puszysty sernik - 3346 przepisów (strona:167/224)

Trójwarstwowy trójczekoladowy sernik na zimno. 211

Obłędnie słodkie ciasto czekoladowe bez pieczenia. Cóż więcej można dodać? Funkcjonuje pod nazwą sernik na zimno jednak mija się ze smakiem klasycznego sernika - tutaj czuć jedynie trzy rodzaje czekolady. Pracochłonne. Wymagające dużej zmywarki(lub dłuższego posiedzenia przy zlewie by pozmywać wszystkie garnki, miseczki, łyżki, łopatki...) Czy warto jednak poświęcić się i zrobić ciasto? Jeśli jesteś czekoladożercą - warto(...)wodne Kąpiel wodna: do garnka wlej wodę i zagotuj, na wierzchu umieść miskę (uważaj by nie dotykała gotującej się wody) do naczynia wrzuć czekoladę Śmietanę ubijamy z cukrem na puszystą masę. Żelatynę moczymy w 12 łyżkach wody. Gdy napęcznieje stawiamy na ogniu i rozpuszczamy uważając by nie zagotować. (Żelatyna traci swoje właściwości powyżej 60 stopni Celsjusza) Do każdej miseczki

U Fiolki
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE Z BUDYNIEM CZEKOLADOWYM 212

prosty do wykonania. Gwarantuję, że zachwyci każde podniebienie. Warstwa czekoladowego budyniu fajnie współgra z masą serową. Sernik ciekawie wygląda i pysznie smakuje, więc jeśli jeszcze nie robiliście jeszcze sernika wg tego starego przepisu (ja pierwszy raz jadłam go jakieś ... 20 lat temu 😉) biegnijcie szybko do kuchni!  Składniki na ciasto: (na blachę o wymiarach 31cmx21cm) 1,5 szklanki mąki(...)stopniach. Ugotować 3 budynie czekoladowe z 5 łyżkami cukru na 1 l. mleka. Jeszcze ciepły budyń rozprowadzić na cieście, zostawić do wystygnięcia. Masło utrzeć z cukrem mikserem na puszystą masę, dodawać ser, jajka, a na końcu budyń o skórkę cytrynową. Miksować chwilę całość do połączenia się składników.  Masę serową wylać na budyń. Piec w temp. 180 stopni 60 minut

Walijskie Pichcenie
Trójwarstwowy trójczekoladowy sernik na zimno. 148

Obłędnie słodkie ciasto czekoladowe bez pieczenia. Cóż więcej można dodać? Funkcjonuje pod nazwą sernik na zimno jednak mija się ze smakiem klasycznego sernika - tutaj czuć jedynie trzy rodzaje czekolady. Pracochłonne. Wymagające dużej zmywarki(lub dłuższego posiedzenia przy zlewie by pozmywać wszystkie garnki, miseczki, łyżki, łopatki...) Czy warto jednak poświęcić się i zrobić ciasto? Jeśli jesteś czekoladożercą - warto(...)wodne Kąpiel wodna: do garnka wlej wodę i zagotuj, na wierzchu umieść miskę (uważaj by nie dotykała gotującej się wody) do naczynia wrzuć czekoladę Śmietanę ubijamy z cukrem na puszystą masę. Żelatynę moczymy w 12 łyżkach wody. Gdy napęcznieje stawiamy na ogniu i rozpuszczamy uważając by nie zagotować. (Żelatyna traci swoje właściwości powyżej 60 stopni Celsjusza) Do każdej miseczki

Fiolka w kuchni
Ciasto jogurtowe cytrynowe 48

ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: –  sernik tradycyjny –   sernik z jagodami –  biszkopt z truskawkami –  tort czekoladowy z owocami –  sernik z borówkami –  sernik z malinami –  szybki biszkopt z rabarbarem –  najlepsze kruche ciasto ze śliwkami –  prosta szarlotka –  sernik z kajmakiem –  blok czekoladowy –  ciasto zebra(...)Najpierw zetrzyj skórkę z cytryny, używając do tego drobnej tarki, a następnie wyciśnij sok. Do misy miksera wsyp cukier puder i miękkie masło i ubijaj, aż ciasto stanie się puszyste. Następnie do ciasta wbij po jednym jaju i nadal ubijaj. W dwóch osobnych miskach wymieszaj suche i mokre składniki. Suche: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kardamon i mokre: jogurt

