bardzo drobno pokrojona) boczek pokrojony w kostkę ser żółty Kalafior dzielimy na różyczki, odcinając twarde części. Rozdrabniamy go w malakserze lub ścieramy na tarce. Otrzymamy coś na kształt drobnego ryżu. Rozdrobniony kalafior wrzucamy na wrzątek i gotujemy 10 minut. Po ugotowaniu odcedzamy na sicie (najlepiej odcisnąć nadmiar wody przez gazę). Do odciśniętego kalafiora dodajemy jajko, ser (starty na tarce
Salonik smakówŚrodkowej. Posiada specyficzny ,przyjemny zapach podobny do pieprzu oraz delikatny, korzenny smak.Z rośliny tej uzyskuje się przyprawę i żółty barwnik zwany kurkuminą. Zastosowanie - Mieloną Kurkumę używa się do barwienia ryżu,makaronu,ciast,ciasta drożdżowego, masła,sałatek warzywnych,pikli,majonezów. Doskonale przyprawia potrawy z baraniny,wieprzowiny,kurczaka,fasoli i soi. Poprawia smak gotowanych jajek,omletów,serów topionych i sałatek rybnych. szczypta
Przepisy i porady kulinarneprzepisy, które wpisują się w Walentynkowe menu: Tort Pavlova z bitą śmietaną i owocami Walentynkowa Zupa cebulowa z czerwonej cebuli Wytrawne Palmiery Kruche ciasteczka orzechowe serca Jajko sadzone z ryżem, marchewką i groszkiem Składniki: marynowany śledź pumpernikiel serek kanapkowy z papryką ajwar sok z cytryny pomidorki koktajlowe papryczki habanero „kawior” z łososia i wodorostów natka pietruszki Do przygotowania
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzykryć mięso. Doprawiamy solą i dodajemy cukier. Dusimy bez przykrycia godzinę, aż sos prawie całkowicie odparuje, a następnie 30 minut pod przykryciem, co jakiś czas obracając mięso. Podajemy z ryżem. Sos powinien być w smaku słodko-kwaśny. Smacznego! :) Więcej azjatyckich przepisów znajdziecie na moim blogu KUCHNIA TAJSKA WG DAGMARY Przepis bierze udział w akcji
My Culinary Artwróciłam na dobre i to z przytupem ;) Dziś tłusty czwartek, ale pączków nie będzie, będzie za to Azja w jej najlepszym wydaniu. Pamiętacie chińskie warzywa z kurczakiem i smażonym ryżem curry ? Dziś wrócimy do kuchni fusion z użyciem tych samych warzyw co wtedy, łącząc je dla odmiany z japońskim teriyaki. Co do makaronu - ja użyłam azjatyckich wstążek do woka
Kulinarne zapędy Kokosadodajemy liście laurowe kminek i majeranek. Doprowadzamy do wrzenia, po czym dodajemy schab. Gotujemy mięso na małym ogniu do zredukowania się sosu. Schab możemy podawać z ziemniaczkami lub ryżem oraz z surówką. Smacznego
Symfonia smakowapokrywką i czekamy 15 min - od czasu do czasu zaglądamy i mieszamy. Można jeszcze dodać trochę soli i pieprzu i według uznania majeranku. GOTOWE! Można podawać z ryżem, ziemniakami lub makaronem. Ja osobiście lubię z ziemniakami i koperkiem :) Smacznego :) Jeżeli podobał Ci się post zapraszam do polubienia mojej strony na Facebook'u - klik A jeżeli chcesz być
Kolejny blog o gotowaniuczasie dobrze jest raz czy dwa odwrócić piersi. 3. Dodać masło i posiekaną miętę, wymieszać i gotować jeszcze 2 minuty na dużym ogniu aby sos lekko odparował. Podawać z ryżem lub kuskusem. Smacznego Źródło: 200 light chicken dishes, Hamlyn Post Kurczak w pomarańczach z miętą pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plKasza bulgur to rodzaj kaszy, której właściwości i wartości odżywcze są doceniane przez mieszkańców Bliskiego Wschodu już od ponad 4000 lat. Kasza bulgur to obok ryżu ich podstawowy składnik diety. Nic dziwnego - kasza bulgur jest bogata w substancje, które wspomagają pracę serca, koją nerwy oraz obniżają poziom cukru we krwi. Ponadto jest skarbnicą kwasu foliowego, tak ważnego dla kobiet
kgwjanczewowarzyw, keczupu i majonezu tworzy się sosik, w którym mięsko cały czas jest zanurzone i w nim sobie dochodzi. Podawać można właściwie ze wszystkim - z ziemniakami, frytkami, kaszą, ryżem lub po prostu z pieczywem
Kto ugości moich gości?czosnku i ostrej papryki 1 łyżka ziela angielskiego 8 listków laurowych 5 suszonych papryczek chilli 1 kostka rosołowa drobiowa Podajemy z: Ja podałam z makaronem świderki z pełnego ziarna Ryżem Młodymi ziemniaczkami Przygotowanie: Mięso mielone umieszczamy w naczyniu i dodajemy do niego odrobinę soli, pieprz, po 3 łyżeczki przypraw : czosnek i papryka ostra. Mieszamy składniki razem. Głęboka patelnię zalewamy
ClauditteMissCookingzamówić podczas pierwszej wizyty w Indiach? Daniem ogólnoindyjskim jest thali - zestaw przekąsek składający się z ryżu lub roti (indyjski chlebek), warzyw w sosie, ostrych marynat oraz często mięsa. Drugim uniwersalnym daniem indyjskim jest dal, czyli rodzaj gęstej zupy z soczewicy. Charakterystyczną potrawą jest dosa, czyli cienkie, suche naleśniki wyra
ClauditteMissCookingkostkę, dodaj na patelnię. Zmniejszyć ogień lub moc kuchenki. Do szklanki wody wsypać przyprawy, mieszać i wlać do patelni. Wszystko przemieszać i przykryć. Dusić około godzinki. Podawać z ryżem :) Smacznego
ClauditteMissCookingomega-3 i omega-6. Wystarczy podgrzać je bez gotowania 5-6 minut. Mule to smaczna przekąska lub danie główne i doskonale komponuje się z potrawami z pasty, z ryżu lub sałaty
ClauditteMissCooking