Styczeń, to czas Karnawału dlatego w kuchni Regionalnych Smaków, pojawia sie potrawa, która wyjatkowo pasująca na imprezę. HEKELE lub HEKERLE , tak nazywana jest na
Codziennik KuchennyLarb, to sałatka choć patrząc na zdjęcia możecie mieć wątpliwość, czy to nie żart. Jej wygląd zdecydowanie różni się od tego co jadamy na co dzień
Codziennik KuchennyDzisiejszy przepis, to druga wersja dietetycznego pasztetu drobiowego na moim blogu (klik: pasztet z kurczaka ). Ten przepis będzie odpowiedni dla osób na diecie niskotłuszczowej i bezglutenowej
Codziennik KuchennyCały rok czekam na sezon grzybowy, gdy się zacznie ogarnia mnie grzybowe szaleństwo. Ostatnio rozmyślałam, czy nie upiec chleba z kurkami ;P Na szczęście rodzina
Codziennik KuchennyAmpedSense.OptimizeAdSpot('AP'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IR'); Opis: Baklava, możemy również używać spolszczonej nazwy bakława. Jest to deser rozpowszechniony w kuchni tureckiej, greckiej jak i wielu innych
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneKolejna propozycja na szybka przekąskę. Pyszna zapewniamy. Składniki 30-40 miniaturowych kulek mozzarelli 100 ml oliwy z oliwek 1 duży ząbek czosnku, zgnieciony 1/2 czerwonej
R'n'G KitchenMarzy mi się sałatka ziemniaczana rodem z Niemiec. Taka prawdziwa, zrobiona przez niemiecką gospodynię gdzieś w Bawarii. W kuchni z widokiem na góry i zielone polany
Posadzone i zjedzoneHummus - pasta z ciecierzycy Składniki: 600 g ugotowanej ciecierzycy 1 łyżka sezamu 2 ząbki czosnku 300 ml wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka
Wino Francja KuchniaSezon na dynię w pełni. Składniki 1 kg dyni hokaido bez pestek 500 g grzybów shiitake ( mogą być ciemne pieczarki ) 2 łyżeczki ziaren kolendry 2
R'n'G KitchenŁódeczki z tortilli to świetny pomysł na przekąskę imprezową. Ze stołu znikają w zawrotnym tempie, a każdy próbujący jest zachwycony ich smakiem. Przygotowanie jest dość czasochłonne
Czekoladowa muffinkaOleje zimnotłoczone to kulinarna wizytówka Szamotuł - zwłaszcza olej rydzowy, a pyry (zwane u nas czasem ziemniakami) to symbol Wielkopolski. Oba produkty doskonale się
Jadło i czytadłoWydawałoby się, ze pieczarki nie są w stanie nas niczym zaskoczyć. A jednak! W pikantnej odsłonie z mleczkiem kokosowym i pietruszką są po prostu przepyszne. Możemy
Pyry na GazNiezawodny drób, tym razem na ostro. Składniki 8 szt skrzydełek 100 g musztardy Dijon pół szklanki japońskiego sosu teriyaki 150 g startego sera parmezan płaska
R'n'G KitchenSkładniki: po 2 lub 3 szparagi na jeden plasterek hiszpańskiej szynki serrano lub prosciutto, 2-4 łyżeczki ostrej musztardy, 60ml słodkiej śmietanki 30%, szczypiorek. Przygotowanie: Szparagi
W kuchni u Moniki