Składniki: świeża makrela czerwona papryka szczypiorek kapusta pekińska sos vinegrette Przygotowanie: Kapustę poszatkować, paprykę pokroić w drobną kostkę. Z makreli powyciągać ości.. Połączyć wszystkie składniki
Gaździnka warzyDzisiaj bardzo fajna propozycja kapuśniaku, bo z jesiotra. Ta nietypowa zupa wyszła bardzo apetycznie i skradła serca w moim domu tym co bardzo sceptycznie
Niezły MłynekPołączenie miodu i musztardy to absolutna klasyka, pasująca do każdego rodzaju mięsa. Jak się okazuje, łosoś w takiej marynacie również smakuje doskonale. :-) Dobry smak i prostota
Szefowa kuchni(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie w miodzie – to bardzo dobre połączenie smaków :) Odkąd znalazłam je na blogu Danka pichci , to zakochałam się w nich bez pamięci
Kulinarne PrzebojeOstatnio sporo rybek u mnie na blogu ;) Tym razem mam dla Was pyszną sałatkę z tuńczykiem. Sprawdzi się zarówno na śniadanie lub kolację jak i na
Smakołyki AsiNie wymaga wiele pracy ani umiejętności a prezentuje się bardzo efektownie. Doskonale sprawdzi się jako przekąska na wszelkiego rodzaju przyjęcia i spotkania z przyjaciółmi. op. ciasta
Smakołyki AsiJeśli lubisz nowe połączenia smaków wędzonego łososia , szpinaku i chrzanu daj się namówić ta taki torcik na zimno, wystarczy że zrobisz go po południu a rano
Wanilia i KardamonBliny to tradycyjne danie kuchni rosyjskiej, ukraińskiej i białoruskiej. Zwykle przygotowuje się je na drożdżach z mąki gryczanej lub mieszanki mąki pszennej i gryczanej. Wykorzystując moje
Smakowity Blog KulinarnySzybkie danie, czasem jest to wyzwanie, żeby nie tylko fajnie wyglądało, ale i dobrze smakowało. Do przygotowania makaronowego dania oleju rzepakowego użyłam, pesto i tuńczyka nim
Moniki SmakołykiNiedawno oglądałam program Ewy Wachowicz, w którym to podawała przepis na wędzonego w puszce karpia. Pomyślałam sobie, że równie dobrze można by w ten sam sposób
Smakołyki AsiKalmary faszerowane chorizo z sosem pomidorowym Kalmary ostatnio rozgościły się u mnie w domu na dobre, bo to kolejny przepis z ich udziałem.
Kuchnia na wzgórzuNa święta nie może zabraknąć śledzia, w oleju z grzybkami jest moim ulubionym. Szybki i łatwy do przygotowania i pyszny. Śledzie w oleju z grzybkami Składniki
Kulinarne życieDo świąt zostało 10 dni więc to ostatnie chwile na zrobienie śledzi w oleju, które muszą zagościć na wigilijnym stole. Składniki: - 500 g śledzi
Kulinarne życieMakarony i wędzonego łososia uwielbiam , od razu wiedziałam że połączę te dwa składniki w swoim ulubionym daniu obiadowym, dodatek sera pleśniowego Lazur podkręca smak tego dania
Wanilia i KardamonPaprykarz z makreli często przyrządzam na kolację, jest bardzo smaczny i aromatyczny. Zupełnie inaczej smakuje niż ten z puszki, przynajmniej mamy pewność z czego go przygotowujemy
Bajeczna Kuchnia