każdego dania, szczególnie w kuchni tajskiej. Taką pastę przysmażoną na gorącym tłuszczu, aby wyciągnąć wszystkie smaki, można dodać do zupy dyniowej, do kurczaka, ryżu, makaronu, warzyw, do sosów. Pachnie bardzo intensywnie nawet po miesiącu leżakowania w lodówce. Składniki: – 3 zielone papryki słodkie – 10 małych zielonych papryczek ostrych – średnie kłącze imbiru
To co kochamminut. Następnie próbujemy sosu i w razie potrzeby doprawiamy solą oraz pieprzem. Odcedzamy fasolę i dodajemy ją do kurczaka, mieszamy wszystko razem i podajemy. Kurczaka można podać z makaronem, ryżem lub bagietką. Ze wszystkim smakuje wyśmienicie. To bardzo sycące i treściwe danie idealne na jesienne dni. Spróbujcie koniecznie
Cooking Monsterktóry można przygotować na dwa dni. U nas te mięsne kulki w sosie jednego dnia pojawiły się w towarzystwie ziemniaków z wody, a drugiego dnia przygotowałam je z dodatkiem ryżu ugotowanego na sypko. Do tego jakaś ostrzejsza surówka i voile, obiad gotowy :) Może na zdjęciach pulpety nie prezentują się zbyt elegancko, ale są naprawdę bardzo smaczne. Ja swoje podsmażam przez
Simply Foodmiód, zielone oliwki sok, z cytryny - doprawiamy Przykrywamy i dusimy 15 minut Po upływie tego czasu zdejmujemy pokrywkę i gotujemy ok. 5 minut do zredukowania sosu Można podać z ryżem Smacznego :) W myśl akcji
Szczęśliwa kuchniapołączę wędlinę z miksem sałat, papryką i innymi składnikami, które znalazłam w lodówce, a tym bardziej, że chciałam wykorzystać pozostałą część kukurydzy, którą miałam po zrobieniu sałatki z brązowym ryżem . Całość polałam ostrym sosem :) Pychota! I do pracy jak znalazł! Składniki: 1/2 opakowania miksu sałat (dowolny, ulubiony) 2 jajka 4 plastry dowolnej szynki (u mnie Babuni) 1 czerwona papryka
Szczęśliwa kuchniaDziś mam pyszne piersi z kurczaka w sosie z trzema serami. Do tego sosu świetnie pasuje dowolny makaron. Oczywiście jak ktoś lubi to może podać z ryżem, ale my wolimy z makaronem, Do dania użyłam pysznych serów Mlekoma . Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnikuchni jest niezliczona ilość. Są zdrowym dodatkiem do sałatek owocowych i warzywnych. Rewelacyjnie komponują się w ciastach – z dodatkiem cynamonu tworzą niezapomniany duet w szarlotce, naleśnikach lub w zapiekanym ryżu. Jabłka można także gotować – w ten sposób powstaje przepyszny i zdrowy kompot. Natomiast ze smażonych owoców przygotowuje się na zimę dżemy, konfitury, marmolady, chutney’e i galaretki. Co więcej, jabłka
mojewypiekiinietylkotakiej typowej sałatki z kapusty pekińskiej tym razem w wersji owocowej. Oczywiście, zamiast majonezu, możecie użyć samego jogurtu, wybór należy do Was. Taka surówka świetnie pasuje do mięsa, kasz, ryżu czy makaronów. Drukuj Sałatka z kapusty pekińskiej, mandarynek, jabłka i ananasa window.ajaxurl="http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1/2 kapusty pekińskiej 2 mandarynki 3 plastry ananasa 1 jabłko Sos 2 łyżki majonezu
Mieszam w GarnkuSzyszki zawsze przyrządzałam z ryżu preparowanego tym razem postanowiłam przyrządzić z prosa ekspandowanego Lestello . Wyszły bardzo smaczne i proste do przygotowania, możemy je przygotować gdy nie mamy zbyt dużo czasu. W moim rodzinnym domu dość często gościły na stole podczas różnych imprez rodzinnych. Składniki: 200 gram krówek 125 gram masła 1 łyżeczka kakao 100 gram prosa ekspandowanego Lestello Sposób przygotowania
Bajeczna KuchniaDodaję do mięsa. Doprawiam. Zalewam mleczkiem kokosowym. Duszę ok 3 min następnie dodaję pastę curry. Mieszam i dalej duszę. Na koniec dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki. Curry podaję z ryżem lub krążkami tortilli
Gotowanie PatkiSmażyć z obu stron, aż do uzyskania złotego koloru. Usmażone kotleciki przełożyć na papier, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Przygotowane kotleciki podawać, np. z warzywami ugotowanymi na parze i ryżem. Smażenie kotlecików Pomysł na przepis z książki "Mała wielka uczta" Pauliny i Michała Stępień
Ugotowaćrazem cukinia) + cebula + duża ilość czosnku + mleko kokosowe oraz ulubione przyprawy, by wykonać zupę marzenie. Jeśli podać ją z grzankami, surowym chlebkiem lnianym, kaszą lub ryżem, to już mamy prawdziwy odlot! Polecamy gorąco gorący krem z cukinii na chłodne (jesienne) i mroźne (zimowe) dni! Składniki na 4 porcje: 1,5 średniej wielkości cukinii, 1 cebula, 4 ząbki
Jeść, by żyć w zdrowiupieprzu. Duszona, nie smażona. Nic nie robimy na zapas więc może trzeba czekać na to troszkę dłużej niż gdzie indziej. Jeżeli ktoś powie, ze nie chce danego mięsa z ryżem to dostanie z kaszą. Wszystko można zamówić w wersji mniej ostrej lub bardziej, wedle upodobań. Pan Zdzisław jadał głównie wołowinę, nie pił alkoholu. W menu jest też drink, oczywiście bezalkoholowy
CzarnawisienkaDzisiaj mam coś dla Was z kuchni hinduskiej. Kurczak tikka. Bardzo łatwy do przygotowania. Jednak zajmuje trochę czasu i oczekiwania. Podawać można z ryżem, frytkami lub ziemniakami. Aromatyczny, pachnący i bardzo smaczny. Czy to zachęciło Was do zrobienia takich udek? Polecam, bo warto! 5 udek z kurczaka 2 łyżeczki imbiru 2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka kminu rzymskiego 3 ząbki czosnku
O kuchni z uczuciemzakręcić. W ten sam sposób można przygotować w aniliowy cukier puder. Laski można później wyjąć z cukru i dodać do mleka przy okazji gotowania np. budyniu do ciasta czy ryżu n a ml eku. Rodzynki w rumie: 300 g rodzynek 3/4 szklanki rumu Rodzynki umieścić w słoiku i zala ć rumem. Szczelnie zakręcić, można przechowywa
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia