rzodkiewka - 1500 przepisów (strona:82/100)

Sałatka na grilla + mój ulubiony sos sałatkowy 273

sobą. Uwaga: Te 3 składniki stanowią dla mnie bazę i do niej w zależności od okazji i zawartości lodówki dodaję różne inne składniki. W wersji obiadowej są to np.: -rzodkiewka -czerwona papryka -ogórek W wersji "imprezowej", jako samodzielne danie są to np.:  -kukurydza -oliwki -mozzarella/ser sałatkowy -pokrojony w kosteczkę i usmażony filet z kurczaka Sos sałatkowy (do obu wersji

Kto ugości moich gości?
Pieczony pstrąg tęczowy. 214

piekarniku. Możecie je delikatnie skropić oliwą z oliwek. Kaloryczność o "niebo" mniejsza, smak doskonały. Polecam! SAŁATKA Z ROSZPONKĄ DO OBIADU: - 3 garście umytej roszponki - 1 duży pomidor - 5 rzodkiewek - kilka czarnych oliwek dresing: oliwa z oliwek, sok z limonki, 1 łyżeczka miodu, sól PSTRĄG TĘCZOWY PIECZONY: - 1 szt. pstrąga tęczowego (lub filet) - 2 łyżki oliwy z oliwek, łyżka klarowanego masła

SMYKWKUCHNI
Pieczone udka z kurczaka  333

mialam jak zrobic. Mam nadzieje, ze bedzie smakowalo.  Salatka z lodowej salaty z lekkim sosem czosnkowym. SKLADNIKI: -Salata lodowa -Papryka czerowna -2 pomidoty -1 mala cebula -kilka rzodkiewek -ogorek szklarniowy -1/2 puszki kukurydzy -kilka oliwek (nie koniecznie) - 4 jajka SOS: -4  lyzki majonezu (ja uzywam light) -4 lyzki jogurtu naturalnego -1/2 szklanki zimnej wody przyprawy

PychaDania
Halibut niebieski- dzwonko- pieczony z herbatą 161

octem balsamicznym z Modeny -czewony pieprz , sól himalajska różowa, ale może być również sól morska -pomidor obrany ze skórki -pieprz ziołowy od  SKWORCU -oliwa z oliwek -liście rzodkiewki opcjonalnie -ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę Na początku lekko odmrażamy halibuta i smarujemy każde dzwonko pieprzem ziołowym i oliwą z oliwek Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni. Naczynie , w którym będziemy piec

Z Kuchni Do Kuchni
Pasta jajeczna z czosnkiem niedźwiedzim 112

Masło zmiksować z jajkami, dodać posiekany czosnek niedźwiedzi, krótko zmiksować. Doprawić solą, pieprzem i chrzanem (ja dodałam około łyżeczki chrzanu). Podawać do pieczywa, masło już niepotrzebne. Można podać z rzodkiewkami. zastawa

królestwo garów
Surówka z białej rzodkwi. Tylko dla koneserów. 12 kcal/100 gram ... 146

właściwości zdrowotne znajduje wiele zastosowań nie tylko w kuchni, ale także w farmacji i kosmetyce. Ze względu na walory smakowe może być lubiana jak i nietolerowana - podobnie jak zwykła rzodkiewka. Dziś przepis na surówkę, która wśród moich domowników nie zdobyła uznania (delikatnie mówiąc). Mimo to i tak przedstawię ten pomysł. Myślę, że ze względu na bogactwo witamin warto wykorzystać dostępność

Kuchnia po mojemu
sałatka grecka 104

Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę Produkty: 1-2 pomidory 1/2 ogórka 1 mała głowka sałaty 5-6 rzodkiewek 1 czerwona cebula pół serka fetta 10-12 oliwek ciemnych sos sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka oregano i bazylii najkorzystniej świeżej ja mam suszone 1 ząbek czosnku 5-6 łyżek oliwy 1 łyżka miodu Wykonanie

