Składniki: matiasy 5 sztuk, ocet jabłkowy 1 łyżeczka, cebula 1 mniejsza, szczypiorek 1 pęczek, cukier 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, twaróg 25 dag, śmietana
W Mojej Kuchni LubięW Święta Wielkanocne z pewnością wszyscy lub większość z Was spędzi ten magiczny czas z rodziną lub przyjaciółmi przy stole, a żeby ten czas był
Życie zaczyna się w kuchniTaką pastę przygotujemy w kilka minut. Jest idealna na kanapki jak i do podjadania prosto z miseczki. Polecam na wielkanocny stół. Z chrupiącą rzodkiewką i serem
VioletoweKucharzenie„WIELKANOCNE PRZEPISY SEKO” Składniki: Beczka śledzi – filety z olejem wiejskim Seko 2 ziemniaki 3 jajka 1/2 czerwonej cebuli 1 ogórek kiszony 3 łyżki groszku
czarrna od kuchniWielki Piątek to czas ścisłego postu, kiedy obowiązują pewne zasady. Moją propozycją na dzisiejszy obiad jest postna potrawa.. która smakuje i wygląda obłędnie! Domowy majonez
Mango PapajaDziś prezentuję świąteczny przepis na ostatnią chwilę. Jeżeli macie dosyć tradycyjnej sałatki jarzynowej, zawsze można ją troszkę urozmaicić Tym razem proponuję dodanie do niej wędzoną makrelę
karmelowyPrzepis Trine Hahnemann , jednej z guru skandynawskiego "home cooking". Składniki 12 solonych filetów śledziowych 1 czerwona cebula pokrojona w krążki 2 marchewki pokrojone w talarki
R'n'G KitchenJajka możemy faszerować na dziesiątki sposobów, dzięki czemu każdy znajdzie swój ulubiony smak. Dodatek wyrazistego tuńczyka doskonale komponuje się z delikatnym smakiem jajka a rzeżucha dodatkowo
Pyry na GazDomowy sos tatarski możne być dodatkiem do kanapek, do dań mięsnych czy też do dań zielonych – wystarczy byście sami spróbowali, przetestowali z czym najlepszy domowy
Magiczny GarnekZupa rybna jest wyjątkowo zdrowa, bo pełna tych dobrych tłuszczy, zawierających kwasy omega-3, witaminę D. Jest ona wartościową propozycją obiadu dla całej rodziny. Nic dziwnego
COOKMAGAZINEPyszne jajka faszerowane dla wielbicieli rybnych smaków. U nas wersja z sardynkami. Sardynki rozgniecione z żółtkiem, odrobiną majonezu i czerwoną cebulką pokrojoną w kostkę są świetnym
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieBardzo lubię sałatki i zestawienie składników samą mnie czasami zaskakuje, ale tym razem oczywiście pozytywnie. Czy próbowaliście w sałatce połączyć makaron, fasolę i wędzonego łososia? O
Kuchcik gotujeW tym odcinku swojego programu Karol Okrasa wybrał się tym razem do Dębek – popularnej miejscowości nadmorskiej. Na plaży przygotowuje trzy propozycje potraw, oparte o tradycyjne dania
WojnaNaSmaki.plJest to mała porcja, jeśli chcesz większą trzeba podwoić składniki. Bardzo szybka w przygotowaniu i bardzo prosta. Makaron zalać wrzącą wodą i zostawić na kilka minut
Kuchnia Pokoleń