przystawki - 17402 przepisów (strona:495/1161)

Ryba po grecku w wersji z PRL 33

Smażone filety rybne ułożone w naczyniu i przykryte startymi i smażonymi warzywami korzeniowymi. RYBA PO GRECKU SKŁADNIKI 500 gramów fileta z mintaja albo z dorsza (bez

Kuchnia Tomka
Krewetki smażone na maśle z czosnkiem i natką pietruszki 45

Krewetki smażone na maśle z czosnkiem i natką pietruszki to jedna z najprostszych wersji krewetek, które od dłuższego czasu przygotowuję najczęściej. Kiedyś lubiłam wszelkie owoce morza

Di gotuje
Pikantne śledzie w oleju rydzowym 37

Filety śledziowe krojone w paski a następnie umieszczone w słoiku z cebulą, pieprzem, przyprawami i zalane olejem rydzowym. ŚLEDZIE NA OSTRO W OLEJU SKŁADNIKI 300 gramów

Kuchnia Tomka
Ryba w galarecie 44

Ryba w galarecie pojawia się najczęściej na stołach wigilijnych jako alternatywa dla filetów rybnych i ryb podawanych w całości. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na rybę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tosty z salami i camembertem 48

Te tosty z pewnością nie są fit ;) Dużo sera obłędnie się rozpływającego i ciągnącego! Prawdziwy food porn! Składniki (2 porcje): 4 kromki chleba tostowego 1/2 łyżeczki

Delicious Place
Śledzie z kaparami na ostro 40

Śledzie pokrojone w małe kawałki zalane olejem z dodatkiem kaparów, cebuli i papryczek chili. ŚLEDZIE Z KAPARAMI SKŁADNIKI 250 gramów filetów śledziowych a’la matjas (w

Kuchnia Tomka
Sielawa opiekana w zalewie octowej 36

Świeże tuszki sielawy smażone a następnie zalane kwaśną zalewą octową z cebulą. SIELAWA OPIEKANA SKŁADNIKI 1 kilogram świeżej sielawy; mąka pszenna; 2 cebule; ocet spirytusowy; 3

Kuchnia Tomka
Klopsiki rybne na kwaśno 36

Zmielona surowa ryba z dodatkiem cebuli, jajka i bułki, a następnie formowana w klopsy i smażona, potem zalana zalewą octową. KLOPSIKI RYBNE NA KWAŚNO SKŁADNIKI 300

Kuchnia Tomka
Surówka z marchewki 48

Surówka z marchewki to prosty dodatek, który świetnie komponuje się z każdym posiłkiem. Jest szybki i łatwy do zrobienia, dostarcza sporo niezbędnych witamin i składników odżywczych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rolmopsy w zalewie octowej 41

Filety śledziowe posmarowane musztardą i zawinięte z kawałkami ogórka i cebuli a następnie marynowane w zalewie octowej. ROLMOPSY SKŁADNIKI 4 duże tuszki śledziowe z beczki; 1

Kuchnia Tomka
Śledź w oleju z oliwkami i kaparami 39

Filety śledziowe pokrojone w cienkie paski i zatopione w oleju razem z oliwkami, kaparami i suszonymi pomidorami. ŚLEDŹ W OLEJU SKŁADNIKI 200 gramów śledzi a’la

Kuchnia Tomka
sałatka z rukoli z gruszką i serem 45

Pyszna sałatka ze słodką gruszką, słonym serem pleśniowym i chrupiącymi orzechami. składniki: 2 średnie gruszki 1 łyżka cukru, 1 łyżka wody 50 g rukoli 100 g

babka w formie
śledzie proboszcza 52

Prosty i szybki przepis na śledzie z marynowanymi grzybami. Do przygotowania takich śledzi możecie użyć jakichkolwiek grzybów w occie, także pieczarek, ja jednak polecam podgrzybki. 

babka w formie
Śledzie w oleju przepis tradycyjny 40

Flet ze śledzia pokrojony na kawałki z dodatkiem cebuli zalany w olejem roślinnym. ŚLEDZIE W OLEJU SKŁADNIKI 250 gramów filetów śledziowych a’la matjas; 300 ml

Kuchnia Tomka
Śledzie opiekane w zalewie octowej 36

Tuszki śledziowe smażone a następnie marynowane w aromatycznej zalewie octowej z przyprawami. ŚLEDZIE OPIEKANE W ZALEWIE OCTOWEJ SKŁADNIKI 700 gramów surowych śledzi (tuszki); ocet spirytusowy; 3

Kuchnia Tomka