gęsty sos, dodajemy ostrą paprykę i doprawiamy do smaku. Mieszamy. Podajemy na ciepło lub na zimno, posypane posiekaną natką z pietruszki. Danie można podać solo lub np. z kaszą, ryżem czy makaronem. To świetny dodatek do dań z mięsem czy rybą
Moja smaczna kuchniaTe małe klopsiki urzekły moje serce, są przepyszne. Można je podawać na przeróżne sposoby, dziś w sosie koperkowym. Idealne danie na sierpniowy dzionek, polecam. Pieczone klopsiki
Moje Małe CzarowanieSiedzę i zastanawiam się co by tu robić żeby się schłodzić. O gotowaniu nawet nie ma mowy bo jest za gorąco. Zrobiłam lekką surówkę, którą mam zamiar zjeść z ryżem i mozzarellą i na tym koniec. Nie mam niestety klimatyzacji w kuchni i przy tak wysokich temperaturach gotowanie czy pieczenie przychodzi mi z wielkim bólem. Surówka jaką zrobiłam jest
mecooksTaki obiad to jest obiad wręcz idealny w dni kiedy na nic nie mamy czasu. Proste składniki, kilka minut i obiad robi się sam. Polecam z ryżem lub kaszą. 600 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 2 białe cebule 1 młoda cukinia 0,5 puszki kukurydzy ½ natki pietruszki 1 czerwona papryka 50 g żółtego sera 3 plastry serka
VioletoweKucharzeniepieprzem do miski wsyp mąkę wymieszaną z sezamem na patelni rozgrzej olej rybę obtocz z mące z sezamem smaż na małym ogniu na rumiano z obu stron podawaj z ryżem i surówką z kapusty, na którą przepis znajdziesz tutaj Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujeprzełożyć zamarynowane krewetki. Smażyć na średnim ogniu, z obu stron, aż do uzyskania różowego/pomarańczowego koloru krewetek. Na sam koniec, krewetki posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać, np. z ryżem. Krewetki przed smażeniem Usmażone krewetki - wyraźnie zmienią swój kolor
Ugotowaćobiad, który zaspokoi apetyty nawet największych głodomorów. Jest kolorowy, aromatyczny i sycący. Delikatne, mięciutkie mięso w połączeniu z warzywami i ziołami smakuje przepysznie. Gulasz można podać z puree ziemniaczanym, ryżem, kluskami śląskimi albo kaszą gryczaną. Polecam! Składniki na gulasz z karkówki z warzywami: około 400 g karkówki wieprzowej 2 cebule średnia marchew papryka czerwona 2 łyżki koncentratu pomidorowego szklanka bulionu
e-PrzepisyKulinarneSmażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor. Podajemy z dodatkiem ulubionej salsy (np. z pomidorową salsą PICO de Gallo ) oraz z ziemniakami, ulubioną kaszą lub ryżem
Qchnia po prostukotlety sojowe pokrojone w paski. Dodać mieszankę jogurtową, doprawić solą i pieprzem. 3. Dusić ok. 10 minut, przed podaniem posypać posiekaną kolendrą oraz czerwoną papryką. Podawać z ryżem lub chlebem naan
pieprzny smaczekśmietankę kremówkę. Sos rozcieńczać dolewając powoli bulion. Chwilę pogotować doprawiając do smaku, a na końcu do sosu włożyć usmażone medaliony z kurczaka. Podawać z dodatkami, np ziemniakami, kaszą lub ryżem. Smacznego
https:KKuchniaMniamSałatka wyszła rewelacyjnie. Po schłodzeniu smakuje wybornie. Dzięki aksamitnemu i delikatnemu czosnkowemu sosowi od Folwark smaki wszystkich składników są wyraźnie wyczuwalne. Składniki 250 g makaronu kritharaki (w kształcie ryżu) 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 mała puszka kukurydzy 1 cebula 3 łyżki oleju rzepakowego 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1/2 zielonej papryki 3 ogórki kiszone 1 garść
R'n'G Kitchengęste sosy możemy doprawić mąka ( łyżkę mąki rozpuszczam w 100 ml wody, tak by nie było grudek, wlewam do sosu i jeszcze chwilę gotuje). Podaję z kaszą, ziemniakami, ryżem kopytkami i ulubiona surówka. Polecam
Gotowanie Patkilodówki albo nawet schłodzone w zamrażalce – kroję w drobną kostkę i dodaję do mąki. Miksuję je pulsacyjnie do momentu, aż masło podzieli się na malutkie fragmenty, mniejsze od ziarnka ryżu. Dodaję żółtka i łyżkę zimnej wody, miksuję do czasu aż ciasto zacznie się do siebie lepić i przypominać kruszonkę – jeśli jest za suche, dodaję jeszcze łyżkę-dwie zimnej wody. Ciasto
Karo in the Kitchenwystępuje w wielu wariantach smakowych i z różnymi dodatkami. Każdy kraj ma własną jego wersję. W Szwecji zamiast wołowiny dodaje się kiełbaski „falukorv”, w Japonii serwuje się go z ryżem, a we Francji dodaje się do Strogonowa białe wino oraz wędzoną paprykę. W Polsce niestety ewoluowała także nazwa ze Stoganowa na Strogonowa i została uznana za równie poprawną. Moja wersja
Wędrówki po kuchniSkładniki: grzyby prawdziwki 70 dag, woda 3/4 litra, sól 1/2 łyżeczki, smalec 1 łyżka, cebula 2 sztuki, pieprz mielony 3/4 łyżeczki, jarzynka 1 łyżeczka, śmietana 12
W Mojej Kuchni Lubię