Lunchbox to bez wątpienia świetna opcja na zabieranie do pracy, szkoły, na uczelnię, wycieczkę i gdziekolwiek indziej pożywnego, pełnowartościowego posiłku. To możliwość wcześniejszego zorganizowania sobie jedzenia
Zdrowie na języku :PWitajcie, Dziś będzie o łączeniu smaków dzięki którym nasze zmysły krzyczą PYCHA! Foodpairing - bo taka jest międzynarodowa nazwa tego zagadnienia to zbiór wiedzy o produktach spożywczych
Kuchnia PROzdrowotnaKolorowy makaron z kurczakiem to szybkie i bardzo sycące danie obiadowe. Jego przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu i z całą pewnością zasmakuje wszystkim domownikom. Jak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!również jest ciekawie urządzony, co dodatkowo dodaje osobliwości temu miejscu. Ostatnio mieliśmy okazję zjeść tam dwa dania tygodnia: Quesedilla z batatami, awokado, czarną fasolą, szpinakiem, sosem z nerkowców i sałatką oraz Pad-thai mango, tempehem, pieczonym tofu i grzybami shimeji - oba bardzo dobre, o ciekawym smaku. The Root ul. Krupnicza 3 Wegański fast food The Root w bardzo smacznym wydaniu(...)cieście z mąki cieciorkowej - słodki i smaczny deser. Innym razem wybraliśmy opcję słoną w postaci zestawu Thali XXL, gdzie znajdowały się takie rzeczy jak: r yż, sabdżi, tofu w curry na mleku kokosowym, pakora, pappadam (chipsy z mąki cieciorkowej), pomidory, słodko-pikantny chutnej owocowy - jedne przypadły nam bardziej do gustu, inne mniej. Jest to kuchnia bardziej tłusta i ciężka, więc
Bananowe Polemaślany: 1,5 kg kurczak 2 limonki - skórka otarta z obu, sok z 1,5 limonki spory pęczek świeżej kolendry 3-4 ząbki czosnku (u mnie także marynowany w curry) 150g miękkiego masła 2 łyżeczki mielonego kuminu 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka suszonych liści kolendry 120 ml likieru kokosowego (np. Malibu lub domowego z TEGO przepisu) sól i pieprz olej(...)krojeniem. Kilkuetapowe pieczenie może i jest nieco wymagające, ale wierzcie mi - warto! Kurczak jest gotowy i smakuje niezwykle! Ja swojego podałam z puree i prostą sałatką z ryżu, czerwonej fasoli i kukurydzy, ale pasuje do niego też kokosowy ryż i inne nieco "egzotyczne" dodatki. Smacznego
Cooking MonsterMakaron z cukinią i kurczakiem to jedno z moich ulubionych dań. Jest niezwykle szybkie w przygotowaniu, a przy okazji po prostu smaczne. Makaron ten możecie zjeść
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mają charakterystyczny kształt. Dziubek ułatwia złapanie pierożka ręką w celu wypicia rosołu Pieczarki z serem Pieczarki są bardzo popularne w Gruzji. Na każdej suprze oprócz chleba, chaczapuri, serów i sałatki gruzińskiej, zawsze znajdowało się miejsce na pieczarki zapiekane z serem. Podawane są one w glinianym naczyniu zwanym ketsi. Przepis nie jest zbyt skomplikowany – pieczarki, masło i słony gruziński(...)kolendrożercą. Cielęcina z pieczarkami w sosie śmietanowym Cielęcina w sosie ze świeżej kolendry Wołowina, oprócz szaszłyków podawana jest tradycyjnie w sosie pomidorowym lub innym w stylu a’la curry np. w aromatycznym sosie z orzechów włoskich. Pikantna wołowina w sosie pomidorowym, udekorowana pestkami granata Tu także wołowina w pomidorach, ale nieco inna. Obok szpinakowe phali w innej niż poprzednio
Poezja smakuNigdy się nie nudzi, nie ma bez niego żadnej imprezy. Na dodatek na polskim stole króluje od Średniowiecza. Śledź w oleju to nasza narodowa zakąska. Skąd