nietylkopasta.pl
Prosty keks – ciasto z bakaliami 149

osoby, które nie wyobrażają sobie świąt bez keksu na stole. Czy u Was też tak jest? P.s. Szukając innych prostych wypieków koniecznie zajrzycie do działu ciasta (klik) . Znajdziecie tam serniki, babki, ciasta czekoladowe, ciasta z owocami i wiele innych. Polecam. A wracając do przepis na mój prosty keks – jak go przygotujecie, to koniecznie napiszcie mi jak Wam smakował(...)mniejsze kawałki (nie za małe!). Mieszamy z dwoma łyżkami mąki i odstawiamy na bok. Sodę mieszamy z mlekiem. Białka oddzielamy od żółtek. Masło ucieramy z cukrem na jasną, puszystą masę. Dalej miksując dodajemy po 1 żółtku (po każdym takim dodaniu miksujemy całość przez co najmniej 1 minutę). Do masy dodajemy stopniowo przesianą mąkę wraz ze startą na drobnych oczkach skórką

Słodkie okruszki
Migdałowy serniczek z ricotty z nutką cytryny 85

Dzisiaj mam dla Was wspaniałe bezglutenowe ciasto na bazie mielonych migdałów z intensywną cytrynową nutą. Bardzo lubię takie nietypowe ciasta, bo ile można jeść tradycyjne serniki i szarlotki? Od czasu do czasu warto przygotować coś niecodziennego i próbować swoich sił w innych daniach. Jak większość moich przepisów – ten też jest bardzo prosty i przygotujemy go z zaledwie(...)dekoracji – ksylitol w pudrze do dekoracji Piekarnik rozgrzewamy na 160 stopni. Żółtka oddzielamy od białek. W misie miksera umieszczamy masło i połowę ksylitolu, ucieramy do momentu otrzymania jasnej, puszystej masy. Dalej ucierając dodajemy żółtka, ziarenka wanilii oraz otartą skórkę cytrynową. Następnie dodajemy migdały, ricottę i mieszamy do połączenia składników. W osobnej misce białka ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo, łyżka

Be Fit Be Strong
Sernik z żurawiną na piernikowym spodzie. 269

coraz chętniej i nawet nie notuję wpadek :) - po trzecie zakochałam się z żurawinie , zarówno w deserach jak i w innych daniach No i o to powstał taki oto sernik zasypany białym puchem jak krajobraz za oknem . Popękany wierzch ciasta jest  podobno oznaką ,że coś poszło nie tak  ... jak dla mnie takie pęknięcia są niezwykle urocze(...)suszonej żurawiny Wykonanie : Składniki na spód połączyć ze sobą i wyłożyć na dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Żurawinę namoczyć w ok pół szklanki letniej wody. Śmietanę ubić na puszystą masę ,ale nie do całkowitej sztywności. Ser ubić z jajkami , dodać pozostałe składniki . Na końcu dodać ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać . Piec ok 70 min  w 170 'C Smacznego

Malinowa Kawiarenka
Ciasto czekoladowo-kawowe. 166

 No cóż sporo czasu nie publikowałem nowych przepisów, ale wreszcie powracam z nowym pysznym przepisem na ciasto czekoladowo-kawowe! Ciasto jest pyszne! Uwierzcie mi, że

Kuchnia Łukasza
Migdałowe ciasto z ricottą 76

stwierdziliśmy z mężem, że jest przeprzepyszne (stwierdziliśmy trochę inaczej, ale nie będę pisać przekleństw :):):). Wilgotne, cytrusowe, delikatne, miękkie. Smakuje lekko jak chmurka, jak suflet cytrynowy daleko mu do zbitego sernika. Mi wyszło mocno chrupiące ponieważ sama mieliłam migdały. Nam to chrupanie absolutnie nie przeszkadzało. Robiłam je wczoraj, a dziś ciasteczko było do porannej kawki. Ciasto jest dość syte, po jednym(...)cukier puder do oprószenia (ja nie Użyłam) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misie miksera umieścić masło i 100 g cukru. Zmiksować/utrzeć do utrzymania jasnej, puszystej masy. Dodawać żółtka, wanilię i otartą skórkę z cytryny, dalej ucierając. Dodać migdały i ricottę, zmiksować, nie za długo, tylko do połączenia się składników. W osobnym naczyniu ubić na sztywno

