Sałatka, która sprawdzi się na domowych uroczystościach jak i również świetny dodatek do dań z grilla. Szybka w przygotowaniu a jaka smaczna! 250 g kolorowego tortellini z szynką 1 zielony ogórek 200 g tuńczyka w sosie własnym 6 dużych rzodkiewek ½ pęczka świeżego szczypiorku Sól Pieprz 3 łyżki majonezu Makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy. Ogórka obieramy, kroimy
VioletoweKucharzenieDla wielu z nas majówka, to zarazem początek sezonu grillowego. Wreszcie chwila wytchnienia od codziennych obowiązków, możliwość biesiadowania w gronie przyjaciół i delektowania się samodzielnie upieczonymi
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJak przygotować grilla - to pytanie najczęściej pada przed długim majowym weekendem, a ten zbliża się wielkimi krokami. Zanim jednak zostaniemy mistrzami grillowania, warto przypomnieć sobie
Kulinaria - potrawy z różnych stron światazostaną w środku idealnie soczyste. Żeby marynatę przypiec na skórce na 5 minut włączamy termoobieg lub przenosimy ryby wyżej, pod grzałkę grilla. Gorące ryby podajemy od razu. U nas wylądowały na talerzach w towarzystwie bardzo wiosennej sałatki z młodych ziemniaków w jogurcie, musztardzie i ziołach. SKŁADNIKI 2 pstrągi, świeże, patroszone 120g cebuli – szalotki albo czerwona cebula garść liści bazylii
Karo in the KitchenCześć 2-3 lata temu w jakimś sklepie kupiłam sałatkę ziemniaczaną firmy bodajże Lisner. Sałatka tak mi zasmakowała, że zaczęłam robić podobną. Kolejnym atutem tej sałatki
blog.moje-pasje.infoPrzed nami długi weekend majowy. Grille wyczyszczone i w pełnej gotowości. Nie zapominajmy jednak, że do mięs niezbędnym dodatkiem są sałatki i sosy z wykorzystaniem wszystkiego co zielone. Zatem przesyłajcie przepisy na sałatki, surówki, sosy z wykorzystaniem takich warzyw i owoców jak: kiwi, jarmuż, zielona papryka, brokuł, natka pietruszki, brukselka, szpinak, awokado, wszelkiego rodzaju sałaty i zioła, itp. Im bardziej
Kulinarne przemysleniaposiekaną natką pietruszki. Końce folii zbieramy razem i szczelnie zawijamy. Uwaga! Każde dzwonko łososia przygotowujemy oddzielnie. Krok 4. Rybę pieczemy na grillu przez około 8 minut z każdej strony. Łososia podajemy ze świeżą bagietką oraz ulubioną sałatką z mieszanych warzyw. * MASŁO PIEPRZOWE: 80 g miękkiego masła mieszamy z 1/4 łyżeczki soli, 1 łyżeczką marynowanego zielonego pieprzu (ziarenka
Moja Książka KucharskaSezon na grillowanie mamy już za sobą, ale smak wakacji można odtworzyć korzystając z.... piekarnika . Dziś proponuję Wam prosty przepis na grillowanego pstrąga Smacznego 😋 Składniki 2
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataMhhhh na samo wspomnienie tej sałaty sie rozpływam. Czy można chcieć czegoś więcej -sałatkę można podać na śniadanie, obiad i kolację. Wspaniale pasuje na każdą okazję zarówno na grilla jak i bardziej oficjalne okazje. Przygotuje ją każdy nawet kucharz amator. Tak więc do dzieła! Do przygotowania 2 porcji sałaty potrzebujemy: – 3 łyżki komosy ryżowej (u mnie czerwona) – pomidorki
Szybko Tanio SmacznieSezon grillowy w pełni. Choć u nas do grilla najchętniej zjadamy po prostu pokrojone w grube plastry pomidory i ogórki w słupkach, to sałatka jest miłą odmianą i bardzo przyjemnie przekąsić ją do pieczonego mięsiwa. Tą sałatkę jadłam pierwszy raz u mojej przyjaciółki Natalii, bardzo mi posmakowała, a moją sympatię wzmógł fakt, że zawiera moją ukochaną kaszę jaglaną. Składniki: 100g
Cakes By KejtMhhhh na samo wspomnienie tej sałaty sie rozpływam. Czy można chcieć czegoś więcej -sałatkę można podać na śniadanie, obiad i kolację. Wspaniale pasuje na każdą okazję zarówno na grilla jak i bardziej oficjalne okazje. Przygotuje ją każdy nawet kucharz amator. Tak więc do dzieła! Do przygotowania 2 porcji sałaty potrzebujemy: - 3 łyżki komosy ryżowej (u mnie czerwona) - pomidorki koktajlowe
Szybko Tanio SmacznieŚwietna wiosenna surówka, doskonała do obiadu i grilla. Szybko się robi i wszystkim smakuje :) Składniki - połówka młodej kapusty pekińskiej - biała część pora - dwa małe jabłka - sok
Kuchnia z widokiem na ogródPyszna chrupiąca surówka pasująca nie tylko do obiadu, ale też do dań z grilla.Składniki:1 mała sałata lodowa3 pomidorysiekana pietruszka1 łyżka olejuprzyprawa do sałatekSposób przygotowania
Kuchnia domowa AniSmaczne i proste. Taką sałatkę możemy przygotować w przysłowiowe 5 minut. Jest świetnym dodatkiem do mięs, na przykład z grilla. Polecam. składniki4 czerwone cykorie1/2 pęczka szczypiorkugarść kolendry1 cebulasos6 łyżek oliwy z oliwek2 łyżki octu balsamicznego1/4 łyżeczki soli1/4 łyżeczki pieprzuprzygotowanieCykorię pokroić w poprzek w dosyć drobne paski. Cebulę pokroić w półkrążki. Kolendrę i szczypiorek posiekać. Cykorię, cebulę i zioła włożyć
Stare Garyponieważ pogoda od piątku ma być kiepska, gdyby Wam zostało jakieś mięsiwo, a pogoda nie będzie pozwalała na rozpalenie grilla, to polecam odpalić piekarnik i upiec soczysty schab :-). Będzie doskonały na ciepło do ziemniaczanej sałatki lub na zimno do kanapek. Na blogu są też inne przepisy na schab: schab z warkoczem pieczony w majeranku , schab
Kulinarne przygody Gatity