ryba - 22624 przepisów (strona:951/1509)

Sałatka z łososiem 164

   Kolejna propozycja na prostą sałatkę. Tym razem z wędzonym łososiem ( może być też wędzona makrela ).    Składniki: -3 wędzone brzuszki z łososia -10

Maminek kulinarny
Łosoś ze szpinakiem 137

czosnek marchewka sól pieprz oliwa Szpinak dusimy na łyżce oliwy na patelni, przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Łososia układamy na kawałku folii aluminiowej i przyprawiamy solą i pieprzem. Na rybę kładziemy przygotowany szpinak i pokrojoną w plasterki marchewkę. Zawijamy danie w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na około 20 minut

Smakowity Blog Kulinarny
Pasta kanapkowa z tuńczyka 155

gęstego jogurtu łyżeczka ketchupu sól, pieprz do smaku Tuńczyka trzeba starannie odsączyć z wody (sosu). Jajko drobno pokroić lub zetrzeć na tarce i wymieszać widelcem z rybą. Dodać czosnek, cebulę, majonez, ketchup i mieszać, aż wszystkie składniki połączą się i powstanie jednolita pasta. Na koniec przyprawić solą i pieprzem

Smakowity Blog Kulinarny
Salsa Verde 131

proponuję dodać bazylię, szczypiorek, rukolę, świeży czosnek, kapary. W salsie można moczyć kawałki chleba lub bagietki, można też nią posmarować kanapki. Nadaje się też jako sos do mięs i ryb z grilla.     Składniki: 1 jajko 3 ząbki czosnku 1 szalotka pęczek pietruszki 50ml oliwy sól 50ml bulionu warzywnego lub mięsnego   Sposób przygotowania: Jajko gotujemy przez 10 minut

Smakowity Blog Kulinarny
Hekele 163

Hekele czyli śląska przystawka przyrządzana ze śledzi, ogórków kiszonych, jajka ugotowanego na twardo, cebuli, przyprawiona pieprzem i musztardą. Podawana najczęściej z 

Smakowity Blog Kulinarny
Śledzie korzenne w oleju rzepakowym 125

Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega-3 i dlatego uważany jest za najzdrowszy wśród olejów roślinnych. Nazywany jest też "oliwą północy", zawiera aż 10 razy

Smakowity Blog Kulinarny
Domowy paprykarz szczeciński 143

Paprykarz szczeciński każdy zna, nie każdy jednak lubi jego "puszkową" wersję. Wiadomo. Domowe wersje wszystkiego są nie tylko smaczniejsze, ale i zdrowsze. Polecam gorąco! Składniki: puszka

Smakowity Blog Kulinarny
Sałatka ziemniaczana 377

Banalnie prosta, pyszna i sycąca sałatka ziemniaczana. Niezastąpiony dodatek do mięs, ryb czy kiełbas z grilla.  Składniki: 1 kg ziemniaków ugotowanych w łupinkach pęczek koperku pęczek dymki ze szczypiorkiem 50 ml octu 50 ml oliwy łyżka cukru łyżeczka musztardy francuskiej sól, pieprz Przygotowanie: Ugotowane ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki, dodajemy pokrojoną w plasterki cebulkę, posiekamy szczypiorek i koperek

Smakowity Blog Kulinarny
Dorsz ze szpinakiem, fetą i orzechami 160

Składniki: 4 filety z dorsza, 400 g szpinaku (świeżego lub mrożonego) ser feta 2 ząbki czosnku sól, pieprz 2 łyżki oliwy 2 łyżki orzechów włoskich, posiekanych

Smakowity Blog Kulinarny
Pomidorowe roladki z wędzonym łososiem/ryba 189

Składniki: 150 g wędzonego łososia 4 jajka 4 łyżki koperku 200 g twarogu 3-4 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki

Smakowity Blog Kulinarny
Przepisy świąteczne. Przepisy na Boże Narodzenie. 2844

nowoczesne. Rodzinne przepisy na dania wigilijne i świąteczne.Barszcz wigilijny z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, Kapuśniaczki wigilijne – paszteciki z kapustą i grzybami. Leczo rybne ze śledzi, Ryba w galarecie, łosoś w galarecie. Sałatki na święta, sałatki na Boże Narodzenie, sałatki […] The post Przepisy świąteczne. Przepisy na Boże Narodzenie. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Dynia duszona- zucca 164

chwile pogotować. Dodać 1/2 szklanki wody, sól do smaku i dusić pod przykryciem na małym ogniu okolo 15-20 minut. Podawać jako dodatek do ziemniaków,  mięsa,  ryby.                                          SMACZNEGO

zielonacukinka
Makaron wstążki z łososiem -tagliatelle con salmone 198

SKŁADNIKI 200 g wędzonego łososia 1 mała cebula natka pietruszki 3 łyżki oleju z oliwek 200 ml śmietany sojowej 4 łyżki wódki 500 g makaronu wstążki

zielonacukinka
Śledzie po podlasku 723

Uwielbiam śledzie po podlasku nie tylko ze względu na ich ciekawy smak, czy fajne podanie. Ich sporym atutem jest dodatek naszej dumy narodowej, a mianowicie oleju

Kolizje Smaków
Domowe bułeczki - najlepsze przecież 137

teraz prawie codziennie zaczynam pracę od szóstej - do czego jakoś nie mogę się przyzwyczaić - więc popołudniami odsypiam. A nawet jak nie śpię, jestem jakaś taka przymulona jak śnięta ryba , i nawet jak coś upiekę, to nie mam siły o tym napisać. A wiecie, że pisać lubię, więc dwa zdania bez składu i ładu w grę nie wchodzą.  Tak właśnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze