możecie wyczarować jednokolorowy jagodowy sernik – zapewniam, że będzie równie pyszny! Do przygotowania sernika wykorzystałam okrągłą tortownicę o średnicy 24 cm. Po więcej jagodowych inspiracji zapraszam Was tutaj . Składniki na spód: 250 g herbatników 100 g masła Składniki na masę serową: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego
CiastkozercySernik jagodowy z serkiem mascarpone - pyszna alternatywa dla serników na zimno Sernik jagodowy z serkiem mascarpone i twarożkiem typu Philadelphia robiłam już kilkakrotnie i za każdym razem nasi znajomi prosili o podanie przepisu. Sernik z serkiem mascarpone bardziej przypomina deser, niż klasyczny sernik na zimno. Jest doskonały, bardzo kremowy i wyjątkowo smaczny. Sernik jagodowy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPyszny rozpływający się w ustach sernik, pieczony w kąpieli wodnej zrobił ostatnio furorę ! SPÓD: 1 szkl. pokruszonych herbatników ¼ szkl. Stopionego masła 1 łyżka cukru MASA SEROWA: 1 wiaderko sera twarogowego 1 szkl. cukru 2 jajka ¾ szkl. śmietany Ziarenka z 1 laski wanilii GALARETKA: 1 owoc mango 1 galaretka brzoskwiniowa PRZYGOTOWANIE: SPÓD: 1.Herbatniki kruszymy i mieszamy z cukrem
Marcepanowa kuchniaPonownie przepis na sernik na zimno, który się super sprawdza latem do mrożonej kawy. Tym razem sernik na zimno z truskawkami – pyszny... The post Sernik na zimno z truskawkami appeared first on Eksperymentuj z życiem
Eksperymentalnie.comPyszny i łatwy do przygotowania sernik z brzoskwiniami i serkiem mascarpone. Sernik na spodzie z herbatników z migdałami dodatkowo jest polany galaretką z mascarpone. Sernik ma lekko kremową i wilgotną konsystencję, którą uzyskałam poprzez pieczenie go w piekarniku z wstawionym naczyniem z wodą. Takie pieczenie sprawia również, że sernik ma równą i niepopękaną powierzchnię. Sernik
Kuchcik gotujeDziś coś dla wielbicieli serników i kawy. Pyszny puszysty i bardzo kremowy sernik kawowy. Nie wiem czy sekretem tego, że jest tak delikatny było długie pieczenie w niższej temperaturze, bo na próbę upiekłam go właśnie w ten sposób. W trakcie pieczenia sernik wyrósł tylko troszkę i po upieczeniu tylko minimalnie opadł. A serniczek wyszedł bardzo delikatny i kremowy
Ewa w kuchniKruche ciasto i delikatna piankowa warstwa serowa o delikatnym posmaku dyni tworzy pyszny jesienny sernik w sam raz do filiżanki ciepłej herbaty. Ciasto podałam na talerzyku z serii Jesień-Bogucice Do udekorowania użyłam niezawodnych jak zawsze produktów Dr.Oetker Składniki: Ciasto kruche 15 dag mąki pszennej 10 dag masła 2 łyżki cukru 1 żółtko 1/2 łyżeczki proszku
Wanilia i KardamonJeśli macie ochotę na ciasto, które rozpłynie Wam się w ustach, to nie pozostaje Wam nic innego jak zerknąć na ten przepis i wygospodarować sobie chwilkę na przygotowanie pysznego, puszystego sernika. Będzie on dość mocno czekoladowy, i na pewno szybko zniknie z blaszki:) Składniki: spód: opakowanie okrągłych biszkoptów (125 g) 2 łyżki stopionego masła łyżka wody łyżeczka zapachu cytrynowego masa
na moim stole...idealne w smaku. Ja tym razem dodałam jeszcze garść owoców, które przełamały słodycz wypieku, nadając mu charakteru. Polecam zarówno w wersji z owocami, jak i bez! Składniki na pyszny, kremowy sernik ze śmietany: na formę o wym. 24x28 cm lub tortownicę o średnicy 28 cm CIASTO: 300 g mąki 2 płaskie łyżeczki do pieczenia 200 g masła
Rozpustne gotowaniesklepach zaczynają górować truskawki... W sezonie nie może u mnie zabraknąć sernika z tymi pysznymi owocami. Tym razem mój sernik jest bez spodu za to z bogatym wierzchem:) Do tego duuużo białej czekolady i ani jednego jajka:) Po prostu rozpływa się w ustach... Przepis pochodzi od Doroty Składniki:500 g twarogu półtłustego, 300 g białej czekolady, cukier waniliowy
Z miłości do słodkościmnie w domu wprost uwielbia się serniki. Na weekend postanowiłam przygotować coś innego, co zaskoczyłoby pozytywnie moją rodzinę. I… udało się Polecam Wam mój pyszny czarno-biały sernik (z markizami) . Nie tylko pysznie smakuje, ale też i efektywnie wygląda. Moje zdjęcia wykonane w pośpiechu (bo rodzina już chciała jeść ) nie oddają w pełni uroku ciasta. Ale uwierzcie
Słodkie okruszkiDziś polecam Wam pyszny migdałowy sernik z czarnymi markizami . Delikatny migdałowy smak i aromat uzyskacie dzięki dodaniu do masy syropu barmańskiego o smaku Amaretto (bezalkoholowy). Dodatkowo sernik wzbogacony został dodatkiem czarnych mlecznych markizów, co sprawiło że zyskał również ciekawy wygląd. Polecam Wam do weekendowej kawy lub herbaty, a nawet na święta. Spróbujcie. Składniki: 500 g sera na sernik
Słodkie okruszkiGorąco <3 od kilku dni pogoda nas rozpieszcza, od piekarnika trzymam się z daleka ;) Dzisiaj zapraszam Was na pyszny, kremowy "sernik" z kaszy jaglanej. Delikatny, udekorowany wspaniałą frużeliną jagodową. Rewelacyjny pomysł na kaszę jaglaną ;) Bez pieczenia, ekspresowy, poczekać trzeba jedynie na stężenie masy ;) W tym czasie warto zajrzeć na stronę http://shoe-mania.pl/ , ostatnio kupiłam tam świetne buty
Domowa cukiernia Ewyzałożeniem bloga. I choć powstał on w sezonie na wiśnie ( co chyba widać wyraźnie ;) ), a mamy dopiero początek wiosny, to postanowiłam podzielić się z Wami tym przepisem, bo sernik był pyszny, a wiśnie świeże można z powodzeniem zastąpić mrożonymi ( po uprzednim ich rozmrożeniu i osączeniu ); można też użyć owoców z puszki lub zrezygnować z nich całkowicie. W każdym
Opowieści z piekarnikaBardzo dobry sernik z pysznym ananasem, który zasmakuje całej rodzinie. Wystarczy niecałe 2 godziny i placek może być wasz. Zróbcie, a naprawdę nie pożałujecie. Dzisiejsza pogoda nie nastraja, żeby wyjść na zewnątrz i warto ten czas poświęcić w kuchni. TRUDNOŚĆ: średnie CZAS: powyżej 60 min PORCJE: 20 Do przygotowania ciasta użyłam Ananasów z puszki firmy Dole, które otrzymałam(...)testowania. Ananasy są pyszne i nie rozwalają się podczas pieczenia i krojenia ich na mniejsze kawałki, przez co wyglądają ładnie. Co do smaku i zapachu- są jak prawdziwe ananasy. Warto zatem więc wybrać firmę Dole. Sernik z truskawkami CIASTO 1 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Gotuję Testuję