smakowitehistorie.comBardzo dobry rosół azjatycki - japoński rosół na żeberkach i kurczaku Bardzo dobry rosół azjatycki przygotowała jakiś czas temu Agnieszka. Klarowny, esencjonalny wywar smakował obłędnie z dodatkiem
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapołączenie genialne. Smakuje niemal każdemu. Składająca się z tych składników sałatka caprese to narodowe włoskie danie i jedna z najpopularniejszych przystawek na świecie. Tradycyjną sałatkę, zamiast pokrojonych w plastry składników, możemy podać niekonwencjonalnie, używając pomidorków koktajlowych i mini-mozzarelli, które należy umieścić na wykałaczce. W ten sposób nasza mini-sałatka będzie wygodna do jedzenia (nawet na stojąco), a dodatkowo ładnie(...)/dyni (garść). Na przyjęciach często jako pierwsze znikają sałatki. Sałatka imprezowa powinna być sycąca, ale ciężkie, majonezowe powoli odchodzą do lamusa. Smak sałatce dyktuje odpowiedni dressing. Nie jest łatwo wyważyć jego smak. Jeśli zmieszacie dobrej jakości oliwę z oliwek wraz z wyrazistą pastą z suszonych pomidorów otrzymacie pyszną bazę do sałatek makaronowych. W małej miseczce łączymy dwie czubate łyżki pasty
Poezja smakuSmoothie z mango i fig to bardzo prosty i pyszny koktajl, który może zastąpić Ci codzienna owsiankę czy kanapkę z serem. Różnorodne śniadania spowodują, że chętniej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!prostu pyszna. Smakowała mi najbardziej ze wszystkich! * z ciecierzycą i jagodami goji - czyli pasta z superfoods. Oprócz bazowych składników zawiera również mango, komosę, przecier z jabłek, przyprawę curry i imbir. Jest lekko słodka, nieco orientalna. Jagód nie pożałowano, za co duży plus. * z buraczkami i chrzanem Trochę jak nasza poczciwa ćwikła z chrzanem, jednak w wersji de luxe. Dlaczego? Ponieważ(...)Jeżeli chcecie dowiedzieć się więcej o produktach NAbio, możecie o nich poczytać na stronie oficjalnej firmy , w której ofercie znajdziecie również dipy, przyprawy, sosy do makaronów i sałatek, kremowe zupy oraz bruschettę. Ode mnie mocne
Poranek na słodkoDietetycy są zdania, że śniadanie może stanowić nawet 1/3 dziennego zapotrzebowania na kalorie. – Takie typowe angielskie śniadanie, bekon, kiełbaski, jajka, fasolka i razowe pieczywo, w połączeniu na przykład z sałatką z sezonowych warzyw i przyprawami: rozmarynem, bazylią czy kolendrą, to nie tylko zdrowy posiłek, ale przede wszystkim smaczny i energetyczny. – wyjaśnia Daniel Ratajczak z działu marketingu firmy Kaminiarz(...)jajkiem z foremki, gdy przestygnie minutę lub dwie. Można też użyć foremki z silikonu, wówczas nie trzeba wcześniej smarować jej olejem. POMYSŁ NR 3: Kanapka kapitańska z boczkiem i curry Składniki : 1 kromka ciemnego pieczywa 1 pomidor 1 mały banan 1 plaster boczku wędzonego 1 jajko 1 łyżeczka świeżo wyciśniętego soku z cytryny Sól, pieprz do smaku Szczypta curry Przygotowanie
Tradycyjna KuchniaWolnowar czy multicooker co wybrać i co jest lepsze. Wolnowar czy multicooker, co wybrać i co jest lepsze - to dość częsty dylemat. Wolnowar jest, moim zdaniem
Cztery FajeryMakaron z kurczakiem i Gorgonzolą jest niezwykle aromatyczny z charakterystycznym smakiem sera pleśniowego – gorgonzoli. Dodatkowo smak podbija szpinak z dodatkiem niezwykle aromatycznego czosnku :) Danie to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!