doprawić solą, ostrą papryką i pieprzem cayenne. Gotować kilka minut. Na sam koniec wlać przecier pomidorowy. Gotować, aż do miękkości warzyw. Gotowe leczo podawać ze świeżym pieczywem lub ugotowanym ryżem. Podsmażanie mielonego mięsa i warzyw Pomysł na przepis STĄD
Ugotowaćniewielkie kulki. Obsmażyć krótko z każdej strony. Pomidory zmiksować i doprawić czosnkiem, oregano, papryką oraz solą. Zalać klopsiki i dusić pod przykryciem około 20 minut. Podawać z ryżem, ziemniakami. Smacznego
Moje-pitraszeniepapryki oraz szczypiorek. Wszystko dokładnie mieszamy. Mięso układamy na folii aluminiowej, wkładamy na pierwszy poziom parowaru i włączamy urządzenie na 20 minut. Makaron Soba układamy w pojemniku do gotowania ryżu, zalewamy go wrzątkiem i wkładamy na drugi poziom parowaru na 3 minuty przed końcem gotowania na parze kurczaka. Kiedy urządzenie się wyłączy odcedzamy makaron i układamy na nim mięso. Czekam
Parowar FacetaPoranki są coraz zimniejsze, więc najwyższy czas przerzucić się na ciepłe, rozgrzewające śniadania. Dawniej tradycyjna owsianka była dla mnie początkiem każdego dnia. Teraz nadal często do
365 dni dookoła kuchnipaprykę, pomidory, paprykę w proszku, sól, pieprz, trochę wody, dusiłem pod przykryciem. Gotowe warzywa wymieszałem z mięsem z bażanta, kilka minut razem dusiłem. Podałem na gorąco z wcześniej ugotowanym ryżem
R'n'G Kitchenłyżkę mąki. Wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak powstały sos wlewamy do patelni i gotujemy kilka minut do jego zgęstnienia. Nasz stir-fry najlepiej podawać z ryżem lub makaronem (sojowym lub ryżowym). Gotowe! 4.14 Mostek w kuchni - Smacznego http://mostekwkuchni.pl/stir-fry-kurczakiem-tofu-brokulami/ Artykuł Stir-fry z kurczakiem, tofu i brokułami pochodzi z serwisu Mostek w kuchni
Mostek w kuchnihartujemy czyli, dolewamy trochę gorącego płynu z patelni, mieszamy i wlewamy) Sprawdzamy smak, ewentualnie solimy jeszcze i pieprzymy i gotujemy do zgęstnienia sosu. Gotowy sos podajemy z ziemniaczkami, ryżem lub kopytkami <-- klik. Smacznego
Gotowanie...to proste !nudne, wystarczy urozmaicić je co rusz to inną marynatą. Tym razem przygotowałam mięso w marynacie ketchupowo- miodowej. Soczyste mięso, słodko- kwaśna marynata to połączenie idealne, które doskonale pasuje do ryżu. Tak naprawdę jest to danie proste i szybkie, cała tajemnica tkwi w przygotowaniu odpowiedniej marynaty, reszta "robi się" już sama ;) Koniecznie przygotujcie takie pałki dla swojej rodziny, a gwarantuję
Zrób to smacznieminut. po tym czasie doprawiamy solą czarnym pieprzem i sokiem z cytryny, dodajemy kapary, koperek oraz natkę pietruszki, dusimy jeszcze około 10 minut. Można podawać z ziemniakami lub ryżem, ja jadłam samą kapustę z kurczakiem. Smacznego
Moje-pitraszenieKalafiorowe risotto z parmezanem – to pomysł na dodatek do obiadu zamiast tradycyjnego ryżu, ziemniaków, czy kaszy :) @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right
Kulinarne Przebojesojowym. Tak przygotowanym sosem zalać warzywa. Włożyć do rondla rybę, położyć na niej warzywa oblane sosem i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok. 15 min. Podawać z ryżem. Smacznego
Zielona Kuchniamałym ogniu 10 minut. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami i ostrą papryką. Dodać brukselkę i pokrojonego kurczaka. Dusić jeszcze 5 minut, aż smaki się połączą. Posypać zieloną pietruszką. Podawać z ryżem lub pieczywem. Źródło: Hortex Smacznego
Zielona KuchniaSycące i rozgrzewające danie jednogarnkowe. Można podawać z ugotowanym ryżem. Składniki -2 szkl. ciecierzycy -3 cebule -4 ząbki czosnku -1 puszka pomidorów w zalewie -1 puszka mleka kokosowego -1 łyżeczka płatków chilli lub 2 ostre papryczki -1 łyżeczka kminu rzymskiego -2 łyżeczki kolendry mielonej -1/2 łyżeczki kurkumy -1 łyżczka soli -1 łyżeczka czarnuszki -sok z 1/2 cytryny -1 łyżka
Zielona Kuchniaobietnicę te spełnić. Drób ostatnio bardzo rzadko gości w naszym domu. A jeśli już, to głównie w wersji ostrej. Tym razem postawiłam na potrawkę. Idealnie komponuje się z ryżem. Składniki -4 ćwiartki z kurczaka -mała marchewka -mała pietruszka -cebula -2 czerwone papryki -łyżeczka ostrej papryczki -pół łyżeczki słodkiej papryki -koncentrat pomidorowy -sól, pieprz -ziele angielskie -listek laurowy -olej -opcjonalnie
Zielona Kuchniaobiad na słodko. Wcześniej jedyną opcją, dla mnie, były pyszne naleśniki z serem, lub makaron z serem i cukrem. Tym razem miałam kilka brzoskwiń i stwierdziłam, a może z ryżem ;-) Czytaj więcej
Pasja tworzenia