wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczenie: Temperatura - 200ºC Czas - ok. 25-30 minut, do czasu, gdy ładnie się przyrumienią Danie jest pyszne, zdrowe i naprawdę nieskomplikowane. Możecie użyć do niego dowolnych dodatków warzywnych, sosów, ketchupu. Ja podałam swoje z szybką sałatką z ulubionego miksu sałat, pomidora i ogórka polaną winegretem. Prosto i szybko - smacznego
Cooking Monsterprostu się w nim zakochałam. I to nie tylko w jego smaku, ale też i wyglądzie. Obiad, sałatka… wszystko z jego udziałem nie tylko dobrze smakuje, ale też i pięknie się prezentuje. Dziś zapraszam Was na pysznego, delikatnego kurczaka w ziołowym sosie podanego na ryżu. Danie jest szybkie i naprawdę smaczne. Spróbujcie, polecam. Kurczak w ziołowym sosie na ryżu
Słodkie okruszkijest niezwykle aromatyczny i ma charakterystyczny posmak - określany jako cebulowy, czy orzechowy (z delikatną nutką goryczy). Idealnie nadaje się do sałatek (stosuje się go na zimno) i doskonale komponuje się ze śledziami. Poniżej przedstawiam własną wersję śledzi, które są pyszne, a w moim domu znikają ekspresowo. Możecie zwiększyć proporcje, bo ja lubię przyrządzać potrawy częściej i w mniejszych ilościach
Di gotujewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pyszna i prosta propozycja na smaczną przekąskę lub szybki obiad. Tak przygotowany kurczak doskonale pasuje do pieczywa, frytek, różnych sałatek i sosów. Musztardowe ciasto idealnie komponuje się z soczystym mięsem. (2 porcje) 1 pierś z kurczaka (pojedyncza, duża) (*) przyprawa do kurczaka lub gyrosu Ciasto: 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka musztardy
Di gotujeburakach rozpuszczają się w wodzie, dlatego lepiej ich nie gotować, chyba że w zupie. Jeśli chcemy przygotować z nich sałatkę, można upiec je w skórce w piekarniku, a potem obrać i wykorzystać. Z pieczonych buraków można też przygotować pyszną, aromatyczną, rozgrzewającą zupę. Jeśli lubicie buraczane zupy (barszcz, barszcz ukraiński, botwinka, chłodnik litewski) to do listy swoich ulubionych zup dodacie też
Smakowity Blog Kulinarnysmaków (ja! ja! ja!), ponieważ do sosu zamiast płatków chilli dodałam całą świeżą papryczkę chilli. Druga wersja to rodzaj sałatki. Pieczarkę posmarowałam tym razem sosem z natki pietruszki i czosnku i podałam na liściach świeżego szpinaku. Jest lekko, pysznie i pięknie! To którą wersję wybieracie? Ja oszalałam na punkcie obu :) Jajko zapiekane w pieczarce Sposób I: Składniki
Chilli Czosnek i Oliwawersji dla dorosłych dodatkowo 2-3 łyżki rumu Przygotowanie Owoce pokroić w kostkę, wymieszać, chwilę schłodzić w lodówce. Taka sałatka jest dobrym dodatkiem na przyjęcia dla dzieci. Wystarczy dodać do niej dla zaostrzenia smaku odrobinę alkoholu i mamy pyszną przekąskę dla dorosłych. Smacznego
Kulinaria - potrawy z różnych stron światasmażymy do miękkości. Tortillę smarujemy szpinakiem ( lubię duuużo szpinaku) układamy na niej kurczaczka i zawijamy. Podajemy z dowolną sałatką - u mnie kapusta pekińska z pomidorem i ogórkiem w sosie vinegrett. Tortillę można zastąpić zwykłym naleśnikiem - również jest pyszne Smacznego
sierotka maRysia w kuchnijest o wiele tańszy, bardzo szybko się gotuje, smakuje tak samo, a jest dostępny przez cały rok ;) W skład sałatki oprócz bobu weszły także pieczarki i moje ulubione, pikantne chorizo. Salaka okazała się być strzałem w 10! Jest pyszna! Można jeść ją na zimno, jako dodatek do innego dania, ale także na ciepło jako danie główne! Jest prosta
Codzienne GotowanieBardzo lubię szybkie i łatwe sałatki. Zrobiłam do obiadu sałatę masłową z sosem winegret, ale zamiast oliwy z oliwek, użyłam oleju rzepakowego. Smaku dopełniły pyszne prażone ziarenka Euforia, firmy Ziarenkowo . Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna :) Ziarenka możecie znaleźć tutaj :) Składniki: 1 sałata masłowa 1 łyżeczka musztardy 4 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki octu balsamicznego kilka kropel
The Sweet DamselWiosna i lato to najlepszy czas na pyszne surówki. Stragany uginają się od młodych i świeżych warzyw i wtedy też najlepiej smakują. Szczególnie w surówkach i sałatkach. Dzisiaj proponuje Wam surówkę z młodej kapusty z dodatkami. Wcześniej była kapusta gotowana z koperkiem klik. Składniki: 0,5 główki młodej kapusty 0,5 ogórka sałatkowego 5 rzodkiewek 10 pomidorków koktajlowych 1 łyżka
Ala piecze i gotujepochodzi z www.mgotuje.pl Często jadacie kanapki z wędliną i serem? A może dla odmiany zrobicie pyszną pastę z awokado i jajka? Awokado jest bardzo zdrowe, idealnie nadaję się na kanapki lub jako dodatek do sałatek czy koktajli. Pamiętajcie, aby wybierać owoce dojrzałe z wyczuwalnym miękkim miąższem pod skórką. Jeśli takiego
Marta GotujeSałatka z dwoma składnikami, których wiele osób nie lubi. Szpinak i wątróbka. Okraszone słodkimi pomarańczami i chrupiącymi pistacjami. Coś pysznego. Ja jako dziecko nienawidziłam jednego i drugiego a to dzięki stołówkom - najpierw przedszkolnej a później szkolnej. Podawano w nich szpinak rozgotowany na zielono burą breję bez smaku a wątróbka przypominała raczej twardą podeszwę w szarym, beznadziejnym sosie. Długo nie mogłam
Smaczna PyzaŚwiątecznym stole nie może zabraknąć sałatek :) Dziś przedstawiam moją ulubioną :) Pewnie dużo osób robi oprócz jarzynowej sałatki również taką z piersi kurczaka czy też inną :) W przedstawionej nie ma dużo składników, ale jest moim zdaniem pyszna :) Moja mama robi podobną, z tą różnicą, że pierś nie jest gotowana w parowarze oraz dodaje jeszcze kukurydze. Składniki : 1 filet
Parowar Faceta