Dzisiaj chciałabym zaproponować przepis na polędwiczki wieprzowe. Jest to mięso, które ma wiele zalet - mało kalorii, mało tłuszczu i dużo białka. Wartość energetyczna na 100g mięsa
kuchnia doskiUwielbiam buraki pod każdą postacią i często goszczą w mojej kuchni. Tym razem przygotowalam sałatkę z buraczków pieczonych. Jeśli ktoś woli, może buraki ugotować, ale polecam
kuchnia doskiZapraszam na pyszny i niesamowicie prosty w przygotowaniu deser. Każdy według własnego gustu może dobierać smaki budyniu i kisielu, oraz dodawać ulubione owoce. U mnie budyń
kuchnia doskiPrzeglądając kiedyś mój zbiór przepisów kulinarnych natrafiłam na mały wycinek ze starej gazety. Był to właśnie przepis na filety z kurczaka w kapuście. Miałam akurat w
kuchnia doskiDziś dla odmiany trochę słodkości. Bardzo smaczne i szybkie dwukolorowe ciasteczka ślimaczki. Czyż nie wyglądają uroczo? Ale najlepiej oceńcie sami. U mnie zniknęły jeszcze świeże :) Składniki
kuchnia doskiNa stronie zajadam.pl wypatrzyłam fantastyczny chlebek. Zaciekawił mnie swoją prostotą, ponieważ nie wymaga wyrabiania. Wystarczy wymieszać składniki. Robi się go bardzo szybko, a smakuje wyśmienicie. Od
kuchnia doskiparzony - olej Wykonanie Kapustę myję i chwilkę gotuję we wrzątku, obieram z liści i studzę każdy osobno. Mięso mielone przekładam do większej miski, dodaję do niego ugotowany i ostudzony ryż, pokrojoną i przesmażoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka i wszystkie przyprawy. Wyrabiam jak na mielone. Z liści kapusty, wybieram te najładniejsze ( tymi gorszymi wyłożę naczynie do pieczenia
Kuchnia z widokiem na ogródPyszne ciasto z biszkoptem przypominającym murzynka, delikatnym kremem budyniowym i chrupiącym ryżem preparowanym oblanym przesłodkim kajmakiem. Całą słodycz łamię malinowa konfitura. Ciasto idealne do kawy! Ciasto podałam na zestawie New Hollis Gold PORCELANA BOGUCICE Biszkopt: 3 jajka Szczypta soli 3/4 szklanki cukru 6 łyżek oleju 5 łyżek wody 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 czubate(...)mleka 3 łyżki cukru 2 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g margaryny maślanej Dodatkowo: 250 g konfitury malinowej 510 g kajmaku 2,5 szklanki ryżu preparowanego 1 szklanka orzechów włoskich Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dosypujemy cukier, następnie kolejno po jednym żółtku. Delikatnie dolewamy wodę i olej
VioletoweKucharzenieryż ugotowany - 10 dag fasolka czerwona konserwowa- 1 puszka(...)kawałek ogórki konserwowe- 4 szt wędlina- 10 dag papryka konserwowa - kawałek zioła do sałatek czosnek -1 ząbek posiekany sól ocet winny- 1 łyżeczka pieprz kolorowy płatki suszonej cebuli Ryż wystudzony wsypać do miski, następnie dodać odcedzoną i przepłukaną fasolkę czerwoną. Ogórki i por pokroić w półplasterki, rzodkiewkę oczyścić, opłukać i pokroić także w półplasterki. Wsypać
