sałatka na szybko - 6140 przepisów (strona:339/410)

TURECKIE CHLEBKI BEZGLUTENOWE Z INDYKIEM, PAPRYKĄ, KUKURYDZĄ I ZIARNAMI. 173

nich obojętnie! Pachnące połączenie ciepłego, domowego, zdrowego dania, szybkiej i nietypowej kanapki i oryginalnego fast-fooda to nasz sposób na pyszny obiad. Jeśli połączy się siły, to gotowy będzie szybkiej niż trwałoby ugotowanie ziemniaków. I tak też zrobiłyśmy tym razem - w czasie gdy uwieszona na telefonie starsza kucharka bawiła się ciastem, to młodsza wgapiona w szklany ekran wyczarowywała nadzienie. Nasza(...)Dopełnieniem jest bukiet ziół, takich jak: rozmaryn, mięta, bazylia, szałwia, tymianek, cząber, oregano, majeranek, pietruszka. Ta kompozycja sprawia, że mieszanka ziaren „ZIOŁOWO MI!” znajduje zastosowanie w daniach kuchni śródziemnomorskiej, sałatkach, zupach, twarogach, daniach mięsnych oraz rybnych, potrawach z grilla, oraz jako smaczny dodatek lub wręcz baza do kanapek. Zawarte w mieszance zioła mają świetny wpływ na Wasze zdrowie: rozmaryn

Wypisz Wymaluj
Z miłości do zdrowia - Bio Lovers :) 140

certyfikowane, jednak nie zawierające sztucznych dodatków, w postaci konserwantów, barwników, wzmacniaczy smaku.  Oferowane produkty odznaczają się niską ceną i wysoką jakością . Przy zamówieniach możesz liczyć na bardzo szybką wysyłkę i profesjonalną obsługę :) Bio Lovers oferuje Wam produkty, które zadbają o Wasze zdrowie i dobre samopoczucie . Osobiście sklep podoba mi się bardzo, a szczególnie jego nazwa, szata graficzna(...)mineralne takie jak magnez, żelazo, mangan, wapń, miedź, fosfor. Świetnie zastępuje kasze, makarony. Pysznie smakuje, a dodatkowo ciekawie się prezentuje dzięki mieszance trzech różnych odmian komosy. Dodaje ją do sałatek, dań obiadowych czy od niedawna także śniadaniowy ;) STEWIA W PŁYNIE  Ze wszystkich dostępnych naturalnych słodzideł chyba najbardziej lubię stewię. Stosuję ją już od bardzo dawna i niemal codziennie osładza

Zdrowie na języku :P
Dukkah – egipska mieszanka przypraw 147

kurczaka, ryb (łosoś i dorsz w dukkah są fenomenalne!) i innych mięs (w Australii robi furorę jako panierka do jagnięciny i baraniny). Można nią posypać gotową zupę lub sałatkę – świetnie urozmaica wszelkie zupy-krem. Na śniadanie sprawdzi się do osypania jajecznicy, jajek w koszulce lub otoczenia jajek na twardo. Bardzo lubię ją z naturalnym, gęstym jogurtem, awokado i grzanką(...)chłodnym miejscu kuchni do 3 miesięcy – powyżej tego czasu tłuszcz w orzechach może zacząć się starzeć, czyli jełczeć, a cała mieszanka nabierze nieprzyjemnego, gorzkiego posmaku. Założę się że szybko ją wykorzystacie a wtedy nic nie stoi na przeszkodzie żeby dorobić kolejną, świeżą porcję dukkah! SKŁADNIKI około 250-300ml gotowej mieszanki 25g migdałów i orzechów laskowych (po kilka sztuk

Karo in the Kitchen
Biff Lindstrom - kotleciki z buraczkami 116

W związku z trwającą akcją kulinarną Kuchnia Skandynawska 2014 organizowaną przez Mopsika , postanowiłyśmy wraz z Mirabelką , Panną Malwinną i Mopsem , w ramach wspólnego gotowania przygotować danie

Codzienne Gotowanie
Kotlety Mielone w Sosie Koperkowym 2484

 Kotlety mielone w sosie koperkowym to smakowita alternatywa dla tradycyjnych kotlecików podawanych "solo". Sos koperkowy charakteryzuje się delikatnością, lekkością oraz aromatycznym, charakterystycznym smakiem. Stanowi on

Słodka Strona
Masło oliwkowe – domowy mix do smarowania pieczywa 154

inne wyroby cukiernicze, mrożone frytki, majonezy, sosy – warto czytać etykiety i wiedzieć co jemy.   Masło jest łatwostrawne, jest najlepiej przyswajalnym dla nas tłuszczem zwierzęcym, w organizmie masło szybko zmieniane jest w energię, nie odkłada się jak inne tłuszcze. Wiadomo, że nie jemy go non stop i nie używamy do wszystkiego. Nie nadaje się do długiego smażenia (chyba(...)mocno zielone, lekko ‘gryzą’ w gardło goryczką – ale to właśnie one są najzdrowsze.   Oliwy extra vergine używam na surowo – w tej postaci jest najzdrowsza. Do skropienia chleba, warzyw, sałatek, serów. Nie smażę na niej, to po pierwsze marnotrawstwo, a po drugie – oliwa pali się w niższej temperaturze niż większość olei roślinnych – ma niższy punkt dymienia

Karo in the Kitchen
Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z kolorowymi frytkami 129

