przystawki - 17402 przepisów (strona:817/1161)

Kanapka caprese na ciepło 143

Składniki: bułka ciabatta 1 kulka mozzarelli 1 pomidor bazylia (świeża lub suszona) masło Sposób wykonania: 1. Bułkę przekroić, cienko posmarować masłem. 2. Na pieczywie ułożyć naprzemiennie

Kuchnia domowa Ani
Boczniaki duszone po francusku 89

Boczniak jest grzybem o wysokich walorach konsumpcyjnych. Oprócz walorów smakowych boczniak jest bogaty w witaminy z grupy B, zawiera witaminy PP, związki mineralne, ponadto wykryto obecność

R'n'G Kitchen
Wiosenna sałatka z kaczymi jajami i kiełkami 104

Wiosna nadeszła, piękna pogoda, również na talerzu. Czytaj więcej »

Pasja tworzenia
Drozdzowe buleczki z szynka 126

Bardzo lubię piec wytrawne drożdżowe bułeczki. Piec i oczywiście jeść. Robię je głównie gdy za oknem powoli zaczyna się robić ciepło. Są bardzo fajnym pomysłem, który

Kulinarne przygody Gatity
Raita ogórkowa 168

Przepis ten wpisuje się w wiosenno-letni klimat panujący na zewnątrz. Wielkanoc za nami teraz czas na majówki i taki też był temat mojego ostatniego artykułu

sierotka maRysia w kuchni
Sałatka z pstrągiem i orzechami 174

Ta sałatka pełna jest dobroczynnych kwasów omega-3 i 6, które spowalniają starzenie się komórek i obniżają poziom trójglicerydów we krwi a tym samym zmniejszając ryzyko

Pyry na Gaz
Wrapy z szynką 109

Wrapy to smaczna i szybka do przygotowania przekąska. Lubię je przygotowywać, tym bardziej, że daje ona mnóstwo możliwości, jeśli chodzi o składniki. Tak naprawdę możemy tu

Kulinarne przygody Gatity
SAŁATKA Z CYKORII, GORGONZOLI I ORZECHÓW 125

SAŁATKA Z CYKORII, GORGONZOLI I ORZECHÓW   Bardzo prosta sałatka z cykorii, dużo bardziej popularnej we Francji niż w Polsce, a szkoda, bo posiada wiele walorów

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
SURÓWKA WITAMINOWA 159

SURÓWKA WITAMINOWA Można by ją również nazwać „sałatką piękności”, ponieważ jest nie tylko bardzo dobra w smaku (wszyscy moi znajomi ją polubili), ale zawiera również dużo

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
MINI SZASZŁYCZKI Z KREWETEK I AWOKADO 164

MINI SZASZŁYCZKI Z KREWETEK I AWOKADO   Prosta i efektowna przekąska, idealna na aperitif.   6 porcji Czas przygotowania: 15 minut   Składniki: 18 dużych różowych

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
ZIMOWA SAŁATKA Z KIWI, JABŁEK I CYKORII 121

ZIMOWA SAŁATKA Z KIWI, JABŁEK I CYKORII Kolorowa, zdrowa i chrupiąca zimowa sałatka, niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu.   Dla 4 osób Przygotowanie: 15 minut

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
SAŁATKA Z MARYNOWANYM KURCZAKIEM, KREWETKAMI I GREJPFRUTEM 137

SAŁATKA Z MARYNOWANYM KURCZAKIEM, KREWETKAMI I GREJPFRUTEM Tym razem przygotowałam dla Was aromatyczną sałatkę na podstawie przepisu popularnego francuskiego szefa kuchni Cyrila Lignac’a. Ja ją

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
JAJKA Z FARSZEM Z AWOKADO 169

  JAJKA Z FARSZEM Z AWOKADO Zamiast pisanek proponuję Wam dzisiaj prosty przepis na jajka faszerowane pastą z awokado, które możecie dla odmiany przygotować na wielkanocne

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Chrupkie oliwki 164

Świetna szybka przekąska. Aromatyczne, panierowane oliwki. Składniki: oliwki np zielone  3 łyżki mąki - ekologiczna Szymanowska 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu  1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/4

Malinowe Pocałunki
Aksamitny pasztet z drobiową wątróbką 143

Aksamitny pasztet z drobiową wątróbką Przepis na gładki , aksamitny pasztet z dodatkiem , drobiowych wątróbek . Jest pyszny , doskonały na kolację , czy śniadanie . W zasadzie na każdą okazję

Ogrodnik w podróży