niska, zwykle to 6-9 sztuk, przez co ząbki także mają dużą wielkość. Najlepszym sposobem na zatrzymanie w domu świeżych warzyw jest ich przetwarzanie w formie marynowania, mrożenia, przygotowania przetworów. Mam dziś dla Was pomysł na pyszny, lekko pikantny czosnek marynowany, który będzie idealnym dodatkiem do Wielu Waszych dań, sałatek, kanapek. Zobaczcie jak prosto go zrobić. CZOSNEK MARYNOWANY Przygotowanie(...)lekko zgniecione w moździerzu, ziarna gorczycy. Zalej ząbki całkowicie przestudzoną zalewą (powinna mieć temperaturę pokojową) i zamknij słoik. Po 2-4 tygodniach czosnek będzie gotowy. Po otwarciu słoika trzymaj przetwory w lodówce. UWAGA: Możesz zalać czosnek gorącą zalewą, wtedy czosnek będzie miękki po zamarynowaniu. Przy chłodnej zalewie czosnek będzie bardziej chrupiący. Wybierz taką formę jaka odpowiada Ci bardziej! Czosnek marynowany
nietylkopasta.plTym razem mamy dla Was chleb pszenno-żytni. A cały smak lekko przełamany miodem. Bardzo prosty w wykonaniu, uda się nawet początkującym domowym piekarzom. Nie trzeba
Marder&Marder ManufactureGnocchi ziemniaczane włoskie kluski z ziemniaków gotowanych w mundurkach. Gnocchi ziemniaczane przepis na gnocchi di patate, włoskie kluski z ugotowanych ziemniaków, przygotowane zgodnie z oryginalną recepturą
Cztery FajeryJak zrobić rozczyn ze świeżych drożdży przepis na przygotowanie zaczynu do ciast drożdżowych. Jak zrobić rozczyn ze świeżych drożdży, żeby ciasta ładnie wyrastały, wie chyba każdy
Cztery FajeryŻeberka w miodzie przepis na soczyste żeberka w miodowej marynacie. Żeberka w miodzie to prosty przepis na miękkie i pikantne żeberka, które możesz
Cztery FajeryMówi się, że nalewki uczą cierpliwości. Jest w tym sporo prawdy. Naprawdę dużo cierpliwości potrzeba żeby czekać np. 3 miesiące aż nalewka się przemaceruje, a potem
Marder&Marder ManufactureGrzane wino z rumem przepis na glogg szwedzkie grzane wino. Grzane wino z rumem czyli glogg to aromatyczna, wzmocniona rumem, brandy, porto lub wódką, wersja
Cztery FajeryPączki serowe w 5 minut Prosty przepis na pączki bez drożdży. Pączki serowe w 5 minut to prosty przepis na pączki bez drożdży. Nie
Cztery FajeryOstatnio kupiliśmy sobie maszynę do gofrów *. Znaczy gofrownicę. I zajadamy się nimi na okrągło, jak nienormalni. Takie bez niczego, z dżemem, z bitą śmietaną, z cukrem
Marder&Marder ManufacturePopękane ciasteczka czekoladowe Prosty przepis na miękkie ciasteczka czekoladowe do kawy. Popękane ciasteczka czekoladowe Chocolate Crinkles zrobisz nawet bez użycia miksera. To bardzo prosty przepis
Cztery FajeryWolnowar czy multicooker co wybrać i co jest lepsze. Wolnowar czy multicooker, co wybrać i co jest lepsze - to dość częsty dylemat. Wolnowar jest, moim zdaniem
Cztery FajeryRóżowa rozgrzewająca herbata z Kaszmiru Noon Chai - rozgrzewająca kaszmirska herbata Różowa rozgrzewająca herbata z Kaszmiru Noon Chai to raczej napój dla koneserów, niż przeciętnego zjadacza chleba
Cztery Fajeryrazu po upieczeniu powstanie w środku próżnia i wówczas ciasto można przechowywać (w lodówce) do czterech tygodni. 6. Podczas otwierania powinniśmy usłyszeć charakterystyczne syczenie, podobnie jak przy otwieraniu przetworów. Mamy wówczas pewność, że powstała próżnia i ciasto jest zdatne do spożycia. Składniki CIASTO 250 g mąki (typ 500) 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli(...)lodówce do czterech tygodni (ponoć dłużej, ale tego nie sprawdziłam). Przed otwarciem upewnijmy się, że ciasto dobrze zachowało próżnię (powinniśmy usłyszeć przy otwieraniu charakterystyczne syczenie, podobnie jak w przypadku przetworów). Babeczki możemy podać z kremem i owocami. SYROP z BORÓWEK Do małego rondelka przekładamy wszystkie składniki na syrop. Podgrzewamy na wolnym ogniu około 5 – 10 minut, aż uzyskamy
Tajemnice SmakuSyrniki - rosyjskie placki z serem prosty przepis na tradycyjne rosyjskie placuszki twarogowe. Syrniki - rosyjskie placki z serem znane też jako twarożniki to małe pulchne placuszki ze
Cztery Fajery