smakuje sałatka?Przestaje gryźć zaskoczony, zdruzgotany, przyłapany na gorącym uczynku.- Ty to już musisz wszystko wiedzieć.Tak. Lubię być dobrze poinformowana. SAŁATKA ŁASUCHA. /własny;/ 1/2 opakowania makaronu ryżowego 6 jajek 200g szynki drobiowej puszka kukurydzy słoik marchewki z groszkiem 5 łyżek majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 6 ogórków konserwowych słoiczek pieczarek marynowanych posiekany pęczek pietruszki 1 por sól, pieprz(...)makaron. Dodaję odcedzony groszek i marchewkę, ale kukurydzę dodaję z zalewą - zostanie wchłonięta przez makaron, dzięki czemu nie wpije on majonezu, nie będziemy musieli go dodawać, aby sałatka była wilgotna. Czyli nie zwiększymy kaloryczności. Pozostawiam na kwadrans. Pietruszkę drobno siekam, dodaję wraz z jajkami do pozostałych składników, mieszam, dodaję majonez, musztardę i jogurt. Doprawiam
W kuchni Karmel-itkiWitam serdecznie Propozycja na pyszną sałatkę z szynką, porem i selerem. Jest prosta w przygotowaniu i smaczna. Będziemy potrzebować: 1 puszka kukurydzy 400 g 1 słoik selera konserwowego (około 400 ml) 150 g szynki 1 jabłko 1 por biała część 4 jajka ugotowane na twardo 250 ml majonezu 2 łyżeczki musztardy szczypta cukru sól,pieprz Link do filmu z przygotowania
Uwaga Babcia Gotujeokoło 1 kg)1 słoik suszonych pomidorów1 pęczek rzodkiewekpęczek natki pietruszki1 cebula czerwonaSos:6 łyżek octu balsamicznego2 łyżeczki cukru brązowegosól, pieprzPrzygotowanie:Miąższ arbuza kroimy w kostkę, usuwamy pestki. Rzodkiewki kroimy w plasterki, cebulę, suszone pomidory i natkę pietruszki drobno siekamy. Mieszamy wszystkie składniki. Ocet mieszamy z solą, cukrem i pieprzem. Mieszamy. Sos dodajemy do sałatki. Sałatkę podajemy ze świeżym, ciepłym
Smakowity Blog KulinarnyDzisiejsza propozycja to sałatka z marynowanymi pieczarkami dla miłośników sosu czosnkowego. Jak zwykle w takim przypadku chwila krojenia i już gotowa sałatka. Lekko kwaskowata ale i łagodna No cóż dużo gadać – lubię ją. Składniki: duży słoik pieczarek marynowanych puszka kukurydzy 5-6 jajek 20 dkg żółtego sera 1 por (biała część) 1-2 ząbki czosnku Sól pieprz majonez jogurt Przygotowanie(...)zetrzeć na tarce i ułożyć w kolejna warstwę. Osolić, popieprzyć i wlać resztę sosu. Warstwa 5 – jajka ugotowane na twardo i wystudzone drobno posiekać i ułożyć w wierzchnia warstwę sałatki. Posolić i popieprzyć Sałatka gotowa. Ładnie wygląda w szklanych miskach. The post Sałatka warstwowa z marynowanymi pieczarkami appeared first on Kulinarna Patilogia
Kulinarna Patilogiapozostałej sałatki z wigilijnej kolacji można dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i już mamy nieco inną sałatkę na świąteczny stół.składniki:5-6 płatów śledziowych3 kwaskowe jabłka 6 jajek ugotowanych na twardo1 puszka zielonego groszku 6 ogórków kiszonych 1 słoik marynowanych prawdziwków lub podgrzybków1 cebula 5-6 łyżek majonezuŚledzie wcześniej wymoczyć we wodzie aby pozbyć się słonego smaku
Monia miesza i gotujesałatka na stole. Ale wysiłek opłaca się...A potrzebowałam do niej:(nie podaję ilość bo zależy od tego, ile chcemy uzyskać sałatki)marchewkępietruszkęseler seler naciowy (jeśli lubimy)porzielony groszekkukurydzakawałek kalafioraseler konserwowy (ze słoika)dobre ogórki kiszonejajajabłkozielenina: szczypiorek, natka pietruszki majonezlyżeczka musztardysólpieprzWykonanie:jest dziecinnie proste :) Marchew, seler, pietruszkę, kawałek kalafiora obieramy, gotujemy, uważając, aby warzywa
Walijskie Pichceniedodać olej, ponownie zmiksować. Jeśli będzie za gęste dolać jeszcze mleka i zmiksować do uzyskania gładkiej, lejącej się masy. Śmietanę przelać do szklanego słoika i schować do lodówki. Takiej śmietany można używać do zabielania zup, do sałatek, jak tylko lubimy. Smacznego
