feta podusić, dodać czosnek i 2 łyżeczki posiekanego świeżego koperku. Do miękkiego masła dodać posiekany koperek i czosnek. Dobrze wymieszać, doprawić. Do środka każdej ryby włożyć wcześniej przygotowany farsz feta. Pstrągi spiąć wykałaczkami. Pstrągi przełożyć na folię posmarowaną olejem. Ja położyłam paper do pieczenia. Na wierzchu każdego pstrąga położyć kawałki czosnku i masła. Folię zawinąć. Piekarnik nagrzać(...)temperatury 200 stopni Celcjusza. Rybę wstawić do piekarnika na około 20 minut. Następnie odwinąć folię i piec jeszcze przez 20 minut. Po upieczeniu zdjąć z folii
Darcia w kuchniSkładniki: 1 kg świeżych tuszek śledzi 2 cebule 1 papryka przyprawa cytrynowa do ryby mąka olej do smażenia zalewa: 3 szklanki wody 3/4 szklanki octu 3 płaskie łyżki cukru 1 łyżeczka soli liść laurowy 2 ziela angielskie kilka ziarenek pieprzu Sposób wykonania: Śledzie oczyściłam, wyciągnęłam grzbiety i boczne ości posypałam cytrynową przyprawą do ryby, i zostawić
Darcia w kuchniSkładniki: 2 świeże pstrągi 500 gram świeżego szpinaku 10 orzechów włoskich 1/3 opakowania sera feta 2 łyżki śmietany przyprawy: świeży czosnek, sól, pieprz, cytryna Sposób wykonania: Rybę wyfiletowałam , każdą poporcjowałam na 4 kawałki, posypałam solą, pieprzem, skropiłam sokiem z cytryny. Szpinak umyłam, liście pokroiłam na mniejsze kawałki. na patelnię dałam odrobinę masełka i szpinak, zblanszowałam, dodałam 2 łyżki śmietany, sól(...)czosnek, delikatnie odparowałam, przestudziłam. Na każdy środek ryby nałożyłam łyżeczkę szpinaku, zawinęłam, szpinak który mi pozostał rozłożyłam równomiernie w naczyniu do zapiekania. Na wierzch położyłam roladki każdą z nich udekorowałam fetą i orzechem włoskim. Resztę orzechów rozdrobniłam, posypałam po szpinaku. Piekarnik rozgrzałam do 200 stopni. Rybkę piekłam przez 35 minut
Darcia w kuchniskładniki: 500 gram ryby ( u mnie ze skórą ) 500 gram łopatki 2 jajka garść bułki tartej przyprawy: sól, pieprz, wegeta, czosnek zalewa: 4 szklanki wywaru od gotowania klopsików 1 szklanka octu 1/2 szklanki cukru dodatkowo: 1 marchewka 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego łyżka soli kilka ziarenek pieprzu Sposób wykonania: Mięso ryby zmieliłam dwa razy na sitku o bardzo
Darcia w kuchninaczyniu żaroodpornym do środka dać kawałeczek masła, resztę na wierzch, położyć gałązki natki pietruszki piekarnik nagrzać do 200 C, wstawić bez przykrycia i piec 30-35 minut, jeśli ryba jest mniejsza to piec krócej lub dłużej przy dużej rybie okoń jest pyszny, delikatnie smakuje masłem i pietruszką.................SMACZNEGO!!! okonie kupiłam u rybaków i dostałam do nich śledzia większego, też
W Mojej Kuchni Lubięskropić trochę oliwą. Ułożyć rybkę na górze i posypać wszystko delikatnie mieszanką z suszonych ziół oraz skropić rybkę sokiem z cytryny ( nie jest to konieczne ) Podobno cytryna wzbogaca smak ryby Wstawić naczynie do nagrzanego piekarnika do 200 C i zapiekać 12-15 minut. Podawać z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami. Smacznego
Kuchnia Pokoleńzimą, napój ten podawany jest z lodem. Skoro jesteśmy nad morzem to co jemy – owoce morza. Na pierwszy ogień poszły smażone nad żarem sardynki posypane grubą solą morską (ryby te można jeść w całości). Rybki te smaży się nad rozgrzanymi węgielkami drzewnymi na takich ciekawych łódeczkach - wystarczy nadziać rybę na długą wykałaczkę, wbić ją w piach pod kątem 45 stopni
Right Behind The KitchenRybę po grecku można jeść na ciepło lub na zimno. Na co dzień lub od święta. 8 płatów filetów z mintaja usmażyłam na patelni. Można je obtoczyć w mące lub w bułce tartej z jajkiem. Starłam dwie cebule i białą część pora i podsmażyłam na patelni. Dodałam parę ziarenek ziela angielskiego i liście laurowe. Na tarce o grubych oczkach(...)minut. Na koniec dodałam pół słoiczka koncentratu pomidorowego i wymieszałam. Jak ktoś lubi może dodać sok z połowy cytryny. Ułożyłam rybę na półmisku i obłożyłam warzywami. Danie pyszne i zdrowe. Smacznego
