sałatka grzybowa - 631 przepisów (strona:35/43)

Gołąbki z włoskiej kapusty z wieprzowiny i kurczaka z dodatkiem brązowego ryżu. Garnek Concept Plus WOLL. 186

Gołąbki to jedna z moich ulubionych potraw. Staram się za każdym razem urozmaicać, dodając inne niż standardowe przyprawy. Chrzan, musztarda, zioła...ciągle coś

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kopytka z dyni – dziś bez hipsterów ale z telewizją w tle 162

Powinno się mnie odcinać od środków masowego przekazu podczas PMS, pełni i halnego. A jak jest combo, czyli wszystko razem, powinno zamykać się mnie w szafie

ladykitchen
Dzika zielenina (Horta) – nieznany skarb diety śródziemnomorskiej 204

trudniejsza, że w poszczególnych regionach Grecji znane są pod różnymi nazwami. Niektóre osoby rozpoznają właściwe rośliny po wyglądzie, choć mogą nie znać ich nazwy. Jak w Polsce ze zbieraniem grzybów - lepiej nie zbierać horty nie mając odpowiedniej wiedzy, lub nie będąc w towarzystwie kogoś doświadczonego – niektóre jadalne rośliny mogą być bardzo podobne do gatunków trujących. Inne można spożywać, ale tylko(...)kuchni Horta, w zależności od gatunku rośliny, może być słodka, cierpka lub gorzka, niektóre są niezwykle aromatyczne i wykorzystuje się je jak zioła. Latem z horty przygotowuje się sałatki, jednak jest to przede wszystkim zimowa roślina i najczęściej jada się ją gotowaną. Zielenina ugotowana, a następnie polana tradycyjnym greckim dressingiem: oliwą, sokiem z cytryny i posypana solą, to horta vrasta

Chilli Czosnek i Oliwa
Kuchnia "fusion" - jak zaistnieć w świecie kulinarnych tuzów 163

Czasy są takie, że należy szukać jakiegoś ciekawego i inspirującego zajęcia, które zapewni Wam sławę i pieniądze. Podczas sesji „ półliterackiej ” wymyśliłem własnogłownie jak zaistnieć w świecie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Delikatne i kruche zrazy z karkówki 175

Zrazy z karkówki wydają się być daniem bardzo pracochłonnym. Jest to błędne myślenie, wbrew pozorom wcale nie jest to trudne. Dziś podrzucam Wam pomysł na te

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sery z francuskich Alp 199

warzyw. Świetnie komponuje się na desce z owocami oraz orzechami. Stanowi również samodzielną przekąskę, jak i z bagietką i oliwkami (to mój ulubiony zestaw przekąskowy). Dodawany jest do zielonych sałatek, sosów oraz zapiekanek. Najlepiej smakuje z czerwonym, kalifornijskim winem. Proponowane wina Wina żółte z Jury – château-chalon lub arbois.  Białe wytrawne chardonnay, np. chablis albo pouilly-fuissé. Do serów(...)czasie dojrzewania utrzymywana jest temperatura 13°C, a sery co dwa dni przewraca się na drugą stronę i dodatkowo przemywa ich skórkę  solanką, co zapobiega rozwojowi niepożądanych grzybów. Dojrzewanie trwa od 14 do 21 dni, zależnie od wielkości sera. Munster francuski jest jednym z niewielu serów, które dojrzewają odwrotnie, od wewnątrz na zewnątrz.  Francuski  Munster

gutfut

Proponowane wyszukiwania