zapiekania posmarować oliwą, ułożyć zamarynowane filety łososia skórą do dołu. Nałożyć porcje szpinaku i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na ok20min w zależności jak gruba jest ryba. Obok formy wstawić do piekarnika babeczki z ryżem. Po upieczeniu można podać z suszonymi pomidorami. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania z rybą , Kuchnie świata , Obiad , Obiad Świąteczny
https:KKuchniaMniamciasta francuskiego 30 dag łososia 4 grubsze plastry sera żółtego kawałek pora (10-15 cm) 1 łyżka masła sól, pieprz i ulubiona przyprawa do ryb (u mnie Fish Masala ) 1. Łososia przekroić na 4 kawałki, każdy oprószyć solą i pieprzem lub ulubioną przyprawą do ryb. 2. Pora pokroić w cienkie plasterki, zeszklić na maśle i lekko osolić
Kto ugości moich gości?cytryny 1 łyżeczka, kucharek 3/4 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, natka pietruszki 1 pęczek, filety rybne 2 większe płotki 2 większe filety ryby płotka opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, z oleju, pieprzu, papryki, kucharka, soku z cytryny przygotować marynatę, natrzeć filety i odstawić na 1 godzinę do lodówki patelnię grillową na sucho mocno rozgrzać(...)każdej strony natkę pietruszki zmiksować w pojemniku rozdrabniacza i 3 minuty przed końcem grillowania posmarować stronę fileta bez skóry 2 łyżkami na każdy filet podać z cytryną, pieczywem - ryba płotka jest delikatna, nie tłusta, zdrowa.....................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięŁosoś to dla mnie najlepsza ryba. Usmażony lub grillowany , oprószony solą i pieprzem jest wyśmienity. Jak dodamy do niego jeszcze inne dodatki będzie to już rewelacyjny smak. Wcześniej pokazałam Wam jak można podać łososia ze szpinakiem i pieczarkami (przepis) . Jeśli nie jesteście miłośnikami zielonych liści :) to polecam łososia z sosem serowo - koperkowym (przepis) Składniki 4 kawałki łososia 1 garść liści(...)bazylii 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła klarowanego sól pieprz Patelnię grillową mocno rozgrzać. Łososia oprószyć solą i pieprzem. Zaczynamy grillować układając rybę na patelni skórą do dołu. Na drugiej patelni rozgrzewamy masło i bardzo krótką chwilę smażymy bardzo drobno posiekany czosnek. Dorzucamy drobno posiekane listki bazylii i smażymy około 1-2 minuty. Doprawiamy szczyptą soli. Na talerz wykładamy
O kuchni z uczuciemprzekroić na pół, delikatnie wyjąc wszystkie ości. Zawsze robie to powoli ponieważ później delektując się pastą na kanapce nie chce natrafić na ość która odbiera apetyt ;-). Następnie widelcem rozgniatamy rybę do swojej ulubionej konsystencji. Cebule kroimy w drobną kostke, dodajemy do ryby. Majonez oraz keczup także, dokładnie mieszamy. I gotowe! Smakuje pysznie! polecam jak najbardziej! Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.pieczonymi w piekarniku. Całość potrawy dopełniły nadziewane risottem papryki czerwone. Myślę, że całość super się skomponowała i wyszło na prawdę smacznie i chyba zdecydowanie zdrowiej gdybym po prostu usmażyła ryby ;-))) Polecam! SKŁADNIKI: - flądry - oliwa z oliwek - sól morska Flądry układamy na pergaminie. Skrop oliwą z oliwek, posyp solą. Pieczemy krótki czas w wysokiej temperaturze. Dzięki temu ryba zachowa wilgoć. Będzie
SMYKWKUCHNIpietruszki 1/2 cytryny Pieprz Sól Sposób przygotowania Filety z sandacza bez skóry posypujemy solą i pieprzem(najlepiej białym), a następnie skropiamy sokiem z cytryny. Tak przyprawioną rybę odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Bakłażana myjemy i kroimy w cienkie plastry. Solimy i odstawiamy na 10 minut W tym czasie rozgrzewamy piekarnik, oraz grill. Osuszamy(...)grillu. Następnie do piekarnika nagrzanego do 220 stopni wkładamy posmarowane oliwą filety sandacza i pieczemy około 15 minut. Grillowane plastry bakłażanów układamy na talerzu, na nich kładziemy porcję ryby i posypujemy natką pietruszki
