ryba - 22624 przepisów (strona:433/1509)

ŁOSOŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z TWAROŻKIEM. 180

cytrynowym pieprzem i odstawiam. Dzielę go na cztery duże lub sześć dużych kawałków. Twarożek mieszam z suszonymi ziołami.  Ciasto francuskie kroję w kwadraty, w zależności od ilości kawałków ryby tak, aby z łatwością można było rybę zawinąć w ciasto. Na środku każdego kwadratu układam porcję (łyżkę lub dwie) twarożku z ziołami, na niego kładę łososia i zawijam jak kopertę

W kuchni Karmel-itki
Pstrąg pieczony 147

Obiad w niewiele ponad pół godziny z udziałem pysznej, świeżej ryby. I to przy małym nakładzie pracy - tak lubię. Pstrąg to jedna z moich ulubionych ryb i chętnie ją przyrządzam właśnie tak. Wystarczy trochę dodatków aromatyzujących i na blachę. Po prostu a wychodzi coś genialnego. Oczywiście jeśli ktoś woli może sobie taką rybkę usmażyć - pstrąg z chrupiącą skórką i sosem

Smaczna Pyza
C - Rybka w brzoskwini 136

rybkę w brzoskwini. Propozycję, która zbiera jedną z najwyższych not wśród odwiedzającej nasz dom rodziny, przyjaciół i znajomych:) Rybka w brzoskwini    Składniki: 1 kg filetów ryby 1 cebula (preferuję czerwoną) 1 słoik papryki konserwowej  (ewentualnie 1 - 2 świeże) 1 puszka brzoskwiń 2 łyżeczki przecieru lub 1/3szklanki soku pomidorowego sól, pieprz do smaku mąka, jajko,bułka(...)wszystko co jest w puszce). Dodajemy brzoskwinię pokrojoną w plastry, przecier lub sok pomidorowy do smaku, pieprz i jeszcze kilka minut dusimy.     Całość przełożyć do naczynia – sos – ryba - sos i odstawić do ostygnięcia. Podawać na zimno

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Miruna panierowana w orzechach 156

bardzo smacznie:) składniki: 600 g filetów z miruny sól prowansalska Kamis 1-2 jajka 3 łyżki mąki pszennej 100 g tartych orzechów włoskich Back Mit olej do smażenia Filety ryby pokroić na mniejsze kawałki i opruszyć solą prowansalską. Mąkę wymieszać z tartymi orzechami. Kawałki ryby panierować w roztrzepanym jajku i przygotowanej panierce. Smażyć na oleju ze wszystkich stron. Podawać

Monia miesza i gotuje
Pstrąg łososiowy z jarmużem i soczewicą z dodatkiem oleju rzepakowego 167

Bonduelle sól czosnkowa Kamis olej rzepakowy Filet pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą prowansalską i skropić olejem. Odstawić na min. godzinke ja odstawiłam do lodówki na całą noc. Następnie rybę ułożyć na foli aluminiowej, formując gniazdko. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 20-30 minut. W tym czasie rozgrzać patelnię z odrobiną oleju, wrzucić jarmuż. Smażyć(...)zmięknie. Gdy jarmuż będzie miękki dodać soczewicę z puszki, doprawić do smaku solą czosnkową. Warzywa ułożyć na talerzu, na wierzchu ułożyć kawałki upieczonej ryby i mozna zajadać. Kolejne moje danie z użyciem oleju rzepakowego. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego często używam go w mojej kuchni. Używam sporych ilości szczególnie do smażenia, wypieków oraz sosów

Monia miesza i gotuje
Morszczuk w majeranku 136

buraczki  - prosto i smacznie. składniki: 500 g filetów z morszczuka majeranek mąka do panierowania 2 jajka olej do smażenia Filety morszczuka pokroić na mniejsze kawłki. Następnie kawałki ryby oprószyć z obu stron sporą ilością majeranku. Jajka roztrzepać widelcem. Kawałki ryby panierować w jajku i mące, smażyć na oleju na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z ulubionymi dodatkami

Monia miesza i gotuje
Świąteczne ciasteczka orzechowe z orzechem włoskim i czekoladą 4

Świąteczne ciasteczka orzechowe z orzechem włoskim i czekoladą Świąteczne ciasteczka orzechowe z orzechem włoskim to kolejna wariacja na temat kruchych ciastek z mielonymi orzechami . Te ciastka

Korniszonki
Sernik wiedeński mojego taty. Tradycyjny sernik bez spodu, proszku do pieczenia i bez mąki ziemniaczanej 4

Tradycyjny sernik wiedeński mojego taty Polecam przepis na tradycyjny sernik wiedeński , który piekł mój tato. W tym serniku nie znajdziecie proszku do pieczenia, mąki ziemniaczanej , a

Korniszonki
Czeskie ciasteczka orzechowe, czyli słynne Masarykovo cukroví (ciasteczka Masaryka) 5

Czeskie ciasteczka orzechowe, czyli słynne Masarykovo cukroví  Ciasteczka Masaryka, Masarykovo cukroví to przepyszne kruche ciasteczka orzechowe - kultowe świąteczne ciasteczka w Czechach. Ich nazwa pochodzi

Korniszonki
Śledzie z żurawiną w sosie jogurtowo-chrzanowym 3

Śledzie z żurawiną w sosie jogurtowo-chrzanowym - świetne jako wigilijna przystawka Śledzie z żurawiną w delikatnym sosie jogurtowo-chrzanowym to bardzo smaczna i bardzo elegancka przekąska

Korniszonki
Ślimaczki z ciasta francuskiego z makiem 3

Ślimaczki z ciasta francuskiego z masą makową Ślimaczki francuskie to pomysł na ekspresowe ciastka z makiem , nie tylko na Boże Narodzenie. Do ich przygotowania wystarczy opakowanie

Korniszonki
Pomysły na przystawki wigilijne — sprawdzone przepisy 7

około 15-20 minut w 200°C. Seleryb a Seleryba to hit wśród roślinnych alternatyw dla tradycyjnych rybnych dań. Seler, dzięki swojej zwartej strukturze i delikatnemu smakowi, doskonale imituje rybę, szczególnie w połączeniu z wodorostami nori. Całość świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno, a przy tym doskonale zaprezentuje się na świątecznym stole . Seler obieramy i kroimy(...)elegancka propozycja, która zachwyca nie tylko smakiem, ale też wyglądem. Można go serwować w małych porcjach lub na kromkach ciemnego pieczywa, które świetnie komponuje się z intensywnym smakiem ryby. Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo. Śledzie odsączamy z oleju i kroimy w kostkę. Mieszamy z pokrojoną w kostkę cebulą, musztardą francuską i solą. Na talerzu kładziemy okrągłą foremkę. Do środka

kuron.com.pl
Kocie oczka - stary przepis na tradycyjne kruche ciasteczka przełożone dżemem 4

Kocie oczka, tradycyjne ciasteczka znane w Galicji i na Śląsku Cieszyńskim Dla mnie kocie oczka to smak dzieciństwa . Takie kruche i rozpływające się w ustach ciasteczka

Korniszonki
Śledzie z powidłami i wędzoną papryką pimenton 5

Śledzie z powidłami i wędzoną papryką pimenton Śledzie z powidłami i dymnym posmakiem pimentonu i śliwek są naprawdę warte wypróbowania . Mają głęboki, dymny smak, przełamany słodyczą

Korniszonki