Sałatka grecka ze szparagami Smaczna, zdrowa, kolorowa i niezwykle prosta w przygotowaniu sałatka grecka wzbogacona o jeden pyszny składnik, a mianowicie – zielone szparagi. Idealnie pasuje
Blog z ApetytemBardzo dobre i szybkie w przygotowaniu danie kuchni seczuańskiej. Kwaśno-słodka marynata, później przezroczysty, muślinowy sos, który otula kawałki panierowanej i wcześniej zamarynowanej w tym samym smaku drobiowej piersi. Bardzo delikatny, wyrafinowany smak. Nie jadłam nigdy wcześniej kurczaka cytrynowego (a właściwie limonkowego) i jestem oczarowana smakiem stworzonym mojej własnej kuchni. Jestem pewna, że nawet przeciwnicy kuchni azjatyckiej będą zachwyceni. Musicie(...)limonki z marynaty, mieszać i podgrzewać na niewielkim ogniu ok. 2-3 minut, aby sos dokładnie pokrył kurczaka i jeszcze lekko zgęstniał. Podawać gorące z ryżem i lekką sałatką, np. z ogórka i rzepy
Kuchnia PrezydentowejPrzez ostatnie dni, tęskniąc już za ciepłym i cudownym latem, poczułam, że mam ochotę na pyszne lekkie śniadanie: jogurt sojowy, granola i duuużo owoców. Szybko powędrowałam do kuchni i zakasałam rękawy do pracy. Nie, nie do pracy, robienie granoli nie ma nic wspólnego z pracą. Nie zajmie Ci zbyt wiele czasu, a wyczarujesz składnik, który można wykorzystać na wiele(...)dość duża porcja, która powinna wystarczyć na dłuższy czas (choć nie zawsze) – możesz wykorzystać ją do wypieków, świetnie smakuje jako chrupki dodatek do deserów oraz z jogurtem sojowym i sałatką owocową na śniadanie
Roślinna - blog wegańskisolą - indyk jest bardzo delikatnym mięsem i bardzo łatwo go przesolić. Obrany, gorący ziemniak, polany masłem smakuje wybornie! Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 16 min Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: 5 Farsz z filetu indyka - ilość na 10 ziemniaków Ja zużyłam do 5 ziemniaków połowę jego ilości. Składniki 440 dag filetu z indyka, opłucz, osusz i pokrój(...)ziemniaka - ugotował się, jeśli jednak poczujesz najmniejszy opór, należy go dogotować ( max. jedna lub dwie minuty) serwuj ziemniaki na gorąco z surówkami lub sałatkami. Obrane polej roztopionym masłem lub ułóż na każdym po kawałku zimnego masła. Ułożony poziomo, wydrążony ziemniak ze ściętym wierzchem. Ziemniak wypełniony farszem. Ścięty wierzch z powrotem
Szybko Szybkowarkiełbasę z dużą ilością musztardy ostrej i podłego ketchupu. Tak mam i żadne krucjaty nawracające mnie na grillowaną karkówę tutaj nie pomogą. Za to uwielbiam grillować, przygotowywać, kroić, robić sałatki, wpadam w amok, w kuchni wygląda jak po przejściu tornada, ja mam nogi wbite pod pachy, ale jestem szczęśliwa. Mój wewnętrzny feeders, który każe mi karmić wszystkich(...)bardzo dokładnie łączymy, najlepiej zrobić to blenderem. Nacieramy starannie skrzydełka, przekładamy do miski i zakrywamy szczelnie folią. Wstawiamy do chłodnego miejsca na kilka godzin. Grillujemy. Pilnujemy, bo miód się szybko karmelizuje. Do takich skrzydełek dobrze jest podać sos jogurtowy, który złagodzi delikatną ostrość. Smacznego! Post Pikantne skrzydełka z grilla pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenkiełbasę z dużą ilością musztardy ostrej i podłego ketchupu. Tak mam i żadne krucjaty nawracające mnie na grillowaną karkówę tutaj nie pomogą. Za to uwielbiam grillować, przygotowywać, kroić, robić sałatki, wpadam w amok, w kuchni wygląda jak po przejściu tornada, ja mam nogi wbite pod pachy, ale jestem szczęśliwa. Mój wewnętrzny feeders, który każe mi karmić wszystkich(...)bardzo dokładnie łączymy, najlepiej zrobić to blenderem. Nacieramy starannie skrzydełka, przekładamy do miski i zakrywamy szczelnie folią. Wstawiamy do chłodnego miejsca na kilka godzin. Grillujemy. Pilnujemy, bo miód się szybko karmelizuje. Do takich skrzydełek dobrze jest podać sos jogurtowy, który złagodzi delikatną ostrość. Smacznego! Post Pikantne skrzydełka z grilla pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenPodsumowanie miesiąca, czyli o tym, co udało się ugotować, co smakowało Wam najbardziej, jakie były moje sukcesy i porażki oraz jakie są moje plany na październik