Miód i pieprzRyba na moim stole gości raz w tygodniu. Dlatego staram się urozmaicać dania rybne. Pstrąg w papilotach jest daniem łatwym w przygotowaniu i dość szybkim Skladniki porcja na 2 osoby 2 pstrągi 2 cebule 2 papryki 2 łyżki masła czosnkowego 1/2 łyżeczki ziaren kolendry sół i pieprz do smaku 2 gałązki cząbru świeżego ( nie koniecznie) 4 gałązki kolędry świeżej(...)cząbru, troszkę masła całość skrapiam sokiem z cytryny, dwa plasterki cytryny też nie zaszkodzi. Zawijam w folię . Griluję ok 20 minut Na wszelki wypadek przed końcem sprawdzam czy ryba jest gotowa
Eli GotowanieŁosoś to wdzięczna ryba . Dużo mięska, mało ości i smaczna w każdej postaci . Dość często gości gości na moim stole . Dlatego staram się wyślać nowe sposoby podania tej ryby . Tak aby nie było nudno. Spróbowałam z bobem i udało się
Eli Gotowaniełyżeczki) sól, pieprz listek laurowy Wykonanie Cebulę pokroić w piórka, jabłka w półtalarki , Połowę wrzucić do głębokiego rądla ,dodać masło i lekko poddusić . W tym czasie sprawić rybę ( sposób sprawiania w poradach) natrzeć solą i pieprzem do środka włożyć bazylię, ułożyć na jabłkach , pozostałą częścią przykryć pstrągi , dodać 1/2 szklanki wody lub bulionu i dusić na wolnym ogniu(...)minut w temperaturze 180 stopni . Po tym czasie ryba jest gotowa
Eli GotowanieWiadomo ; na Wigilię musi być ryba w galarecie . Od kilku lat przygotowuję tradycyjnie karpia i trochę współcześnie łososia . Muszę przyznać że lepiej mi smakuje łosoś . Składniki na 3 porcje 3 dzwonki duże łososia 2 cebule 1włoszczyzna do przybrania : jajko,1/4 papryki , łyżka kukurydzy głowę , płetwy ( można dokupić osobno) przyprawy : listek laurowy, 3-4 ziarna ziela angielskiego , 10 ziaren pieprzu(...)czarnego sól , pieprz, Wykonanie Ja kupuje rybę w całości . Myję ja ,odcinam głowę i płetwy ,dzielę na dzwonka . Do dużego garnka wlewam ok 3-4 litrów wody , dodaję oczyszczoną i umytą wloszczyznę ,przyprawy , cebulę i gotuję .Gdy warzywa są na pół twarde wkładam głowę i płetwy, zmniejszam ogień ( przy ostrym ogniu wywar z mętnieje) Wywar musi gotować się podobnie
Eli Gotowanierealised that I haven't shared any fish recipes for a long time! So today I made salmon with broccoli and herbs. So simple yet so good:-) Kocham ryby. Zdałam sobie sprawę, że bardzo dawno nie było tu żadnego przepisu z ryb! Więc dziś zrobiłam łososia z brokułami I ziołami. Bardzo prosty a jakże smaczny:-) For 2 portions we will
Smaki Przyprawy i KoloryDorsz smażony na maśle z bakłażanem i leśnymi grzybami Aromat duszonych leśnych grzybów i pieczonego bakłażana doskonale współgra ze smażoną na maśle delikatną morską rybą. Składniki dla czterech osób 2 średnie dorsze lub 800 g filetów ze skórą 250 g świeżych leśnych grzybów 1 cebula (najlepiej cukrowa) 1 spory bakłażan 5 łyżek masła 9 łyżek oliwy sól, pieprz ewentualnie(...)stron filety dorsza, zawsze zaczynając smażenie od strony ze skórą. Na każdy talerz wykładamy po dwa plastry pieczonego bakłażana, układamy na nich usmażone na maśle kawałki ryby i dodajemy duszone grzyby
Miód i pieprzokonia, 1 bułka, 1 średnia cebula, pęczek natki pietruszki, łyżka świeżego kopru, 5 łyżek bułki tartej, sól, pieprz, olej do smażenia. Przygotowanie: Filety rybne zmielić przez maszynkę (jeżeli ryba jest w całości najpierw dokładnie ją oczyścić). Do zmielonej ryby dodać cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany koper i pietruszkę oraz bułkę namoczoną w wodzie i dobrze odsączoną. Dodać sól, pieprz
W kuchni u Monikiprzekąskę. Kto wypróbuje? Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 czerwona papryka 1/4 papryki zielonej 1/4 papryki żółtej 6 sztuk pieczarek 3 sztuki filetów z miruny 1 łyżeczka przyprawy do ryb sól i pieprz do smaku 1 żółtko 1 łyżka mleka 3,2% 20dkg sera żółtego w kawałku Sposób przygotowania: 1. Pieczarki oraz paprykę myjemy i kroimy. Pieczarki w talarki(...)paprykę w krótkie słupki. Lekko posolone smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Do smażących się warzyw dodajemy umytą, osuszoną, pokrojoną w kostkę i oprószoną przyprawą do ryb mirunę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. 2. Jeden płat ciasta francuskiego dzielimy na 6 kwadratów, z drugiego odcinamy 2 tej samej wielkości kwadraty. Resztę ciasta dzielimy na 16 cienkich pasków
Kuchnia w czekoladzie