własnych smaków. :) 7. Trzymamy jeszcze na małym ogniu przez jakieś 30 minut aż wszystkie smaki się ze sobą połączą, co jakiś czas mieszając. Podajemy z ulubionym pieczywem, ryżem, lub z czym tylko mamy ochotę zjeść taką dobrą potrawkę. Dla złagodzenia smaku możemy sobie polać odrobinę śmietany roślinnej lub zwierzęcej
Mój pomysł naSmaczne i szybkie danie obiadowe z kurczakiem, włoszczyzną i fasolką w sosie serowym. Podałam z ryżem. Składniki: duża pierś z kurczaka 2 garście fasolki szparagowej (może być mrożona) 2 garście włoszczyzny (dałam mrożonkę: marchew, por, seler, pietruszka) 180 ml śmietany 30% ok 150 g sera z niebieską pleśnią sól, pieprz, pieprz ziołowy Przygotowanie Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. Pierś kroimy
e-PrzepisyKulinarnenagrzanego piekarnika na 20-25 min. Po 10-15 minutach, kiedy ryba się lekko zrumieni przełożyć na drugą stronę i podlać niewielką ilością bulionu. Można podać z ziemniaczkami lub ryżem. Smacznego
Mama z miastapokrojoną w kostkę cebulkę i dodajemy ją do polędwiczek. Serki stopniowo przekładamy do sosu, mieszając do rozpuszczenia. Gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa (około 30 minut). Podajemy z ryżem lub kaszą. Smacznego
Moje-pitraszenieopłukaną fasolę oraz kukurydzę. Całość pogotować ok. 10 od ponownego zawrzenia. Chili con carne doprawić do smaku solą, pieprzem i słodkim sosem chili. Podawać jako samodzielne danie lub z ryżem. Warto podać chili z kilkoma łyżkami śmietany dla złagodzenia ostrego smaku. "Wspomnienia w kolorze sepii" Anny J. Szepielak to trzecia przeczytana przeze książka Autorki. W małym miasteczku w Małopolsce życie
Weekendy w domu i ogrodziecukier do smaku, gdyby sosu wyszło za mało dodajemy więcej wody. Do sosu wkładamy delikatnie pulpety, dusimy na małym ogniu 30 minut,od czasu do czasu mieszając. Podajemy z ryżem, kaszą lub makaronem
słodki bratekZakupiłam kiwano, wiecie jaki to owoc? znacie go? Kiwano czyli ogórek afrykański. W naturze występuje w Afryce. W niektórych krajach uprawiane jest jako warzywo. Owoc ma
Moje Małe Czarowaniejednak swoje zalety – w ten sposób przygotuje się solidną porcję potrawy ze stosunkowo niedużej ilości mięsa, przy całkiem sporej ilości warzyw, a całość obędzie się bez dodatków w rodzaju ryżu czy tortill (to plus dla tych, którzy starają się nie łączyć mięsa z węglowodanami). To proste, ale „charakterne” danie, które wspaniale nasyca i jest tak bogate w smaki
Even Better Foodgroszku i awokado z prażonym słonecznikiem, chili i kolendrą 2. Krem z białej rzodkiewki z oliwą truflową i suszonymi pomidorami 3. Krewetki duszone na winie z dodatkiem pietruszki z ryżem cytrynowo- miętowym 4. Sorbet z mango z ciepłą śmietanką kokosową To zaczynamy! Wraz z dziewczynami porozumiałyśmy się w kilka chwil i rozpoczęłyśmy wspólne gotowanie! Uwielbiam ten razem spędzony czas przy
SMYKWKUCHNIniej wyeliminować. Na warsztatach przygotowaliśmy: Pastę z zielonego groszku i awokado Zupę krem z białej rzodkwi i pora z oliwą truflową i suszonymi pomidorami Krewetki z ryżem jaśminowym Sorbet z mango ze śmietanką kokosową i orzechami. Zapraszam do krótkiej fotorelacji z warsztatów. A wszystkich, którzy są zainteresowani zakupem produktów bezglutenowych i bezlaktozowych zapraszam do sklepów Lidl, gdzie znajdziecie szeroki asortyment
Kuchnia Bon Appetitżeby się nie rozpadło. Posypujemy solą, pieprzem i innymi przyprawami. Wkładamy na rozgrzany tłuszcz i obsmażamy ze wszystkich stron po czym przykrywamy pokrywką i podsmażamy pod przykryciem. Podajemy z ryżem. Przyprawy można dodać również do środka
Państwo Wojtczuk gotująSkładniki: makaron 200 gram, mus jabłkowy 300 ml, jabłka 4 sztuki, cukier waniliowy 1 łyżeczka, cynamon 1 łyżka, masło 1 łyżeczka, bułka tarta - ile potrzeba, śmietana
W Mojej Kuchni Lubięfrancuską, te małe, jędrne nasionka gorczycy. Idealnie sprawdza się w sałatce. Wykorzystane składniki często posiadacie w domu, więc do dzieła. Kolacja będzie smaczna. Składniki: Szklanka ugotowanego makaronu w kształcie ryżu Mieszanka warzywna z marchewką i groszkiem Biała fasola z puszki 2 ogórki konserwowe Papryka konserwowa grillowana Pieczarki marynowane ( mały słoik ) 3 jajka ugotowane na twardo Posiekana natka pietruszki Majonez Musztarda
Smaki Ewyminut. Zalewamy domowym przecierem pomidorowym lub jeśli takowym nie dysponujemy małym słoiczkiem kupnego oraz wodą. Dusimy pod przykryciem 45 minut. Doprawiamy do smaku. Serwujemy jako samodzielne danie lub z ryżem, posypane natka pietruszki
Pyry na Gazbulionie warzywnym, tym razem chciałam uzyskać bardziej kremową konsystencję więc zamiast bulionu użyłam śmietany kremówki... sos był wyśmienity, idealny nie tylko do makaronów ale do różnorodnych potraw, z ryżu, kaszy, ziemniaków. Polecam. Przepis: (dla 3 osób) Składniki: 350 g makaronu lane kluski 500 g pieczarek 1 cebula 500 ml śmietany kremówki 36% lub 38% (W Polsce
Mój pomysł na