ryba - 22624 przepisów (strona:728/1509)

Kanapkowy przekładaniec 114

Gdzieś zobaczyłam w necie filmik a potem próbowałam odtworzyć ale chyba stworzyłam własną kanapkę. Tak czy siak jest pyszna i warto ją bliżej poznać. Polecam na

Moje Małe Czarowanie
Wino na świąteczny stół – zasady Food&Wine pairingu 93

Link do szkolenia zostanie przesłany po zaksięgowaniu wpłaty, dzień przed szkoleniem. Termin: sobota, 12. 12. 2020, godz. 16:00 Otrzymajcie 2 próbki. Przygotujcie: plasterek cytryny, odrobinę soli, kawaleczek tłustej ryby, plasterek wędliny, kostkę czekolady, a odważni chili Cena

Kate's Kitchen
Śledzie po skandynawsku 123

własnych obserwacji wiem, że jest duża grupa ludzi, którzy nie przepadają za śledziami, ale nie dotyczy to mojej rodziny. Na moim stole ten rodzaj ryb pojawia się bardzo często, a na grudniowe święta muszą być obowiązkowo. Dzisiaj mam dla was kolejny na moim blogu przepis na proste i smaczny przepis na śledzie po skandynawsku. Robiłam je po raz pierwszy

Danka Pichci
Japonia - Ogura tōsuto, czyli tost z dżemem z fasoli adzuki z Nagoi (小倉トースト) 107

Podczas gdy cała Japonia zasiada do śniadania składającego się z ryżu, zupy miso czy ryby, w Nagoi pieką się tosty. Chociaż wyniki ankiety o wyborach śniadaniowych Japończyków dowiodły, że 2 na 3 Japończyków częściej na śniadanie jada chleb niż ryż, to przesądza o tym raczej szybkość przyrządzania posiłku, bo aż 70% ankietowanych za ideał śniadania uważa to w stylu japońskim

Roślinożerni urlopowicze
Palestyna Książka Kucharska 77

cytryny, oliwa i za’tar, stała w zasięgu każdego stołownika “. Po śniadaniach mamy przekąski, pasty i sosy, przystawki warzywne i sałatki, zupy, warzywne dania główne, ryby, mięso, pieczywo i łakocie. Na koniec jest słowniczek: spiżarnia i polityka w Palestynie. Szczerze polecam i zachęcam do lektury i gotowania. W Palestynie jest dużo smacznych przepisów, które wciąż zaznaczam do wypróbowania

Tajemnice Smaku
Ciekawostki -co jeść po wysiłku 148

wysiłku by uniknąć spadku cukru we krwi i uzupełnić witaminy i minerały utracone wraz z potem. Awokado -już 1/4 owocu wystarcza by uzupełnić potas,zapobiegający rozpadowi białek w mięśniach . Ryby -porcja wielkości dłoni ,ugotowana na parze lub pieczona dostarczałatwo przyswajalne białka .,oraz kwasów omega 3 . Komosa ryżowa -wystarczy 1/2 szklanki .zawiera białko jak rośliny strączkowe. a także błonik .i przeciwutleniacze

Moje Wyroby
10 najlepszych dressingów 84

jogurtu lub zwykłego mleka. Z czym podawać dressingi? W sumie ze wszystkim. Te gęste mogą służyć jako dipy. Te z miodem można użyć do pieczenia kurczaka, a ziołowe do ryby. Mango idealne jest do taco. Można polewać sałatki, surówki, potrawy z grilla, czy używać jako „mokrego” składnika do past kanapkowych. Kombinujcie. Post 10 najlepszych dressingów pojawił się poraz pierwszy

ladykitchen
Sałatka z pstrągiem, kurczakiem i papają 122

Ta szybka i pyszna sałatka posmakuje każdemu. Jest w niej aromatyczny kurczak, kremowy pstrąg wędzony i delikatna papaja. Całość to idealne danie nie tylko na jesień

Moje Małe Czarowanie
Śledzie po prowansalsku 6693

Największym fanem śledzi w mojej rodzinie jest mój Mąż, dlatego ten rodzaj ryb pojawia się na naszym stole dosyć często. Oczywiście mam już swoje ulubione i sprawdzone przepisy na śledzie. Należą do nich śledzie z cebulką i po kaszubsku . Jednak w okresie przed świętami Bożego Narodzenia szukam nowych inspiracji i w ten sposób powstał przepis na śledzie po prowansalsku

Danka Pichci
Puree ziemniaczane ze smażoną cebulką 108

dodatkiem smażonej cebulki . Żółtą i zieloną cebulę smażę na sporej ilości masła i kiedy gotowe łączę z ugotowanymi ziemniakami. Ten rodzaj puree podaję jako dodatek do większości mięs oraz ryb. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Puree ziemniaczane z cebulką Składniki na puree ziemniaczane. 80 dkg ziemniaków 1,5 łyżeczki soli woda do gotowania

MeCooks
Jak praktycznie urządzić kuchnię? 74

przyprawić. W trzecim wierzchołku znajdują się najważniejsze urządzenia do gotowania: kuchenki indukcyjne , piekarniki czy kuchenki mikrofalowe. Taki układ pozwala wygodnie wrzucić posiekane warzywa do garnka, czy też filetowaną rybę na patelnię. Po zakończeniu gotowania kolejność odwraca się. Garnek z zupą zdejmujemy z palnika na blat, a po jedzeniu resztę chowamy do lodówki.  Co jeszcze warto wiedzieć przy urządzaniu praktycznej

Cztery Fajery
Domowe flaki wołowe 102

kupicie surowe flaki w płacie lub już podgotowane i pokrojone (szczegóły poniżej) . Zapraszam!   Na obiad polecam… ** Mielone pieczone w boczku ** Klops (pieczeń rzymska) ** Zapiekanka z cukinią ** Ryba pieczona na ryżu   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki na około 2,5 litra zupy: 1 kg flaków wołowych (surowych w płacie lub pokrojonych i obgotowanych) 1,5 litra wywaru mięsnego

Kulinarny S.O.S.
Jak zrobić 5 różnych obiadów z tych samych składników 129

przygotowania pięciu obiadów Mięso/wędliny/ryby 500-600 g mielonego indyka 4 udka z kurczaka 4 plastry wędzonego boczku lub suszonej szynki Kawałek chorizo –10 cm 300 g ryby mrożonej Kasza/ryż 1/3 szklanki ugotowanej kaszy orkiszowej ½ szklanki pęczaku 1/3 szklanki ugotowanego pęczaku 1/3 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej 1 szklanka ryżu Warzywa/owoce 2 cebule 1 główka czosnku

Niedzielny kucharz
Fasolka po bretońsku 94

nasz polski klasyk i najpopularniejsza potrawa, jeśli chodzi o dania z fasoli, natomiast zapewniam Was, że w Bretanii nikt nigdy o nim nie słyszał. Zresztą tak samo jak o rybie po grecku w Grecji, ruskich pierogach w Rosji czy też kawie po turecku w Turcji. W naszej kuchni ten przepis zagościł już dosyć dawno, gdzieś na początku XX wieku. Swoją

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania