Pewne dania czasem są „wymuszone”, bo akurat zostaje coś z obiadu, jakiś składnik sałatki lub zwyczajnie niektórych produktów w spiżarni jest za dużo. Tak było właśnie z kurczakiem curry z ananasem – został ananas i śmietanka z gotowania kilku dań, więc nie chciałam by się zmarnowały. Danie jest dość słodkie, ale Mąż ucieszył się, bo jest
Pasja SmakuPoczątek września to idealna pora na przygotowanie sobie kilku słoiczków domowych przetworów np pikli, idealnego dodatku do kanapek, sałatek czy grilla. Dlatego zachęcam do przygotowania angielskich pikle, czyli ogórków w marynacie z musztardy, curry i kurkumy. Są szybkie i proste do zrobienia, w dodatku już po 2 dniach można się nimi delektować. Natomiast im dłużej będą się marynowały tym będą
Bernika - moj kulinarny pamietnikśrodku miękki. Jego największą zaletą jest ogrom możliwości i przepisów jakie przed nami otwiera. Zastosujemy go jako dodatek do mięs, sałatek, zup, sosów, dipów lub wykorzystamy jako pizze lub naleśnika. Przyprawiając go np. czosnkiem lub curry, nadamy mu dodatkowego charakteru. Mam na niego tysiące pomysłów, a i tak najczęściej znika zaraz po ściągnięciu z patelni ciepły i świeży. Pasuje
PaleoLifeszybka sałatka ,nie duża ilość składników, a bardzo smaczna,znam różne przepisy na tą sałatkę,ale ten odpowiada mi najbardziej-polecam Składniki: 2 zupki chińskie jedna ostra kurczak curry i jedna kurczak łagodny 25 dag szynki konserwowej kapusta pekińska czerwona słodka papryka 3-4 łyżki majonezu(żeby była trochę mniej kaloryczna można dać pół na pół jogurtem naturalnym,będzie
Swojskie jedzonkopieprz młotkowany z kolendrą: Gruboziarnista struktura mieszanki nadaje potrawom intensywny, ostry smak. Doskonale pasuje do steków i mięs z grilla. Curry indyjskie: Nadaje potrawom intensywny korzenny smak i aromat z pikantną nutą. Kolorowe zioła do sałatek: Wyjątkowa i unikalna receptura. Atrakcyjna wizualnie,ze względu na widoczne, kolorowe płatki kwiatów- nagietka i lawendy. Suszone pomidory z czosnkiem
potrawyregionalnesiły wieczorem stanąć w kuchni i coś przygotowywać, dlatego takie proste, błyskawiczne dania świetnie się sprawdzają. Śniadanie : Serek wiejski z ananasem i curry. Lunch : Noodle a la carbonara (z bekonem, groszkiem i sosem z serka Philadelphia) Przekąska : Sałatka z ciecierzycy z cebulką, pomidorkami i fetą. Smacznego
Codzienne Gotowaniejako farsz kurkuma Royal Brand: naturalne składniki - smak: ostry, korzenno-palący, gorzkawy posmak - zapach przyprawy: delikatnie aromatyczny, lekko ostry - zastosowanie: składnik proszku curry, stosowana do dań z fasoli, soczewicy, dodatek sosów, do przyprawiania jaj, majonezów, serów topionych, sałatek rybnych, do rosołu daje piękny złoty kolor - opakowanie: 30 gram
W Mojej Kuchni Lubiękotletami...........SMACZNEGO!!! kurkuma zmielona Royal Brand: naturalne składniki - smak: ostry, korzenno-palący, gorzkawy posmak - zapach: delikatnie aromatyczny, lekko ostry - zastosowanie: składnik proszku curry, stosowana do dań z fasoli, soczewicy, dodatek sosów, do przyprawiania jaj, majonezów, serów topionych, sałatek rybnych - opakowanie: 30 gram
W Mojej Kuchni Lubięgallo, jednak z większą ilością warzyw. Zgodnie z pochodzeniem kachumber można podawać jako dodatek do indyjskiego curry lub dalu. Jednak świetnie sprawdzi się również do potraw z grilla, pieczonych ryb (polecam!), burgerów, tortilli, lub czegoś innego smakowitego, co przyjdzie Wam do głowy. Sałatka jest beztłuszczowa - idealna także na diecie odchudzającej. Polecam :) Składniki: 4 pomidory 1 czerwona cebula 1 nieduży ogórek
Pełny talerzmasz ugotowana kasze, sałatkę zrobisz w 10 minut, Jeśli musisz ją ugotować kwadrans z minutami wystarczy, żeby smakować zdrową, energetyczną sałatkę. Czas: 15-18 minut Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji: 2 duże Przepis pochodzi z bloga FitMenCook Kevina Curry , mistrza krótkiej formy kulinarnej, autora mnóstwa świetnych potraw, szybkich i łatwych do zrobienia. Kevin jest pakerem:) i przykłada ogromną wagę(...)trudno z garści ingrediencji wymyślić coś ciekawego, to nie macie racji – Kevin ma mnóstwo wspaniałych przepisów na lekkie, ale energetyczne dania. Taka właśnie jest południowo-zachodnia krewetkowa sałatka: prosta, sycącą i pyszna. Nazwa odwołuje się do tradycji kulinarnych południowych stanów USA, gdzie silne są wpływy kuchni meksykańskie, których filarami są kukurydza i czerwona fasolka. W oryginalnym przepisie bazę
Niedzielny kucharzniego sporą ilość jego wartości odżywczych. Na blogu znajdziecie garść przepisów z kalafiorem w roli głównej : Keralskie curry warzywne według Jamiego Olivera Pieczony kalafior Indyjska zupa krem z kalafiora Rozgrzewający krem z kalafiora z chili Indyjska zupa krem z kalafiora Sałatka z groszkiem cukrowym i fioletowym kalafiorem ------------------------------------------------------------- Sałatka z pieczonym kalafiorem i ciecierzycą Czas przygotowania: 40 minut Składniki
Kulinarne przygody GatityZdrowo i kolorowo. Sałatka ze świeżymi liśćmi szpinaku i roszponką w roli głównej. Można ją podawać jako przystawkę, albo samodzielne danie. Kawałki kurczaka dopełniają dzieła ;-) Składniki: Ilość w zależności od upodobań pierś z kurczaka curry imbir czosnek granulowany zioła prowansalskie czarny pieprz sól oliwa z oliwek świeże liście szpinaku roszponka czarne oliwki czerwona cebula świeża czerwona papryka pomidor
potrawyregionalnedanie szwedzkiej kuchni czyli kurczak zapiekany z bananami. W trakcie zapiekania śmietana nabiera smaku curry i bananów co sprawia, że trudno się oprzeć temu połączeniu. Orzechy i bekon są chrupiącym i słonym elementem który świetnie przełamuje bananowo-śmietankowy smak. Najlepiej smakuje podawane z ryżem i sałatką, ale równie dobrze smakuje z dowolnym pieczywem. SKŁADNIKI / 4 porcje: * 4 pojedyncze piersi kurczaka
Mohiellasmażone zielone warzywa Pieczone młode warzywa Ryż z bobem i szpinakiem Pasta z bobu z miętą Pasta z bobu Letnia sałatka makaronowa z żółtymi burakami, bobem i kozim serem Zielony ryż z bobem i groszkiem cukrowym Zielone warzywne curry Salaka z bobem i zielonymi szparagami Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 500 g bobu 1 pęczek zielonych szparagów 2 garści roszponki(...)przyprawiamy pieprzem. Szparagi kroimy na 2-3 centymetrowe kawałki, wrzucamy do miski, dodajemy bób, wszystko mieszamy z sosem. Na talerzu lub w salaterce układamy listki roszponki, na nich wykładamy sałatkę, ozdabiamy koperkiem
Kulinarne przygody GatityZIEMNIAKAMI NA MAŚLE ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI CURRY WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ CHILI CON CARNE INACZEJ SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM CALAMARI Z SOSEM ALFREDO
globuskulinarny