Ugotujmy Coś
DIETA WARZYWNO-OWOCOWA - zasady diety dr Ewy Dąbrowskiej 176

wyłącznie warzywa niskoskrobiowe oraz owoce niskocukrowe, za to bez ograniczeń ilościowych. Żeby ułatwić Wam ogarnięcie tematu do dyspozycji mamy m.in.: - warzywa korzeniowe i rzepowate - marchew, buraki, seler, pietruszka, rzodkiew, rzodkiewka, rzepa, - warzywa kapustne - kapusty wszelkie łącznie z brukselką, kalafior, brokuł, kalarepa, jarmuż, - warzywa cebulowe - cebula, czosnek, por, szczypiorek, - warzywa dyniowate - dynia, ogórki, kabaczek (cukinia), - warzywa psiankowate - pomidor, papryka, bakłażan

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Jakie produkty powinno się jeść wiosną? 134

brak mu sił i energii. Nie wiadomo co jeść, aby wszystko wróciło do formy przed zimą. Jakie produkty powinnyśmy zacząć jeść wiosną? nowalijki - wiosenne owoce i warzywa m.in sałata, rzodkiewka, marchewka czy kapusta białko - nabiał, rośliny strączkowe, chude białe i czerwone mięso węglowodany - płatki owsiane, pieczywo żytnie i pełnoziarniste, kasze  tłuszcze - oliwki, oliwa z oliwek, awokado, tłuste ryby

Truskawkowa Fiesta
Babeczki z musem z szynki 223

masła 2 trójkąciki serka topionego 2 łyżki serka naturalnego (może być kanapkowy, homogenizowany a nawet twarogowy) sałata (u mnie lodowa) kawałeczek czerwonej papryki do ozdoby szczypiorek (ja nie miałam) rzodkiewka, ogórek zielony (później na to wpadłam jak zostały 3 babeczki Szynkę pokroić drobniutko i zmiksować (np blenderem) z masłem i serkiem. Nakładać do korpusów szprycą lub łyżeczką. Posypać pokrojonymi drobniutko

Kto ugości moich gości?
chłodnik z arbuza 285

pieprzem i cukrem pudrem. Chłodnik podawać z dodatkami. SOS PORZECZKOWY 1/2 szklanki czarnej porzeczki 1 łyżka miodu Porzeczki blendujemy zostawiając kilka sztuk do dekoracji , doprawiamy miodem . DODATKOWO ogórek świeży rzodkiewki ser feta ser cheddar z jagodami i żurawiną kilka malutkich listków mięty skórka z cytryny Smacznego

na gazie
Zielone naleśniki z jarmużem, makrelą i gorgonzolą 137

gorgonzoli gałka muszkatołowa Składniki farszu układać na jednym brzegu placka. Zawijać do środka brzegi i zwijać. Swoje naleśniki z farszem podgrzałam na patelni. I podałam z kiełkami rzodkiewki

Weekendy w domu i ogrodzie
Tort kanapkowy z tuńczykiem i suszonymi pomidorami 184

sera, wierzch posypujemy szczypiorkiem. Tak przygotowane torciki zawinąć w folię i wstawić do lodówki, na kilka godzin a najlepiej na noc. Po wyjęciu, przed podaniem udekorować dowolnie - jajkami, kaparami, rzodkiewką i ziołami. Smacznego

Stare Gary
Kilka porad na Wielkanoc 151

żytnia razowa, czosnek, woda, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy). SAŁATKI . na Wielkanocnym stole nie powinno ich zabraknąć. Starajmy się by były ze świeżych warzyw z dodatkiem jogurtu. Wykorzystujmy ogórki, rzodkiewki, seler naciowy, kiełki, kalafiora, sałatę itp. PASZTET . Obok tego tradycyjnego z mięsa warto pokusić się i zrobić domowy pasztet warzywny. Smakuje naprawdę dobrze. Można śmiało wykorzystać mój przepis :-)  PRZYPRAWY

Życie na widelcu
Dietetyczna sałatka z anchois! 272

idealny do pracy, bo syci, a nie obciąża, a ponadto jeszcze zdrowy. Nie pomijajmy też faktu, że robimy go max 15 minut ;-))) Do dzieła! Składniki: - 3 garście roszponki - 3 rzodkiewki (kroimy w plasterki) - 2 jajka ugotowane na twardo - kilka czarnych oliwek - kilka filetów anchois - 1/2 ogórka zielonego - plaster łososia wędzonego SOS: -1-2 łyżki oliwy z oliwek - 1/2 łyżeczki musztardy

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania