Pomidorową pastę słonecznikową kupowałam w sklepie eko dla mojego dziecka, które nie jada do pieczywa mięsnych dodatków - jest kanapkowym wegetarianinem :) Pasta jest bardzo smakowita i powstaje
Codziennik KuchennyStaram się ,,jeść zgodnie z porami roku", a przynajmniej używać produktów sezonowych. Zimą wybór świeżych, nieimportowanych warzyw jest dosyć ograniczony. Dlatego aby urozmaicić menu zestawiam różne
Codziennik KuchennyFrittata to łatwa w przygotowaniu potrawa, nie wymaga tyle uwagi i umiejętności kucharskich co omlet;) Jedząc jajecznicę czy omlety rodzina komentuje: a
Codziennik KuchennyGrzybobranie, to narodowy sport Polaków. Mimo tegorocznej suszy, sezon udało się rozpocząć zebraniem koszyka grzybów. Część grzybów zamroziłam, a z pozostałych przygotowałam quiche z farszem grzybowo
Codziennik KuchennyPasztet z wątróbki należy do klasyki kuchni francuskiej. Jest to smarowidło do pieczywa o intensywnym smaku i aksamitnej konsystencji. Pasztet serwuje się w temperaturze pokojowej, aby
Codziennik KuchennyŚledzie z marynowanymi grzybkami i ogórkami, można przygotować na tydzień lub dwa przed Świętami. Składniki sałatki są tak dobrane, że żaden z nich nie dominuje smakowo
Codziennik KuchennyW styczniowej kuchni Regionalnych Smaków będziemy przygotować śląską sałatkę śledziową o wdzięcznej nazwie - Hekele . Więcej informacji o tradycji przygotowania tej sałatki znajdziecie tutaj . Przepis będziemy publikować
Codziennik KuchennyStyczeń, to czas Karnawału dlatego w kuchni Regionalnych Smaków, pojawia sie potrawa, która wyjatkowo pasująca na imprezę. HEKELE lub HEKERLE , tak nazywana jest na
Codziennik KuchennyLarb, to sałatka choć patrząc na zdjęcia możecie mieć wątpliwość, czy to nie żart. Jej wygląd zdecydowanie różni się od tego co jadamy na co dzień
Codziennik KuchennyDzisiejszy przepis, to druga wersja dietetycznego pasztetu drobiowego na moim blogu (klik: pasztet z kurczaka ). Ten przepis będzie odpowiedni dla osób na diecie niskotłuszczowej i bezglutenowej
Codziennik KuchennyCały rok czekam na sezon grzybowy, gdy się zacznie ogarnia mnie grzybowe szaleństwo. Ostatnio rozmyślałam, czy nie upiec chleba z kurkami ;P Na szczęście rodzina
Codziennik KuchennyAmpedSense.OptimizeAdSpot('AP'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IR'); Opis: Baklava, możemy również używać spolszczonej nazwy bakława. Jest to deser rozpowszechniony w kuchni tureckiej, greckiej jak i wielu innych
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneKolejna propozycja na szybka przekąskę. Pyszna zapewniamy. Składniki 30-40 miniaturowych kulek mozzarelli 100 ml oliwy z oliwek 1 duży ząbek czosnku, zgnieciony 1/2 czerwonej
R'n'G KitchenMarzy mi się sałatka ziemniaczana rodem z Niemiec. Taka prawdziwa, zrobiona przez niemiecką gospodynię gdzieś w Bawarii. W kuchni z widokiem na góry i zielone polany
Posadzone i zjedzone