makaron z kasza manną gotowany z truskawkami i rabarbarem podany z sosem truskawkowym, jogurtem naturalnym i miodeminspiracjaPraktycznie 13godz. po za domem. Milusio. Chce spać. Tak, zdecydowanie.Ale gdy pomyślę sobie ile mam do zrobienie i nauczenia to stwierdzam, po co spać
More food, love and dreamsowsiankomanna z jogurtem z mascarpone, płatkami migdałowymikarmelizowanym rabarbarem i borówkamiW śniadaniu znajduję kompromis, a na przecenie borówki. Mama zaskakuje mnie czereśniami w lodówce, a ja samą siebie. I w końcu słońce się pokazało. Tak więc wieczorem grill, gdzieś... sama nie wiem gdzie, wiem jedynie, że do domu na noc nie wrócę
More food, love and dreamskawowo-kakaowy mus z ricotty z karmelizowanym rabarbarem i truskawkami Uwielbiam ten mus, jest genialny Taaak, nie ma to jak Cię po drodze do domu złapie deszcz... (y)Normalnie, miałabym dzisiaj dzień totalnego lenistwa i siedzenia do x nocnej godziny, ale jutro muszę zwlec się z łóżka jeszcze zwykle niż zazwyczaj, bo wybywam na cały dzień, popracować
More food, love and dreamsgotowany sernik z ricotty z "musem" truskawkowo-rabarbarowym* i truskawkami(dużą ilością truskawek)oraz miętą*duszony rabarbar+rozgniecione truskawki (zdjęcia na szybko, bo czas gonił >.<)Dzisiaj znów w drodze, znów do pracy, znów 9godz w polu byłam >.< Noo, ale sama chciałam :P Tak, więc trochę wygnieciona po upychaniu się w autobusie
More food, love and dreamslitra mleka- cukier waniliowy- 2 łyżki mąki bezglutenowej i 2 łyżki mąki ziemniaczanej/z tych składników gotujemy budyń/- kostka masła- 30 dkg cukru pudru- kawa rozpuszczalna Marcepanowa- Dodatkowo:- dżem kwaśny - rabarbar lub agrest- Marcepanowa kawa do posypania i do nasączenia placka.WYKONANIE:/CIASTO:Ciasto wyrobić w misie, wyłożyć na blachę i upiec 45 minut/180 st /góra-dół z termoobiegiemGdy ciasto się
Wypisz WymalujWzięło mnie właśnie na coś słodkiego, a w szafie tylko mąka i cukier, lodówka w zasadzie pusta, poza przekładanym z kąta w kąt rabarbarem, kupionym w przypływie natchnienia, by powspominać czasy dzieciństwa. Czytaj więcej
Moje Pyszne Siódme Niebomusu rabarbarowego400 g jogurtu naturalnego typu greckiego4 łyżki cukru250 g śmietanki kremówki 30%Wykonanie: Jogurt miksujemy z cukrem, następnie dodajemy do niego truskawki rozgniecione widelcem i mus z rabarbaru i dalej miksujemy. Kremówkę ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z masą jogurtowo-owocową. Następnie lody przelewamy do maszynki do lodów, uprzednio odpowiednio zmrożonej i postępujemy zgodnie z zaleceniem producenta
Kulinarne przygody Gatityzamrażarce i odkryłam mus rabarbarowy. Już wiedziałam co będzie kręcone :-). A przy okazji, ponieważ krzaki moich borówek amerykańskich oszalały i uginają się od dojrzewających owoców postanowiłam do rabarbaru dodać też borówki. I oto co mi wyszło, czyli lody rabarbarowe z borówką amerykańską.Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku
Kulinarne przygody GatityLemoniada najczęściej kojarzy nam się z wodą, cytryną i kostkami lodu. Tymczasem do przygotowania jej możemy użyć każdych owoców. Obecnie trwa sezon na rabarbar, truskawki i zamiast gotować tradycyjny z nich kompot możemy wyczarować pyszną lemoniadę, którą nie pogardzą ani dorośli ani dzieci. Dla dorosłych można ją wzmocnić czymś wyskokowym, a dzieciom dodać kawałki galaretek. Otrzymamy bardzo orzeźwiający, letni, niebanalny
Bernika - moj kulinarny pamietnikkońca sprzyja pałaszowaniu lodów, to i tak zdecydowałam się na tak szybką publikację, bo przecież dzień dziecka za niecały tydzień! A dzieciakom na pewno te lody zasmakują!Rabarbar sam w sobie jest kwaśny, jednak dodanie dużej ilości cukru wyrównuje smak i w ustach czujemy słodycz ;-). Uprzedzając pytania o to, czy można je zamrozić w dużym pojemniku - tak, ale pod warunkiem
Pora coś zjeśćniej przygotować tak pyszny deser? ;-)Babeczka jest wilgotna, czekoladowa, a krem słodko-kwaśny, połączenie idealne! Były tak pyszne, że (niestety) zniknęły w ekspresowym tempie, ale kupiłam już kolejne łodygi rabarbaru! ;-)Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćSzybkie ciasto, bardzo proste ze składników które są zawsze pod ręką. Rabarbar teraz zaczął się w ogródku, więc korzystam, ale jeśli nie macie, możecie użyć innych owoców, w miarę twardych. Robiłam już z brzoskwiniami, śliwkami, morelami. idealne lekkie ciasto do popołudniowej kawy. Polecam ... Zobacz przepis
Swojskie jedzonkoPieczemy w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 30 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Tartaletki z masą migdałową i gruszką → Rustykalna tarta z rabarbarem i marcepanem → Galette z jabłkami, orzechami włoskimi i żurawiną → Placek migdałowy z gruszkami → Crumble z gruszkami Artykuł Tarta migdałowa z gruszkami pochodzi z serwisu Oryginalny smak
Oryginalny smakbyły lekko ogrzane, mąka - wysuszona, jajka przechowywane w lodówce - wyjęte z niej co najmniej 1 godzinę wcześniej. Do ciasta drożdżowego można dodać ulubione owoce, takie jak jagody, borówki, rabarbar, śliwki. Przed dodaniem do ciasta, owoce wcześniej należy obtoczyć w mące pszennej. Przygotowanie: Krok 1. Rozbić jajka, oddzielając białka najpierw na spodek, by uniknąć dodania jajka nieświeżego, po czym włożyć
Moja Książka Kucharska