potrawyregionalneMakrela to gatunek dość niedocenianej ryby w Polsce. A szkoda, ponieważ jest szczególnie bogata w kwasy omega-3, jod, fosfor, potas, wapń, magnez i żelazo. Czyli pierwiastki niezbędne do prawidłowego działania naszego organizmu. Dziś polecam pastę z tej morskiej rybki. Składniki: makrela wędzona 2-3 szt.jajek (można zamiast jajek użyć białego sera) 1 szt.małej cebuli szczypiorek(...)Sposób przyrządzania: Pokroiłam drobno cebulkę i dymkę. Rybę dokładnie obrałam. Ugotowane na twardo jajka pokroiłam w kostkę
potrawyregionalnePaella jest potrawą hiszpańską. Sporządza się ją na głębokiej patelni zwanej paellera. Rozróżnia się tradycyjną paellę z mięsem, paellę marinara z rybami i owocami morza oraz paellę mixta, stanowiącą połączenie obu. Moja paella jest może nie do końca taka jak przyrządzają ją Hiszpanie... ale kuchnia jest takim miejscem,że można eksperymentować i bawić się smakami i składnikami. Smakowała wybornie(...)kawałki i podsmażyłam na patelni. To samo zrobiłam z cebulą. Dodałam do niej sporo ostrej i słodkiej papryki. Pod koniec smażenia, również starte ząbki czosnku. Następnie pokrojoną nas kawałki rybę. zielony groszek mieszankę owoców morza Dodałam podsmażoną wcześniej pierś z kurczaka. Podlewałam wszystko bulionem i sosem rybnym. Następnie goście główni-czyli krewetki. Zostały obrane i potraktowane jako następny
potrawyregionalneŁUPACZ jest rybą morską z rodziny dorszowatych. Przyrządzałam go też w curry w mleczku kokosowym Składniki: filet z łupacza sól kolorowy pieprz cytrynowy pieprz olej cytryna Wykonanie jest bardzo proste. Filet ułożyłam na blasze do pieczenia,skropiłam cytryną i polałam go niewielką ilością oleju. Doprawiłam przyprawami i wstawiłam do piekarnika. Piekłam około 15 minut w temperaturze 200 stopni. Rybę
potrawyregionalneSola jest chudą rybą atlantycką. Polecam jedzenie ryb ponieważ zawierają kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3,jod,selen,witaminę D,wapń i magnez. Proponuję dziś filety z soli z sosem koperkowym ze szpinakiem i pieczonymi ziemniakami. Zacznijmy od sosu. W miseczce wymieszałam jogurt grecki i sporo świeżego koperku. Dodałam sól,pieprz i sok z połowy cytryny. W garnku rozmroziłam
potrawyregionalneobieramy i kroimy w drobną kostkę, dokładamy do nich obrane i pokrojone w kostkę jajka, oraz drobno posiekaną cebulę, całość wrzucamy do sporej miski. W przepisie użyłem ryb z delikatnej olejowej zalewy , więc nie muszę już wcześniej moczyć filetów. Jeżeli jednak, mamy zamiar użyć śledzi tylko solonych, to przed dodaniem do sałatki, moczymy je przez kilka godzin(...)zimnej wodzie , kilkukrotnie w tym czasie ją zmieniając (warto przed dodaniem do sałatki, wcześniej odkroić nożem kawałek ryby i spróbować jej słoność). Śledziowe filety odsączamy z zalewy, kroimy w sporą kostkę i dokładamy do misy. Teraz możemy dodać jogurt, majonez, oraz drobno posiekaną natkę pietruszki, całość mieszamy przyprawiając solą ( jeżeli jest taka potrzeba) oraz pieprzem. Sałatkę wstawiamy na kilka
Miód i pieprzpuszka pstrąga w pomidorach Graal Kawałek papryki świeża rzeżucha ogrodowa szczypiorek Na dnie naczynia ułożyć lekko pokrojoną rzeżuchę, na wierchu ułożyć rybę wraz z sosem w całości, Przykryć bokiem drobno posiekaną papryką szczypiorkiem , udekorować koperkiem i podawać na stół jako przystawkę lub lunch. Dostałam do testowania rybki w puszkach. Tym razem postanowiłam przygotować pstrąga w pomidorach na przystawkę. Ten pyszny(...)kawałek ryby ukryty pod aksamitnym sosem może zachwycić niejednego amatora rybek w puszkach. http://www.graal.pl/?page_id=63
Gotowanie jest łatweryba Amur ok 1600 g (przed patroszeniem) sól pieprz pieprz pomarańczowy suszona trawa cytrynowa sok z cytryny oliwa mąka bułka tarta 2 jajka olej do smażenia Rybę oczyścić, usunąć łuskę, wypatroszyć, umyć. Pokroić w dzwonka, Posypać przyprawami, skropić sokiem z cytryny i oliwą, Odstawić na 2-3 godziny. Jajka rozmącić, mąkę i bułkę tartą wsypać na talerze. Panierować w mące
Gotowanie jest łatwe