Co na wege obiad?produkcji zakochałam się w smaku! Świetne na przystawkę ale jako lekkie danie też super pasują. Wspaniałego aromatu nabrała oliwa - paprykowo-ziołowy - idealny do sałatek i makaronów. Polecam bo gdy przyjdą niespodziewani goście to antipasti zamknięte w słoiku idealnie się sprawdzi zarówno na przystawkę jak i lekkie danie! Antipasti z papryczek i sera Składniki: ok 8 słodkich papryk pomidorowych
sierotka maRysia w kuchnibardzo proste i zarazem smaczne danie dla wegetarian. Jadłam je ostatnio na pewnym bałkańskim obiedzie :) Może to być przystawka, dodatek do kanapek, sałatek, co kto lubi. Można ją też, bo o papryce mowa przełożyć do słoika i przechowywać przez jakiś czas w lodówce. Ja zjadam ją np. z dodatkiem serów :) Składniki na jedną blaszkę do pieczenia: 7 dużych papryk
Jemy PijemySałatka królewska Kolorowa, apetyczna, bardzo smaczna sałatka. Na imprezach znika błyskawicznie. Polecam, zwłaszcza, że wykonuje się ją błyskawicznie :) Składniki: słoik selera konserwowego puszka kukurydzy puszka ananasa w syropie puszka fasoli czerwonej 5 ugotowanych na twardo jajek 1 por 1 średnia marchewka 1 średnia papryka 7 łyżek majonezu Sposób przygotowania: Seler, kukurydzę, ananas, fasolę odsączyć na sicie. Jajka ugotować na twardo
na moim stole...brakuje szaleństwa w kuchni. Krzaki pokrzywy do których ostatnio wpadłam i się poparzyłam zainspirowały mnie do wykonania szybkiego i prostego przepisu na sałatkę. Składniki: 1 puszka groszku konserwowego listki z 5 młodych gałązek pokrzyw 1 słoik selera konserwowego 1 duży słoik majonezu 1 papryka czerwona 1 mały jogurt 5 średnich ogórków konserwowych 6 jajek 1 duży por (zielona część
Bon Appetit Małgorzatyoctu Wykonanie: Marchewkę pokroić w talarki i smażyć na oleju 20 minut. Paprykę pokroić w paski, a z pomidorów zrobić przecier. Wszystkie składniki sałatki włożyć do garnka i gotować przez 5 minut. Następnie włożyć do wyparzonych słoików i pasteryzować około 15 minut
Tradycyjna Kuchniaoliwie z oliwek ze świeżymi ziołami, czosnkiem i chili. Po co? Bo chciałam! Za kilka dni będę miała fajny dodatek do sałatek, aromatyczne kosteczki sera chowające się pomiędzy listkami sałaty, a oliwą z tego słoika dodatkowo poleję sobie sałatę, bo dzięki temu co w niej pływa i ona nabierze niepowtarzalnego smaku. I co Wy na to? Każdy czerwony wyraz
Blondynka GotujeSałatka jest pyszna i prosta w wykonaniu . Zapraszam :) Składniki : Około 7 ziemniaków 1 słoik Mieszanki warzyw ORZECH 1 słoiczek majonezu kawałek pora 7 średnich ogórków kiszonych 7 jajek
Sama słodycz i szczypta chilinastał czas przetworów i marynat. Dzisiaj proponuję pikle z cukinii w kolorze żółtym, jako smaczny lekko kwaśno-słodki dodatek do mięsa czy jako sałatkę do obiadu lub kanapki. Zimą ważna jest każda namiastka lata zamknięta w słoiku. Źródło. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikprzepisie składników wychodzi dość spory słoiczek. Ja najdłużej przechowywałam go w lodówce 10 dni. Przeważnie wystarcza na dwa dni góra , szczególnie gdy robię sałatkę. Zachęcam wszystkich do robienie swoich własnych majonezów , sosów czy ketchupów. Te ze słoika to w większości sama chemia. Składniki
Magiczne Życie Martychili. Myślę, że oliwa będzie na tyle ostra że przyda mi się do sosów, bo mam zamiar jeść częściej sałatki. Składniki : * szklanka oliwy * 6 ząbków czosnku * papryczka chili Przygotowanie : Podgrzać oliwę. Do słoika bądź butelki wrzucić obrany czosnek oraz papryczkę chili bez pestek. Zalać ciepłą oliwą i zostawić do wystygnięcia. Zakręcić słoik. Przechowywać
Magiczne Życie Marty