Kurczaka należy zamarynować w maślance co najmniej na 2 godziny przed pieczeniem, a najlepiej by w marynacie spędził całą noc (optymalny czas to do 12 godzin). Mięso możecie też szybko zamacerować rano, przed wyjściem do pracy. Wieczorem będzie gotowe do upieczenia. Przepis, lekko udoskonalony przez nas, pochodzi z bloga amerykańskiej kucharki, którego adresu teraz nie możemy odnaleźć. Mamy nadzieję(...)piekranika i odstaw do przestygnięcia. Sprawdź czy frytki już się upiekły (punktem odniesienia jest seler, który upiecze się najszybciej). Wyciągnij z piekarnika, podawaj z nugettsami, sosem i dowolną sałatką. Domowe nuggetsy gotowe! Smacznego! Artykuł Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z kolorowymi frytkami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Odkrywamy sekrety dyni 170

urodzenia do starości, wpływa przede wszystkim na czynności jąder. Mężczyźni potrzebują cynku czterokrotnie bardziej niż kobiety. Dzięki niemu wszelkie rany i ranki (pooperacyjne i pourazowe) goją się szybko. Ze względu na znaczącą zawartość cynku nasiona dyni stosuje się w leczeniu chorób skóry, takich jak trądzik, opryszczka, a także przy wrzodach żołądka. Pestki dyni składają się(...)ścianek komórkowych. Olej z pestek dyni tłoczony jest na zimno, dzięki czemu nienasycone kwasy tłuszczowe nie ulegają rozkładowi, a olej zachowuje wszystkie właściwości odżywcze. Powinno się go używać do sałatek, gotowanych warzyw i innych potraw przygotowywanych na zimno. Powinniśmy przechowywać go w chłodnym, ciemnym miejscu. Uwaga! Nie służy on do smażenia.   Co ciekawe, olej z pestek dyni może

Smiling Shrimp
Szparagi w szynce z jajkiem w koszulce + porady jak przygotować danie wcześniej dla większej liczby osób 176

Szparagi w szynce z jajkiem w koszulce to nasze ulubione wiosenno-letnie danie. Najbardziej cieszy mnie fakt, iż udało mi się dotrzeć do trudno dostępnej wiedzy

Moja Delicja
Novotel Warszawa Airport od kuchni 154

kolację z menu degustacyjnym. Większość z nas na miejsce dotarła wczesnym popołudniem, w związku z tym mieliśmy czas poznać się (większość osób się nie znała), pośmiać i... czas bardzo szybko minął...     Kiedy niedawno weszłam do holu Novotel Warszawa Airport coś mnie zdziwiło... znałam już wcześniej ten hotel, byłam w nim jakiś czas temu. Teraz coś się(...)Borgo Gritti Prosecco DOC – delikatne musujące wino, idealne jako aperitif, San Oro Chardonnay z Sycylii, z wyczuwalną nutą owoców tropiklanych, jabłka i agrestu. Doskonałe do ryb, owoców morza i sałatek. Weingut Robert Weil Rheingau Riesling Trocken 2012 - jak dla mnie najlepsze wino wieczoru, tu odezwała się moja miłość do rieslinga :) Dawson Creek Cabernet Sauvignon 2012 - dobrze zbalansowane, w nosie

królestwo garów
Kjufte, chrupiące frytki z piekarnika i sałatka szopska 170

Dziś przepis, który jest bułgarskim wspomnieniem wakacji! Zróbcie go, a poczujecie odrobinę Bułgarii w swoim domu. :) Bułgarskie jedzenie bardzo mi smakowało, było dobrze doprawione, grillowane, z

Cooking Monster
Kjufte, chrupiące frytki z piekarnika i sałatka szopska 163

Dziś przepis, który jest bułgarskim wspomnieniem wakacji! Zróbcie go, a poczujecie odrobinę Bułgarii w swoim domu. :) Bułgarskie jedzenie bardzo mi smakowało, było dobrze doprawione, grillowane, z

Cooking Monster
Hekele (Śląska sałatka śledziowa- czasami w postaci pasty ;) ) 244

Ło recept 1 na hekele to sie mie sam niyftorzi 2 pytali już połra 3 miesiyncy tymu. Trocha czasu mi to wziyno, nim żech sie za

Chop w kuchni
Oleje z tłoczni Olejowy Raj 132

jest wyjątkową w swojej branży, firmą produkcją olei tłoczonych na zimno . Firma zrodziła się z pasji do zdrowego odżywiania oraz aktywnego stylu życia. Młoda, prężnie rozwijająca się regionalna marka szybko podbiła serca nie tylko Podlasian. W produkcji oleju wagę przykłada się do nawet najmniejszego szczegółu.  Zarówno surowiec, z którego tłoczone są oleje jak i ludzie, którzy pracują przy(...)wielokrotnie nienasycone kwasy tłuszczowe, które korzystnie działają na pracę układu krążenia, wspomagają pracę serca, przeciwdziałają miażdżycy oraz obniżają tzw. zły cholesterol LDL. Olej słonecznikowy stosowany jest głównie do przyrządzania sałatek, surówek oraz potraw gotowanych. Ze względu na wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, nie nadaje się do długie smażenia czy pieczenia.Olej słonecznikowy zyskał na popularności szczególnie dzięki odkryciu jego fascynujących właściwości

Bike By Life

Proponowane wyszukiwania