ryż - 22970 przepisów (strona:948/1532)

Kalafior z papryką i cukinią w pomidorach 146

gęsty sos, dodajemy ostrą paprykę i doprawiamy do smaku. Mieszamy. Podajemy na ciepło lub na zimno, posypane posiekaną natką z pietruszki. Danie można podać solo lub np. z kaszą, ryżem czy makaronem. To świetny dodatek do dań z mięsem czy rybą

Moja smaczna kuchnia
Pieczone klopsiki z dorsza czarnego w sosie koperkowym 157

Te małe klopsiki urzekły moje serce, są przepyszne. Można je podawać na przeróżne sposoby, dziś w sosie koperkowym. Idealne danie na sierpniowy dzionek, polecam. Pieczone klopsiki

Moje Małe Czarowanie
Surówka z czerwonej kapusty i papryki 169

Siedzę i zastanawiam się co by tu robić żeby się schłodzić. O gotowaniu nawet nie ma mowy bo jest za gorąco. Zrobiłam lekką surówkę, którą mam zamiar zjeść z ryżem i mozzarellą i na tym koniec. Nie mam niestety klimatyzacji w kuchni i przy tak wysokich temperaturach gotowanie czy pieczenie przychodzi mi z wielkim bólem. Surówka jaką zrobiłam jest

mecooks
Potrawka z kurczaka z cukinią i serem 195

Taki obiad to jest obiad wręcz idealny w dni kiedy na nic nie mamy czasu. Proste składniki, kilka minut i obiad robi się sam. Polecam z ryżem lub kaszą. 600 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 2 białe cebule 1 młoda cukinia 0,5 puszki kukurydzy ½ natki pietruszki 1 czerwona papryka 50 g żółtego sera 3 plastry serka

VioletoweKucharzenie
Polędwiczka z mintaja w sezamie 159

pieprzem do miski wsyp mąkę wymieszaną z sezamem na patelni rozgrzej olej rybę obtocz z mące z sezamem smaż na małym ogniu na rumiano z obu stron podawaj z ryżem i surówką z kapusty, na którą przepis znajdziesz tutaj Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Krewetki z pancerzem marynowane w czosnku (smażone na maśle) 244

przełożyć zamarynowane krewetki. Smażyć na średnim ogniu, z obu stron, aż do uzyskania różowego/pomarańczowego koloru krewetek. Na sam koniec, krewetki posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać, np. z ryżem. Krewetki przed smażeniem Usmażone krewetki - wyraźnie zmienią swój kolor

Ugotować
Gulasz z karkówki z warzywami 202

obiad, który zaspokoi apetyty nawet największych głodomorów. Jest kolorowy, aromatyczny i sycący. Delikatne, mięciutkie mięso w połączeniu z warzywami i ziołami smakuje przepysznie. Gulasz można podać z puree ziemniaczanym, ryżem, kluskami śląskimi albo kaszą gryczaną. Polecam! Składniki na gulasz z karkówki z warzywami: około 400 g karkówki wieprzowej 2 cebule średnia marchew papryka czerwona 2 łyżki koncentratu pomidorowego szklanka bulionu

e-PrzepisyKulinarne
Meksykańskie kotlety schabowe 170

Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor. Podajemy z dodatkiem ulubionej salsy (np. z pomidorową salsą  PICO de Gallo ) oraz z ziemniakami, ulubioną kaszą lub ryżem

Qchnia po prostu
KORMA Z KOTLETAMI SOJOWYMI 167

kotlety sojowe pokrojone w paski. Dodać mieszankę jogurtową, doprawić solą i pieprzem.  3. Dusić ok. 10 minut, przed podaniem posypać posiekaną kolendrą oraz czerwoną papryką.  Podawać z ryżem lub chlebem naan

pieprzny smaczek
Pierś z kurczaka w sosie grzybowym z kolorową papryką 797

śmietankę kremówkę. Sos rozcieńczać dolewając powoli bulion. Chwilę pogotować doprawiając do smaku, a na końcu do sosu włożyć usmażone medaliony z kurczaka. Podawać z dodatkami, np ziemniakami, kaszą lub ryżem. Smacznego

https:KKuchniaMniam
Sałatka makaronowa z mięsem mielonym 150

Sałatka wyszła rewelacyjnie. Po schłodzeniu smakuje wybornie. Dzięki aksamitnemu i delikatnemu czosnkowemu sosowi od Folwark smaki wszystkich składników są wyraźnie wyczuwalne. Składniki 250 g makaronu kritharaki (w kształcie ryżu) 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 mała puszka kukurydzy 1 cebula 3 łyżki oleju rzepakowego 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1/2 zielonej papryki 3 ogórki kiszone 1 garść

R'n'G Kitchen
ROLADKI DROBIOWE Z CUKINIĄ W SOSIE PIECZARKOWYM 341

gęste sosy możemy doprawić mąka ( łyżkę mąki rozpuszczam w 100 ml wody, tak by nie było grudek, wlewam do sosu i jeszcze chwilę gotuje).  Podaję z kaszą, ziemniakami, ryżem kopytkami  i ulubiona surówka. Polecam

Gotowanie Patki
Tarta Tatin ze śliwkami węgierkami 209

lodówki albo nawet schłodzone w zamrażalce – kroję w drobną kostkę i dodaję do mąki. Miksuję je pulsacyjnie do momentu, aż masło podzieli się na malutkie fragmenty, mniejsze od ziarnka ryżu. Dodaję żółtka i łyżkę zimnej wody, miksuję do czasu aż ciasto zacznie się do siebie lepić i przypominać kruszonkę – jeśli jest za suche, dodaję jeszcze łyżkę-dwie zimnej wody. Ciasto

Karo in the Kitchen
Stroganow z jelenia 270

występuje w wielu wariantach smakowych i z różnymi dodatkami. Każdy kraj ma własną jego wersję. W Szwecji zamiast wołowiny dodaje się kiełbaski „falukorv”, w Japonii serwuje się go z ryżem, a we Francji dodaje się do Strogonowa białe wino oraz wędzoną paprykę. W Polsce niestety ewoluowała także nazwa ze Stoganowa na Strogonowa i została uznana za równie poprawną. Moja wersja

Wędrówki po kuchni
makaron rurka z prawdziwkami... 202

Składniki: grzyby prawdziwki 70 dag, woda 3/4 litra, sól 1/2 łyżeczki, smalec 1 łyżka, cebula 2 sztuki, pieprz mielony 3/4 łyżeczki, jarzynka 1 łyżeczka, śmietana 12

W Mojej Kuchni Lubię