Zobaczcie jak szybko i w bardzo prosty sposób możecie urozmaicić Wasze śniadanie i kolację. Pasta jajeczna ze szczypiorkiem to idealna alternatywa, która zastąpi nam wędlinę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Co tu dużo mówić po prostu pyszna i efektownie wyglądająca sałatka, idealna na wszelkie imprezy, jak i na kolację. Prosta i szybka do zrobienia
Cynamonowe szczęścieŻyjąc w biegu nie przywiązujemy dostatecznej uwagi temu co spożywamy. Często są to przekąski kupowane na szybko w sklepie lub dania typu fast food. Sama
Czarnawisienkazostały ze mną na dłużej. Niestety, słońce zawsze zbyt szybko zachodzi, ale mam nadzieję, że udało mi się przenieść trochę wiosennych smaków do dzisiejszego obiadu. Od niedawna stałam się fanką białego serka typu włoskiego - jest niezwykle delikatny i smaczny. Uwielbiam jako dodatek na kanapki, do sałatek czy zapiekanek. Ale przyznam, że zdarza mi się go podjadać bez niczego
Kuchnia Elliewersję light z kiełkami. Jak zawsze przygotowuje się ją szybko i łatwo. Spróbujcie. Warto czasem urozmaicić swoje śniadanie lub kolację o taką pastę. A jeśli tak jak ja lubicie kiełki na pewno Wam posmakuje. Ja hoduję kiełki przez cały czas i dodaję je do past, sałatek, kanapek itd. Nasiona na kiełki możecie kupić tutaj . Składniki: 3 jajka
Słodkie okruszkiBardzo ciekawy smak, wszyscy się zajadali. Bardzo prosty przepis i co najważniejsze bardzo szybko się je robi. Nie podaję dokładnie ilości papryki bo to bardzo
Kuchnia Pokoleńminutę wrzucamy do miski z lodowatą wodą i odcedzamy na sitku. Szybki przepis na brokuły Brokuły mogą też dobrze smakować obtoczone w bułce tartej lub ugotowane z dodatkiem czosnku. Dobrze sprawdzą się jako dodatek do obiadu. Można też zdecydować się na przygotowanie z nich pysznej i zdrowej sałatki . Post Jak gotować brokuły pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Surówka z białej kapusty Na 3 porcje: 1/4 niedużej główki białej kapusty 1/2 białej rzodkwi 1 nieduża czerwona cebula 1 średni pomidor 1 łyżka białego octu
peggiwkuchniUrzeka mnie kolor karmelizowanej marchwi. Smak także. I lekko dekadenckie podejście do sprawy. Żadnych zbędnych filozofii. Mieszaj, piecz, jedz. Trzy szybkie kroki ku spełnieniu. Pokrojoną w
Mam To Na WidelcuJeżeli zostanie Wam nieco wędzonej makreli, albo po grillu, na przykład, takiej, jak ta , to możecie wykorzystać ją do sałatki. Będzie idealna na śniadanie, kolację albo
Życie zamknięte w smakużeby ziemniaki scaliły się ze schabem , trzeba to zrobić dość szybko żeby ziemniaki nie zsunęły się z mięsa. Jak już ładnie się zrumieni powinien być na tyle sztywny i chrupiący , że już bez trudu da się go obrócić na drugą stronę . Podajemy na gorąco z dowolną sałatką lub sosem . Pychota Post Schabowy w bramborach pojawił się poraz pierwszy
Ogrodnik w podróżyBardzo często pozostaje nam serwatka i zawsze szukamy ciekawego pomysłu jak ją wykorzystać. Oto właśnie przepis! Pyszne, smaczne, pulchne placuszki na serwatce, które są bardzo
Kuchnia ŁukaszaPolędwiczki uważane są za danie, które możemy zjeść tylko w dobrych restauracjach… nic bardziej mylnego, możemy je przygotować w domu – szybko i prosto. Pokażę Wam w jaki sposób przygotować polędwiczki z pieczonymi pomidorkami. Do przygotowania tego dania potrzebujemy zaledwie 4 składników :) Zobaczcie jakie to proste. Przepis na 4-5 osób. Polędwiczki z pieczonymi pomidorami – składniki(...)naczynia żaroodpornego. Oliwki, pomidorki kroimy na połówki i posypujemy nimi polędwiczki. Całość pieczemy w temperaturze 160 st. C przez ok. 30 minut. Tak przygotowany obiad możemy podać z pyszną sałatką z roszponką – przepis znajdziecie TUTAJ (ale bez dodatku kurczaka). Smacznego! Post Polędwiczki z pieczonymi pomidorkami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jest domowa tortilla z sosem czosnkowym , mięskiem, sałatką, pomidorami :-) Przyznam się, że tortille robiłam pierwszy raz, i co najważniejsze wyszła idealna. Ciasto pięknie się zwija, nie łamie się, także spokojnie możemy ładować co nam się podoba i zwijać i zajadać. Polecam Wam bardzo gorąco to danie, robi się je szybko, a jest pyszne. WAŻNE ja podaję przepis(...)łyżki śmietany Mięso kroimy w kosteczkę i smażymy na małej ilości oleju, dodajemy przyprawę. Sałatę lodową kroimy drobno, dodajemy pokrojony pomidor i śmietanę. Cebulkę smażymy. Na tortillę wykładamy sałatkę, mięso, sos ,cebulkę. Zwijamy w rożek,i dodajemy jeszcze sałatki, sosu, mięska. Koniec można owinąć folią aluminiową by wszystko ładnie się trzymało i sos nie wypływał :-) I gotowe, wspaniałe, pyszne
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuodpowiedź na pytanie, dlaczego toskański chleb nie zawiera soli oraz wskazówki, jak zrobić tradycyjną panzanellę:)Co to panzanella i skąd się wzięła? Panzanella, zwana też panmolle, to toskańska sałatka na bazie czerstwego chleba i dojrzałych pomidorów, z dodatkiem cebuli, oliwy oraz octu. Podobno jeszcze do 1928 r. panzanella była robiona na bazie chleba i cebuli, a nie pomidorów, stąd(...)soli bardzo szybko czerstwieje, a florenckie gospodynie musiały znaleźć sposób na spożytkowanie jego dużej ilości. I wymyśliły panzanellę, rewelacyjny sposób na zużycie czerstwego chleba także i dziś. W tradycyjnym przepisie czerstwy chleb jest lekko namaczany w wodzie i następnie odciskany. Dzięki temu staje się delikatny i miękki, ale nie rozmięknięty. W mojej sałatce nie namaczamy chleba, lecz najpierw
Chilli Czosnek i Oliwa