moj przepis na
Migdałowe ciasto z ricottą 71

stwierdziliśmy z mężem, że jest przeprzepyszne (stwierdziliśmy trochę inaczej, ale nie będę pisać przekleństw :):):). Wilgotne, cytrusowe, delikatne, miękkie. Smakuje lekko jak chmurka, jak suflet cytrynowy daleko mu do zbitego sernika. Mi wyszło mocno chrupiące ponieważ sama mieliłam migdały. Nam to chrupanie absolutnie nie przeszkadzało. Robiłam je wczoraj, a dziś ciasteczko było do porannej kawki. Ciasto jest dość syte, po jednym(...)cukier puder do oprószenia (ja nie Użyłam) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misie miksera umieścić masło i 100 g cukru. Zmiksować/utrzeć do utrzymania jasnej, puszystej masy. Dodawać żółtka, wanilię i otartą skórkę z cytryny, dalej ucierając. Dodać migdały i ricottę, zmiksować, nie za długo, tylko do połączenia się składników. W osobnym naczyniu ubić na sztywno

moj przepis na
Migdałowe ciasto z ricottą 121

stwierdziliśmy z mężem, że jest przeprzepyszne (stwierdziliśmy trochę inaczej, ale nie będę pisać przekleństw :):):). Wilgotne, cytrusowe, delikatne, miękkie. Smakuje lekko jak chmurka, jak suflet cytrynowy daleko mu do zbitego sernika. Mi wyszło mocno chrupiące ponieważ sama mieliłam migdały. Nam to chrupanie absolutnie nie przeszkadzało. Robiłam je wczoraj, a dziś ciasteczko było do porannej kawki. Ciasto jest dość syte, po jednym(...)cukier puder do oprószenia (ja nie Użyłam) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misie miksera umieścić masło i 100 g cukru. Zmiksować/utrzeć do utrzymania jasnej, puszystej masy. Dodawać żółtka, wanilię i otartą skórkę z cytryny, dalej ucierając. Dodać migdały i ricottę, zmiksować, nie za długo, tylko do połączenia się składników. W osobnym naczyniu ubić na sztywno

moj przepis na
Ciasto na wiosnę. Różowe 172

ciasta jak najbardziej można użyć malin mrożonych. A właśnie ciasto z mrożonymi owocami było tematem naszego wspólnego gotowania. Koniecznie więc zajrzyjcie do Ani i sprawdźcie, co ona upichciła. Sernik z białą czekoladą, musem malinowo-hibiskusowym i malinową polewą lustrzaną Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) blondie: (na formę o średnicy 16 cm) 1 żółtko 10 g cukru(...)śmietany kremówki (38%) 80 g malin 110 g białej czekolady 5 listków żelatyny różowy barwnik spożywczy dodatkowo: maliny świeże maliny liofilizowane beziki Żółtko utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. W tym czasie podgrzać masło z czekoladą, aż czekolada się rozpuści.  Mąkę przesiać z proszkiem. Do ubitego żółtka dodać czekoladę, połączyć. Wsypać mąkę, wymieszać. Ciasto wyłożyć do formy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Migdałowe ciasto z ricottą 171

stwierdziliśmy z mężem, że jest przeprzepyszne (stwierdziliśmy trochę inaczej, ale nie będę pisać przekleństw :):):). Wilgotne, cytrusowe, delikatne, miękkie. Smakuje lekko jak chmurka, jak suflet cytrynowy daleko mu do zbitego sernika. Mi wyszło mocno chrupiące ponieważ sama mieliłam migdały. Nam to chrupanie absolutnie nie przeszkadzało. Robiłam je wczoraj, a dziś ciasteczko było do porannej kawki. Ciasto jest dość syte, po jednym(...)cukier puder do oprószenia (ja nie Użyłam) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misie miksera umieścić masło i 100 g cukru. Zmiksować/utrzeć do utrzymania jasnej, puszystej masy. Dodawać żółtka, wanilię i otartą skórkę z cytryny, dalej ucierając. Dodać migdały i ricottę, zmiksować, nie za długo, tylko do połączenia się składników. W osobnym naczyniu ubić na sztywno

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania