rogiem. Zazwyczaj w majówkę wyciągamy grille i rozpoczynamy sezon przysmaków z ruszta. Kiełbaski, karkówka, szaszłyki, ryby, warzywa i owoce... Sam ketchup i musztarda może nie wystarczyć;) Do takich dań również warto przygotować odpowiednie sosy. Poniżej podaję kilka przepisów na sosy, pasujące do pieczonych warzyw, mięs czy ryb. Można nimi również doprawiać sałatki, dzięki czemu będą bardziej sycące i treściwe
Obiad gotowypostaci,no i oczywiście nie może być grilla bez kaszanki,tylko pogoda nie zawsze dopisuje,więc wymyśliłam ostatnio inny sposób na kaszankę-przepyszny.Nawet na drugi dzień jak sobie podgrzałam była równie pyszna-polecam nie tylko latem ale cały rok,może na szybki obiad???Idealne będą podane z sosem i lekką sałatka ze świeżych warzyw.Spróbujcie sami Składniki: 4 kaszanki
Swojskie jedzonkogrilla * plasterki żółtego sera Wykonanie: Kiełbasę naciąć, ułożyć na blaszce. Piekarnik nagrzać do 180'C, wstawić kiełbasę i piec około 20 minut. Po tym czasie na kiełbasę ułożyć plasterki sera i piec do momentu rozpuszczenia sera. Podawać na ciepło z ketchupem, można podać również z ulubiona sałatką (propozycja
Zrób to smacznieburgery, do tego kilka dodatków i sałatki. Za to burgery mają w dwóch rozmiarach: regular i XXL. Lokal jest malutki, mieszczą się w nim zaledwie trzy stoliki, więc podejrzewam, że raczej będą chcieli postawić na dowóz. Klienci mogą obserwować przygotowywanie zamówionych burgerów, bo cała kuchnia znajduje się za ladą: opiekacz do bułek + grill do burgerów. Ja zdecydowałam się
Pasja SmakuCzęsto się zdarza, że po weekendzie pozostaje nam kilka kawałeczków grillowanego mięska. Tym razem podaję nie banalny przepis jak można te mięsko użyć. W moim przypadku
Kuchnia ŁukaszaTak sie sklada, ze dzisiejszy " Dzien Czosnku " to tez dobra okazja do rozpoczecia sezonu grillowego. Wszystko za sprawa mojego przepisu na salatke, ktora doskonale pasuje do
Przysmaki Karolkistoi na przeszkodzie, dlatego uprzedzam hejt na chleb tostowy. Przepisy na śniadanie: Omlet na słono Domowe hot dogi Drożdżówki na słono Śniadaniowe bułki z nadzieniem Wytrawne gofry z sałatką z pomidorów Panini Śniadanie nie musi być nudne, nawet jak robicie takie zapiekanki, to one mogą być zawsze z czymś innym, no może nie zawsze, ale bardzo często i nikt(...)nudno! A co powiecie na to, że śniadanie do pracy też może być na ciepło? Wystarczy, że w Waszym miejscu pracy będzie toster (lepiej by było, gdyby był to grill elektryczny , ale lubi się to, co się ma), a zdarza się to często, Wy przygotowujecie kanapki w domu, a w pracy grillujecie. To sztos! Praca od razu idzie o wiele
MamaOskarkaSalsa z ananasem i kolendrą, pyszny dodatek do dań Szukasz czegoś smacznego, odświeżającego .. innego smaku :) Oj, to polecam tą salsę, którą możemy też uznać za sałatkę ;) Salsa z ananasem i kolendrą. Salsa z ananasem i kolendrą, to zdecydowanie moje smaki. Uwielbiam smak słodkiego ananasa, uwielbiam kolendrę, uwielbiam smak chili a jak wymieszamy wszystkie składniki z sokiem z limonki(...)drobno. Wszystkie składniki razem wymieszałam. Przełożyłam zawartość miski do ananasa, zakryłam folią spożywczą i wstawiłam do lodówki na 30 minut. Salsę z ananasem i kolendrą podałam do mięs z grilla , była to pyszna kombinacja. Salsa z ananasem i kolendrą, pyszny dodatek do dań
Kuchnia na wzgórzuwiele nie zaplanuje. Co najwyżej grilla ;) Dziś też jest w planach, choć przyznam, że sezon dobrze się nie zaczął, a mi już bokiem wychodzi to grillowane jedzenie (dosłownie i w przenośni 🙈). Nie zliczę, ile w tym roku wieczorów spędziliśmy właśnie w ten sposób. Dlatego ja dziś strajkuję i w planach mam tylko sałatkę (no dobra, co najwyżej z grillowanym
Kuchnia w czekoladzieświątecznych sałatek ze śledziem i jabłkiem, sałatek warstwowych, a w połączeniu z miodem i sokiem z cytryny tworzyć smaczną marynatę także do ryb (np. łososia czy pstrąga). Z kolei w musztardzie z dodatkiem chrzanu możesz przygotować ogórki kiszone! Jeśli u Ciebie musztarda najczęściej gości tylko na kanapkach lub jako dodatek do mięs na grilla, czas to zmienić, aby pierwszą niedzielę
Codogaramarynaty. Rozgrzany ruszt grilla przesmarowujemy olejem(zapobiega to przywieraniu mięsa) i układamy zamarynowane skrzydełka przekładając je parokrotnie w trakcie grillowania. Kiedy już wstępnie opieczemy skrzydełka, smarujemy je pozostałą marynatą, do której dodajemy kolejne 2 łyżki miodu i grillujemy aż do momentu uzyskania karmelowej glazury z każdej strony. Podajemy z ulubioną sałatką
Miód i pieprzmarynaty. Rozgrzany ruszt grilla przesmarowujemy olejem(zapobiega to przywieraniu mięsa) i układamy zamarynowane skrzydełka przekładając je parokrotnie w trakcie grillowania. Kiedy już wstępnie opieczemy skrzydełka, smarujemy je pozostałą marynatą, do której dodajemy kolejne 2 łyżki miodu i grillujemy aż do momentu uzyskania karmelowej glazury z każdej strony. Podajemy z ulubioną sałatką
Miód i pieprzeasy częstowało gości pysznymi sałatkami, cały czas do samego końca można było degustować piwo Amber (było super zimne i pyszne). Poza namiotem również nie brakowało atrakcji. PATISERKA serwowała znakomite lody. Domowe pełne owoców i zaskakujące smakiem. Warte grzechu! Niedaleko niezawodny Denis i najlepsza na świecie kawa. Na stoisku Sokołów tlił się grill i zaczynały odbiegać nas stamtąd przepyszne zapachy. Swoje
Malinowe Pocałunkismaków. Ostatnio taką właśnie lekką sałatkę wymyśliłam sobie na śniadanie. Składniki na 1 porcję: kilka liści sałaty garść liści roszponki garść malin 3 plastry sera halloumi miód, ocet/glassa balsamiczna do polania mięta do dekoracji Przygotowanie: Liście sałaty i maliny umyć i osuszyć. Ser halloumi można podpiec na patelni, w piekarniku lub na grillu i pokroić na mniejsze kawałki
Ze smakiem i z pasjąMoze warto zamienic niesmiertelna karkowke,zeberka,czy kielbaski na grillowanego lososia.Jestem pewna,ze cieszylby sie powodzeniem na kazdym ogrodowym przyjeciu .Jest to mieso,ktore dosc latwo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!