Jak przygotować szybką, a zarazem smaczną kolację? Nic prostszego. Wystarczy, że tak jak ja w swojej kuchni zawsze znajdziesz miejsce na tortillę. Te wspaniałe placuszki są
Słodkie okruszkiCEBULA Z GRZYBAMI Ta bardzo smaczna, a zarazem bardzo prostą potrawę poznałam dzięki mojemu mężowi. U niego w rodzinie taką cebulkę, z grzybami, robi się zawsze
Kulinarnie z Polką na KresachSAŁATKA OLIVIER Jest to jedna z najbardziej popularnych sałatek jakie spotkamy na Ukrainie. Troszkę przypomina nasza sałatkę jarzynowa, jednak jest w niej użyta mniejsza ilość warzyw
Kulinarnie z Polką na KresachSkładniki: kawałek świeżego Łososia mała czerwona cebula szczypiorek odrobina imbiru 3-4 łyżki oleju z oliwek lub winogron kilkanaście kaparów kilka kropel soku z cytryny Przygotowanie
Gaździnka warzyCzyli parówki w cieście smażone w głębokim oleju lub frytkownicy. Wszystko by było fajnie gdyby nie to że dla mojego męża 200 ml mąki to to
Piekielna Kuchnia PatiLekka sałatka na drobnym makaronie z wędzonym łososiem od firmy Suempol podana w szklanych pucharkach zyskuje na wyglądzie, idealna również do zabrania ze sobą
Wanilia i KardamonPałki z chrupiąca skórką-prościej się nie da Nie ma na całym świecie nic lepszego niż drobiowe pałki z pyszną chrupiącą skórką . Takie właśnie są te
Ogrodnik w podróżyBardzo smaczna odmiana tradycyjnego makowca. Dzięki startym do środka jabłkom ciasto staje się wilgotne i wyśmienite w smaku. Makowiec polecam na każdą okazję. SKŁADNIKI: 35 dag
W kuchennym oknie EwySkładniki: 1 szklanka namoczonego łubinu (żółty wąsko listny ) 2 szklanki mąki pszennej 3 szklanki mleka łubinowego 2 jajka 1 żółtko 1 szklanka mąki łubinowej 2 łyżki
kgwjanczewohttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Świetna i zdrowa przekąska. Smakują zadziwiająco pysznie i są popularne w Kanadzie. jarmuż oliwa z oliwek (użyłam oleju czosnkowego
Di gotujeDziś na Mazowszu znów sypie śnieg i wspomnienia przeniosły mnie do zim mojego dzieciństwa, pełnych tego białego puchu i cudownej zabawy na dworze. Teraz temperatura nieco
Weekendy w domu i ogrodzieRyba w brzoskwiniach Uwielbiam rybę po grecku. Ale odkąd poznałam rybę w brzoskwiniach mogę śmiało napisać, że najbardziej uwielbiam rybę w brzoskwiniach i papryce konserwowej. Sposób
na moim stole...Jest to jedna z moich ulubionych sałatek. Mam nadzieję, że Wam też posmakuje :) Przepis na nią podpatrzyłam w programie kulinarnym prowadzonym przez Pascala Brodnickiego. Zmieniłam składniki
Weekendy w domu i ogrodzieKuchnia polska jest bardzo twórcza. Mamy rybę po grecku, fasolkę po bretońsku, pierogi ruskie, śledzie po japońsku… i nie tylko. Śledzie po japońsku są kanonem sztuki
mojewypiekiinietylkohttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Odkąd sięgam pamięcią - w moim domu często gościły buraczki zasmażane oraz te - z majonezem. Kiedyś przyrządzała je moja mama
Di gotuje