przystawki - 17402 przepisów (strona:787/1161)

Hekele. Sałatka śledziowa. 204

Styczeń, to czas Karnawału dlatego w kuchni Regionalnych Smaków, pojawia sie potrawa, która wyjatkowo pasująca na imprezę.  HEKELE  lub HEKERLE , tak nazywana jest na

Codziennik Kuchenny
Larb (laab, lap, laap, larp). Sałatka z mieloną wieprzowiną. 211

Larb, to sałatka choć patrząc na zdjęcia możecie mieć wątpliwość, czy to nie żart. Jej wygląd zdecydowanie różni się od tego co jadamy na co dzień

Codziennik Kuchenny
Dietetyczny pasztet z indyka. 231

Dzisiejszy przepis, to druga wersja dietetycznego pasztetu drobiowego na moim blogu (klik: pasztet z kurczaka ). Ten przepis będzie odpowiedni dla osób na diecie niskotłuszczowej i bezglutenowej

Codziennik Kuchenny
Frittata z kurkami 142

Cały rok czekam na sezon grzybowy, gdy się zacznie ogarnia mnie grzybowe szaleństwo. Ostatnio rozmyślałam, czy nie upiec chleba z kurkami ;P  Na szczęście rodzina

Codziennik Kuchenny
Baklava 277

AmpedSense.OptimizeAdSpot('AP'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IR'); Opis: Baklava, możemy również używać spolszczonej nazwy bakława. Jest to deser rozpowszechniony w kuchni tureckiej, greckiej jak i wielu innych

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Makaronowe Risotto z Kurkami i Pancettą 108

                          

Viola cooks with passion
Zawijasy z mozzarellą 125

Kolejna propozycja na szybka przekąskę. Pyszna zapewniamy.  Składniki 30-40 miniaturowych kulek mozzarelli 100 ml oliwy z oliwek 1 duży ząbek czosnku, zgnieciony 1/2 czerwonej

R'n'G Kitchen
Sałatka ziemniaczana 190

Marzy mi się sałatka ziemniaczana rodem z Niemiec. Taka prawdziwa, zrobiona przez niemiecką gospodynię gdzieś w Bawarii. W kuchni z widokiem na góry i zielone polany

Posadzone i zjedzone
Hummus - pasta z ciecierzycy 240

Hummus - pasta z ciecierzycy    Składniki: 600 g ugotowanej ciecierzycy 1 łyżka sezamu   2 ząbki czosnku 300 ml wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka

Wino Francja Kuchnia
Dynia z grzybami na słodko-kwaśno 92

Sezon na dynię w pełni.  Składniki 1 kg dyni hokaido bez pestek 500 g grzybów shiitake ( mogą być ciemne pieczarki ) 2 łyżeczki ziaren kolendry 2

R'n'G Kitchen
Mini tacos z kurczakiem 150

Łódeczki z tortilli to świetny pomysł na przekąskę imprezową. Ze stołu znikają w zawrotnym tempie, a każdy próbujący jest zachwycony ich smakiem. Przygotowanie jest dość czasochłonne

Czekoladowa muffinka
Pyry z olejem rydzowym, cebulką, ogórkiem i papryką 131

Oleje zimnotłoczone  to kulinarna wizytówka Szamotuł - zwłaszcza  olej rydzowy, a pyry (zwane u nas czasem ziemniakami) to symbol Wielkopolski. Oba produkty doskonale się

Jadło i czytadło
Orientalne pieczarki z mleczkiem kokosowym 236

Wydawałoby się, ze pieczarki nie są w stanie nas niczym zaskoczyć. A jednak! W pikantnej odsłonie z mleczkiem kokosowym i pietruszką są po prostu przepyszne. Możemy

Pyry na Gaz
Skrzydełka na ostro 122

Niezawodny drób, tym razem na ostro.  Składniki 8 szt skrzydełek 100 g musztardy Dijon pół szklanki japońskiego sosu teriyaki 150 g startego sera parmezan płaska

R'n'G Kitchen
Szparagi w szynce, z sosem musztardowym 174

Składniki: po 2 lub 3 szparagi na jeden plasterek hiszpańskiej szynki serrano lub prosciutto, 2-4 łyżeczki ostrej musztardy, 60ml słodkiej śmietanki 30%, szczypiorek. Przygotowanie: Szparagi

W kuchni u Moniki