jest produkowana przemysłowo, ale wydobywana ręcznie, płukana górską wodą i suszona na słońcu. Sól czarna, Kala Namak , jest wydobywana i używana głownie w Indiach. Słona w smaku i ostra w zapachu (porównywanym do zapachu zepsutych jajek), jest naturalnym ciemnym halitem z domieszką związków siarki (siarczanu sodu, siarczku żelaza i siarkowodoru). Występuje w kolorze od brązowo-różowego do ciemno fioletowego(...)blenderze, łączymy z rozdrobnioną solą. Suszenie mieszanki nie jest konieczne. • SÓL LAWENDOWA – do ryb, jagnięciny (także do nacierania jej przed smażeniem), frytek, pomidorów, sera feta i mozzarella. Do sałatek z dressingiem opartym na jogurcie lub śmietanie. Sól mieszamy w blenderze lub ucieramy w moździerzu razem z suszonymi kwiatami lawendy. Mieszanka nie wymaga suszenia. • SÓL KAWOWA – do deserów, lodów, czekolady
Karo in the KitchenNajpierw miałam obiektyw Canon 18-55 mm , jednak szybko przerzuciłam się na obiektyw Canon 50 mm f 1.4 . Obiektyw ten gorąco polecam - daje jasne i ostre zdjęcia i można go kupić za rozsądną cenę. Jestem zadowolona ze swojego sprzętu. Cały czas uczę się wyciągać z niego więcej. Fotografuję w trybie manualnym, ostrość na zdjęciu także ustawiam ręcznie. Pliki zapisuję(...)bardzo szybko, zaraz po jej przygotowaniu. Inaczej straci ona świeżość i na zdjęciach będzie to od razu widoczne. Staram się trzymać tej zasady, szczególnie w przypadku potraw takich jak sałatki. Rozkładam więc tło i statyw, montuję aparat, ustawiam wybrane wcześniej naczynia, sztućce i ściereczki. Dopiero wtedy zmierzam do kuchni. Stylizuję potrawę Potrawa tak po protu nałożona na talerz prawdopodobnie
Chilli Czosnek i OliwaZapewne każdy z was pił lub choćby słyszał o przyprawionym pomidorowym koktailu z wódką zwanym Bloody Mary. To klasyk znany na całym świecie. W USA zazwyczaj
Jem więc JestemZapewne każdy z was pił lub choćby słyszał o przyprawionym pomidorowym koktailu z wódką zwanym Bloody Mary. To klasyk znany na całym świecie. W USA zazwyczaj
Jem więc JestemKurczak to wciąż jedno z najpopularniejszych mięs używanych do grillowania. Tym razem będzie to kurczak w paprykowej marynacie z grilla. Do przygotowania tego dania możecie użyć
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wpis powstał we współpracy z nacioweselerlove.pl w ramach kampanii promocyjnej selera naciowego Naciowe SelerLove. Seler naciowy to takie warzywo, które jedni kochają, inni nienawidzą, a inni
Ostra na SłodkoNastępnie dodaj mąkę orkiszową i ziemniaczaną, kakao, proszek do pieczenia, cynamon i erytrol. Dokładnie wymieszaj całość. W bardzo dobrze rozgrzanej gofrownicy smaż gofry. Podawaj z ulubionymi owocami. Drugie śniadanie: Sałatka z nasionami [534 kcal/ W: 82 g/ B: 28 g/ T: 11,5 g] Potrawa powinna być już gotowa. Przepis znajdziesz powyżej. Obiad: Makaron z sosem serowym i brokułami(...)fasolki szparagowej (może być mrożona) pół pęczka szparagów 3 ząbki czosnku, 20 ml oliwy z oliwek zioła i przyprawy: pęczek zielonej pietruszki, czosnek niedźwiedzi, lubczyk, majeranek, papryka ostra, kurkuma, sól. Obierz i umyj cebule i ziemniaki. Paprykę pokrój w kostkę. Cebule posiekaj w półplastry i układaj je na dnie garnka. Ziemniaki pokrój w „talarki” i rozkładaj równomiernie na warstwie cebuli
365 dni dookoła kuchni