Pasztet ten - zapewne wart zachodu ze względu na jego niepowtarzalny smak, wspaniały do chleba, z ćwikłą lub chrzanem śmiało można nazwać go królem wielkanocnego stołu lub
kgwjanczewoKrewetki, owoce morza stają się dość popularne jako przekąska. Najlepsze to świeże. Wcześniejszy post prezentuje przygotowanie świeżych krewetek. Zajrzyjcie TU W tym poście
W kuchennym oknie EwyKolejna propozycja na zbliżający się sezon szparagowy .Pyszna tarta z pomidorkami koktajlowymi ,szparagami i masą serowo jajeczną smakowała mojej rodzinie .Niewiele przy niej pracy ,a efekt
Ladylaura.Paszteciki ze szpinakiem, mozzarellą i serkiem brie w cieście francuskim to idealna przekąska zarówno na ciepło jak i zimno. Idealnie doprawiony szpinak w tym połączeniu smakuje
Słodka StronaNie wiem czy jest przekonana do jedzenie krewetek, al na pewno lubi je mój syn, moja córka. Osobiście spróbowałam, ale nie przepadam. Wolę tradycyjna żywność
W kuchennym oknie EwyJuż niedługo zacznie się u nas okres imieninowo-urodzinowy, który będzie trwał nieprzerwanie od maja do lipca. Idealne do podania dla gości są ekspresowe przekąski z
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTortilla z sosem z mango Tortilla z sosem z mango to pełnowartościowe, lekkie, wiosenne danie, które każdy z Was jest w stanie samodzielnie przygotować. Składniki
Fit-aminaDziś przygotowałam pastę brokułową. Jeśli lubicie brokuły tak bardzo jak ja to ta pasta jest właśnie dla Was, lekka, zdrowa i bardzo smaczna. Łatwa w przygotowaniu
Kuchnia z widokiem na ogródSkładniki : około 10 dużych pieczarek pojedynczy filet z kurczaka około 2-3 łyżki kaszy manny 1 cebula sól, pieprz 2 małe lub 1 duże jajko Przygotowanie
Proste PotrawyZapraszam na wspaniały schab po sztygarsku. Tak przygotowany schab doskonale smakuje na ciepło jako danie obiadowe i równie wybornie podany na zimno jako domowa wędlina. Taki
Kuchnia z widokiem na ogródLekka przekąska- chociaż dla mnie to był obiadek :) Czytaj więcej »
Pasja tworzenia„ Kapusta pekińska – przypomina raczej sałatę i w tej właśnie roli zdobyła swoją popularność. Ale nadaje się również do nadziewania, duszenia, marynowania. Zasługuje na szczególne wyróżnienie
mojewypiekiinietylkoDzisiaj bardzo stary przepis, który przypomniał mi się podczas ostatniej wizyty mojej rodziny z Wilna. Zawsze tak jest, że jak wujek przyjeżdża do Polski
Niezły MłynekPomysł zgapiłam od Margarytki [ klik ] i jest to pomysł bardzo trafiony. Tak przyrządzone kąski są chrupiące na zewnątrz, listkujące się do środka a także wilgotne w
Moje Małe Czarowanie