Było słodko ( tłusty czwartek ), teraz będzie słono. Już jutro śledzik , najprościej rzecz ujmując ostatni dzień ostatków. Dlaczego właśnie śledzik? Kiedyś wielki post był bardziej przestrzegany niż
mojewypiekiinietylkoUwielbiam takie jedzonko, może w Polsce jeszcze ciągle nie jest za bardzo popularne, ale wiem że już coraz więcej ludzi szuka czegoś takiego. Polecam W woku
Kuchnia PokoleńOstatki trwają bo to już koniec karnawału. Tłusty czwartek za nami i jutro, jak nakazuje tradycja, wypada zakończyć karnawał śledzikiem. Od środy czeka nas więcej wstrzemięźliwości
Smaczna PyzaSmaczna sałatka, która jest doskonałym przykładem na nowoczesne połączenie tuńczyka z idealnie współgrającymi, a zarazem zaskakującymi smakami. Składniki: 1 opakowanie mieszanki mix sałat 2 puszki tuńczyka
Szalona Kuchnia EwelinySkładniki: 200 g fileta z łososia 200g makaronu 1 cebula 1 śmietana 18 % (200ml) 1/2 brokuła 2-3 łyżki posiekanego koperku 2 ząbki czosnku sól, pieprz
czarrna od kuchniTłusty czwartek za nami wracamy do naszych postanowień noworocznych związanych ze zdrowym odżywianiem dietą :) Dziś przygotowałam bardzo szybką zdrową sałatkę z domowym makaronem orkiszowym pełnoziarnistym z
Kulinarne pyszności MolkiWitajcie, Dzisiaj chcę się z Wami podzielić przepisem mojej Mamy na pyszne śledzie w śmietanie. U nas w domu to klasyka, którą wszyscy lubią. W związku
Przepisy BabciNiezwykle popularna potrawa, w moim wykonaniu z dzikim ryżem oraz niezwykle zdrowymi, bogatymi w witaminy i inne składniki dodatkami, takimi jak zielony groszek i łosoś. Bardzo
Szalona Kuchnia EwelinySałatka śledziowa z cebulką marynowaną i jabłkiem, podana na bagietkach to wspaniała przekąska na imprezę, a także doskonała pozycja, którą można uczcić tak zwanego “śledzika
Kuchnia BazyliiPrzepyszna, niezwykle aromatyczna, pachnąca Tajlandią sałatka z pieczonym łososiem, chińskim makaronem, chrupiącymi orzeszkami i świeżą kolendrą, polana orzeźwiającym winegretem z limonki, cytryny i trawy cytrynowej to
Szalona Kuchnia EwelinyTym razem coś dla wielbicieli owoców morza... Krewetki po toskańsku to bardzo efektowne danie - duże krewetki Black Tiger w gęstym, kremowym parmezanowo - śmietanowym sosie z dodatkiem
wyzwania kuchennePo małej przerwie zapraszam na podróż w regiony śródziemnomorskie. Kalmary, wciąż mało doceniane, są rewelacyjnym źródłem białka i mikroelementów, m.in. takich jak witaminy z grupy B
Zielona KuchniaMało kto nie lubi naleśników. Na słodko, czy na słono zawsze trafiają w nasze serca. Dlatego chciałabym zaproponować Wam dzisiaj ich zdrowszą, wytrawną wersję, z mąki
Be Fit Be StrongCześć Wszystkim! :) Trochę czasu zajęło mi opracowanie idealnych proporcji na pad thai. Metodą prób i błędów dzisiaj przedstawiam Wam przepis na najlepszy (moim zdaniem) pad
Bez Cebuli