Miał być post z bigosem, ale przerzucę go na jutro. Przypomniało mi się przy okazji, że czeka zaległy przepis z pastą na śniadanie, więc proszę bardzo
KardamonovyPierożki te okazały się znacznie łatwiejsze do przygotowania, niż początkowo sądziłam. Co prawda w trakcie przygotowania zmieniłam nieco koncepcję, i po zrobieniu kilku pierożków zrezygnowałam w
Smaki Na TalerzuPrzygotowania do Świąt wkraczają na ostatnią prostą. Za tydzień o tej porze w kuchni będzie pachniało grzybami, na stole będzie stygł sernik, a w misce
Obiad gotowySkładniki : 4-5 filetów śledziowych 2 duże cebule garść suszonych grzybów leśnych 4-5 łyżek oleju 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz
Przepisy i porady kulinarneSkładniki 1 opakowanie filetów śledziowych lekko solonych a’la matias Seko 3 jajek 20 dkg pieczarek 1/2 puszk1 groszku 1 cebula 3 ogórki kiszone 3
czarrna od kuchniKuchnia włoska nieustannie zaskakuje mnie swoją różnorodnością. Odwiedzam coraz to nowe rejony tego pięknego kraju i ciągle odkrywam nowe smaki, kulinarne tradycje i preferencje. Każdy region
PichceniomaniaZa 8 dni Święta Bożego Narodzenia, ale ten czas szybko zleciał...Jak pewnie zauważyliście od początku grudnia pojawiają się u mnie systematycznie świąteczne propozycje, teraz
Życie zaczyna się w kuchniKolejna przekąska, która sprawdzi się na Święta lub Sylwestra. Tym razem bardziej elegancka. Warstwowe mini sałatki z tuńczykiem, kukurydzą, natką pietruszki i serem, udekorowane przepiórczymi jajeczkami
Oryginalny smakNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G KitchenUwielbiam śledzie i nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. Mam swoje ulubione wersje ale co rusz kombinuję coś nowego. Tym razem śledziki połączyłam z suszonymi
Monia miesza i gotujeKochani ,zbliża się powoli Boże Narodzenie. Czas, który spędzimy głównie z najbliższymi, przy stole. Dziś podaję Wam przepis z cyklu "Śledzie na Wigilię" : "Jedna z
Z Kuchni Do KuchniPyszna, klasyczna potrawa znana chyba praktycznie w każdym domu. Lekko słone matiasy bardzo fajnie komponują się z pomidorową słodko-kwaśną zalewą. Dodatkowo smak potrawy
Walijskie PichceniePrawdziwe sushi zjecie tylko w Japonii. Jednak aby skosztować tego przysmaku nie musicie ani jechać do kraju kwitnącej wiśni, ani wydawać majątku na zestaw sushi w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki : 50 dkg filetów śledziowych 1/2 kubka śmietany 18 % 2 winne jabłka 1 cebula kilka ogórków konserwowych ( korniszonów ) około 200 ml dobrego majonezu Sposób wykonania :
Przepisy i porady kulinarne