Camilla w kuchniDoes this look wrong? Składniki 1/2 szklanki mrożonych jagód 1 1/2 - 2 łyżeczki płynnego miodu* 1 czubata łyżka wiórków kokosowych 9 łyżek jogurtu typu greckiego 1 ziarnisty fit snack ryż+żurawina Piekarnia Galicyjska * ilość miodu zależy od indywidualnych upodobań; proszę próbować smak podczas przygotowywania pucharku Przygotowanie Do misy blendera wrzucamy 1/2 szklanki mrożonych jagód. Do owoców dodajemy 5 łyżek(...)mnie 1/2 łyżeczki) i wiórkami kokosowymi (zostawiając szczyptę na wierzch pucharka). Kokosowy jogurt delikatnie nakładamy na jagodową warstwę. Wierzch pucharka posypujemy wiórkami kokosowymi. Podajemy w towarzystwie ziarnistego fit snack ryż+żurawina. Smak fit snak, jagody i kokosu doskonale się uzupełnia. Chrupiące pieczywo możemy również połamać na mniejsze kawałki i maczać w naszym pysznym pucharku. Smacznego By Magdalena beta calories
Słodkie okruszkimała główka młodej kapusty 1 kg mięsa mielonego 300 g ryżu 1 cebula 2 łyżki oleju 1 puszkia pomidorów 1/2 szklanki wody 1 łyżka majeranku bazylia sól pieprz Ryż ugotować. Cebulę pokroić drobno(...)zrumienić na oleju i wszystko razem wymieszać z mięsem. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem. Kapustę pokroić w cienkie plastry. W naczyniu do zapiekania ułożyć jedną warstwę kapusty, warstwę mięsa z ryżem, kapustę, mięso i kapusta. Pomidory zmiksować, dolać wodę, doprawić solą, pieprzem, bazylią, oregano i wlać na zapiekankę. Piec w 180 stopniach C . W razie gdy kapusta z wierzchu zacznie się
O kuchni z uczuciemSkładniki: papryka czerwona 8 sztuk duże, mięso mielone indycze 1/2 kg, ryż ugotowany 3 woreczki, przyprawa do kurczaka 1 łyżka, cebula podsmażona(...)sztuki, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, jajka 2 sztuki, koperek 1 pęczek, woda 1,5 szklanki z większych papryk ściąć czubki, usunąć pestki, dobrze opłukać ugotowany ryż dobrze wymieszać z z jajkami, pieprzem, kucharkiem, przyprawą do kurczaka, mielonym mięsem, koperkiem, podsmażoną na maśle cebulą do pełna nadziewac papryki, do szybkowara włożyć sitko rozciągane i na sitku
W Mojej Kuchni Lubiępół anyżku gwiaździstego 4 plasterki imbiru posiekanego w paseczki odrobina cynamonu Ponacinaj piersi kacze od strony skóry. Włóż do marynaty na około 30 minut najmniej. Ugotuj ryż jaśminowy według przepisu na opakowaniu . Przygotuj gremolatę z książki Josepha Seelesto "Mali szefowie kuchni" pomarańcza główka czosnku pęczek szczypiorku ( użyłam kolendry) oliwa z oliwek sól i pieprz(...)tłuszcz odwróć pierś i smaż dalej ok 10 minut . Zestaw z ognia. Niech "odpocznie". Pokrój kaczkę w cienkie plastry. Ułóż na talerzu na przemian z filecikami pomarańczy wraz z ryżem. Posyp papryczką chili, skórkaą z pomarańczy, malinami lub rodzynkami. Całość skrop gremolatą i kolendrą
AZgotuj!Trzeba uważać aby całości nie przypalić. Wlać przygotowany sos i na większym ogniu zagotować sos cały czas mieszając. Podawać z ugotowanym ryżem i posypać kolendrą. PROPOZYCJA PODANIA ugotowany ryż jaśminowy (3/4 szklanki
Calzonella.comprzypraw i pieprzem cytrynowym, na koniec spryskuję olejem, jak nie miałam spryskiwacza do oleju, po prostu smarowałam rybę olejem.Zostawiam rybę na kilkanaście minut. W tym czasie zwykle przygotowuję sobie ryż i sałatkę. Kiedy wszystko mam już gotowe do środka ryby wkładam po dwa plasterki masła czosnkowego, kilka gałązek koperku i plasterek cytryny, rybę spina wykałaczkami. Smażę ryby na rozgrzanej(...)masło trochę wycieka ze środka, po kilka minut z każdej strony. Jak sami widzicie nie przygotowanie takiego dania wcale nie jest trudne. Jedliśmy te pstrągi z czarnym ryżem i sałatą ze śmietaną. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotuje