Sałatka z pomidorów i zielonej papryki... Kosteczki soczystych pomidorów. Chrupiąca, zielona papryka. Drobno posiekany szczypiorek wraz z dymką. Polane olejem i oprószone słodką papryką. Pyszny dodatek do dania głównego. Smacznego! Składniki: 2 duże pomidory; 1 średnia, zielona papryka; 2 cebulki dymki wraz ze szczypiorkiem; 1 łyżka oleju; 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Pomidory umyć, osuszyć(...)pokroić w kostkę. Paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z nasion, pokroić w kostkę. Dodać do pomidorów. Cebulki dymki wraz ze szczypiorkiem umyć, osuszyć, drobno pokroić. Dodać do sałatki. Wymieszać. Do sałatki dodać olej, słodką paprykę. Wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z dodatku oleju można całkowicie zrezygnować, lub zastąpić
Gospodyni Miejskaorzechów... więc warto dodawać niewielką ilość do każdego posiłku! Ja najchętniej do wzbogacenia sałatek czy kanapek używam oleju lnianego i pestek dyni. Nie wystrzegam się także masła, ale też nie przesadzam z ilością. 5. Po piąte - pomysł Teraz, znając podstawy, możemy tworzyć tysiące kombinacji pysznych posiłków. O ile choć trochę wysilimy się na kreatywność, nigdy nam się(...)innych potraw. ;) Placuszki są naprawdę pyszne. Zjadłam w towarzystwie ryżu i pomidorków. Drobiowe klopsiki Klopsiki to także świetny pomysł! Nie muszą być w sosie pomidorowym. Same w sobie sprawdzą się idealnie jako białkowy dodatek do posiłków. Ja uwielbiam w połączeniu z kaszą gryczaną, kalafiorem i papryką. Pycha! :) Oprócz tego najchętniej wybieram pożywne sałatki na bazie kaszy i warzyw. Nierzadko
Kuchnia ElliePyszne, domowe batoniki owsiane z sezamem i orzechami, bardzo proste i szybkie w przygotowaniu! Pasują idealnie do zabrania ze sobą na pracę lub do szkoły
Kuchnia ŁukaszaPyszna, smaczna, niezbyt słodka bomba kaloryczna, czyli ciasto czekoladowe z kremem budyniowym. Ciasto udało się na prawdę dobre! Biszkopt był bardzo pulchny i czekoladowy
Kuchnia ŁukaszaPyszna, mięciutka kapustka z grzybami, jajkiem i cebulką zawinięta w ciasto drożdżowe. Pycha! Przygotowanie kulebiaka potrzebuje trochę czasu, ale moim zdaniem efekt końcowy jest
Kuchnia ŁukaszaLubię gotować, ale czasami najzwyczajniej w świecie mi się nie chce. Dzisiaj poszłam na łatwiznę - ziemniaki już były, sałatka w sumie też. Podrasowałam to trochę i
pyszne zdrowościPyszny biszkopt kokosowy przykryty cienką warstwą bitej śmietany, a u góry gruba warstwa truskawek z galaretką. Pycha! Ciasto jest mega smaczne, dlatego warto trochę ,,pobawić
Kuchnia ŁukaszaPyszna, mięciutka, puszysta baba drożdżowa z rodzynkami, to jeden z tradycyjnych wypieków na naszym rodzinnym stole Wielkanocnym. Co roku pieczemy z mamą na Wielkanoc
Kuchnia ŁukaszaBiszkopt, budyniowy krem, brzoskwinie, bita śmietana i wiórki czekoladowe - a jakże efektowny rezultat. Ciasto jest pyszne, lekkie i orzeźwiające. Po prostu palce lizać! Składniki: 6 jajek
Salonik smakówPyszne zapieczone ziemniaczki przypominające kolce jeża. Tak na prawdę jest to nadkrojony ziemniak, który po upieczeniu lekko się rwie,a po oderwaniu powstają nam frytki. Podpatrzyłem
Kuchnia ŁukaszaPyszne, chrupiące, słodkie, smaczne... Idealne! Wafle domowe to jeden z najlepszych deserów na świecie, bo uwielbiają je dzieci, a także i dorośli. U nas w
Kuchnia ŁukaszaPyszne, smaczne, sycące, dobrze doprawione kotlety ryżowe, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Ich przygotowanie jest niesamowicie proste, bo jeżeli mamy ugotowany ryż to pójdzie nam
Kuchnia ŁukaszaPyszne, smaczne, sycące młode ziemniaczki, pieczone w dobrze dobranych przyprawach i oliwie. Prostsze być nie może! Ziemniaczki smakowały bardzo dobrze, chyba właśnie dlatego znikły jeszcze ciepłe
Kuchnia ŁukaszaPyszne, smaczne, sycące placki ziemniaczane, które dziś robiłem z moją babcią, a jeżeli razem z babcią to już wiadomo, że placki są przepyszne. Zapraszam! Składniki
Kuchnia ŁukaszaPyszny, smaczny, solony ogóreczek, na pewno każdy marzy o tym chłodnymi zimowymi wieczorami. My z rodziną przetwory z ogórków zaczęliśmy robić zaledwie tydzień temu, bo
Kuchnia Łukasza