Cooking MonsterPodsumowanie miesiąca, czyli o tym, co udało się ugotować, co smakowało Wam najbardziej, jakie były moje sukcesy i porażki oraz jakie są moje plany na październik
Cooking Monsterzapraszać do siebie znajomych, bo często imprezki w warszaffce nie wyglądają już jak dawniej i w niczym nie przypominają imienin u cioci znanych z lat naszej młodości. Nie wystarczy sałatka warzywna na stole, aby każdy był zadowolony. Teraz modne i wskazane jest mieć nietolerancje, uczulenia, specjalne diety (i to każdy inną), unikać różnych produktów i wszystko to powoduje, że między(...)Kasi za całą pracę, którą wkłada od lat w program i w podnoszenie świadomości ludzi go oglądających. Wzruszająca chwila, niektórym zaworki w oczkach lekko popuściły ;) Po autograf ustawiła się szybko dość długa kolejka… Dzięki uprzejmości i hojności wydawnictwa Publicat każdy z gości otrzymał pachnący jeszcze świeżością egzemplarz książki „Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej”, które
Mr. Tastetaka, że to zwyczajne danie, dzięki cudownej panierce może stać się zupełnie niezwykłym daniem. Lekko pikantna panierka, delikatne, kruche, wilgotne i mięciutkie mięso. Zapach przypraw i ziół… proste, szybkie (po marynowaniu), do tego tanie. Genialne rozwiązanie na przyjacielską „nasiadówkę” przy smakołykach, które są naprawdę pyszne, a do tego niedrogie. Koniecznie spróbujcie tego przepisu na polędwiczki z kurczaka(...)stron na złoto. Odsączyć usmażone polędwiczki z kurczaka na ręczniki papierowym. Polędwiczki z kurczaka w panierce są doskonałe i na ciepło i na zimno ze świeżymi lekkimi sałatkami. Post Polędwiczki z kurczaka w panierce pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni
Pociąg Do KuchniKetchup jest nieodzownym dodatkiem do mięs, pieczonych kiełbaskami czy też świetnie się komponuje z serami. Niestety kupując go w sklepie jesteśmy narażenie najczęściej na kupowanie koncentratu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!względu na powolny zbiór. Mak polny jest jednym z najważniejszych dzikich warzyw zbieranych na południu Europy. Młode liście i rozety liściowe czy nawet całe rośliny są jedzona na surowo (sałatki) lub gotowane (do zup, pizzy, nadzienie do tart i pierogów). Ich smak jest wyrazisty, lekko orzechowy. A czemu mak lekarski budzi takie kontrowersje zapytacie? odpowiedź znajdziecie pod przepisem :) Pluszki, rosyjskie(...)tacy Charles Dickens czy Wilkie Collins. Co ciekawe do Chin czy na zachód Europy opium trafiło dzięki Arabom. W 1874 roku, w Niemczech po raz pierwszy wyodrębniono heroinę, która szybko zyskała sobie status nieuzależniającego substytutu morfiny co okazało się wielkim błędem. Dopiero na początku XX wieku Amerykanie odkryli, że syrop na kaszel (jednym z jego składników była heroina!!!) silnie
Dzieje kuchennej WiewióryWłoska kuchnia to niekwestionowana królowa smaku. Ludzie uwielbiają dania kuchni włoskiej z powodu prostoty. Są to pyszne dania, które można zrobić szybko i nadają się na wszystkie okazje. Oto krótki poradnik dla początkujących dotyczący kuchni włoskiej. Kuchnia włoska zdobywa coraz większą popularność w Polsce, i to nie podlega żadnej większej dyskusji. Śmiało można stwierdzić fakt, że ta kuchnia jest(...)także przy innych posiłkach w celu rozbudzenia kubków smakowych. Włoskie dania wbrew pozorom nie są bardzo kaloryczne. Jeśli nie chcemy spożywać pizzy, możemy wybrać jedną z lekkich propozycji np. sałatka z tortellini to świetny pomysł na danie lunchowe lub obiad. Post Z wizytą we Włoszech – włoskie smaki w pigułce pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara
CodogaraKolorowy obiad bez mięsa? Jeśli mam wybór – wybieram bakłażana. Żeby był zdrowszy niż ten w wersji smażonej, który ‘pije’ dużą ilość tłuszczu, wystarczy go tylko posmarować
Karo in the Kitchen