przetwory - 14998 przepisów (strona:196/1000)

Czosnek marynowany 69

niska, zwykle to 6-9 sztuk, przez co ząbki także mają dużą wielkość. Najlepszym sposobem na zatrzymanie w domu świeżych warzyw jest ich przetwarzanie w formie marynowania, mrożenia, przygotowania przetworów. Mam dziś dla Was pomysł na pyszny, lekko pikantny czosnek marynowany, który będzie idealnym dodatkiem do Wielu Waszych dań, sałatek, kanapek. Zobaczcie jak prosto go zrobić. CZOSNEK MARYNOWANY Przygotowanie(...)lekko zgniecione w moździerzu, ziarna gorczycy. Zalej ząbki całkowicie przestudzoną zalewą (powinna mieć temperaturę pokojową) i zamknij słoik. Po 2-4 tygodniach czosnek będzie gotowy. Po otwarciu słoika trzymaj przetwory w lodówce. UWAGA: Możesz zalać czosnek gorącą zalewą, wtedy czosnek będzie miękki po zamarynowaniu. Przy chłodnej zalewie czosnek będzie bardziej chrupiący. Wybierz taką formę jaka odpowiada Ci bardziej! Czosnek marynowany

nietylkopasta.pl
Chleb pszenno-żytni na miodzie 74

Tym razem mamy dla Was chleb pszenno-żytni. A cały smak lekko przełamany miodem. Bardzo prosty w wykonaniu, uda się nawet początkującym domowym piekarzom. Nie trzeba

Marder&Marder Manufacture
Gnocchi ziemniaczane 70

Gnocchi ziemniaczane włoskie kluski z ziemniaków gotowanych w mundurkach. Gnocchi ziemniaczane przepis na gnocchi di patate, włoskie kluski z ugotowanych ziemniaków, przygotowane zgodnie z oryginalną recepturą

Cztery Fajery
Jak zrobić rozczyn ze świeżych drożdży 68

Jak zrobić rozczyn ze świeżych drożdży przepis na przygotowanie zaczynu do ciast drożdżowych. Jak zrobić rozczyn ze świeżych drożdży, żeby ciasta ładnie wyrastały, wie chyba każdy

Cztery Fajery
Żeberka w miodzie 82

Żeberka w miodzie  przepis na soczyste żeberka w miodowej marynacie.   Żeberka w miodzie to prosty przepis na miękkie i pikantne żeberka, które możesz

Cztery Fajery
Nalewka gruszkowa 103

Mówi się, że nalewki uczą cierpliwości. Jest w tym sporo prawdy. Naprawdę dużo cierpliwości potrzeba żeby czekać np. 3 miesiące aż nalewka się przemaceruje, a potem

Marder&Marder Manufacture
Grzane wino z rumem 68

Grzane wino z rumem przepis na glogg szwedzkie grzane wino.  Grzane wino z rumem czyli glogg to aromatyczna, wzmocniona rumem, brandy, porto lub wódką, wersja

Cztery Fajery
Pączki serowe w 5 minut 265

Pączki serowe w 5 minut  Prosty przepis na pączki bez drożdży.  Pączki serowe w 5 minut to prosty przepis na pączki bez drożdży. Nie

Cztery Fajery
Gofry 60

Ostatnio kupiliśmy sobie maszynę do gofrów *. Znaczy gofrownicę. I zajadamy się nimi na okrągło, jak nienormalni. Takie bez niczego, z dżemem, z bitą śmietaną, z cukrem

Marder&Marder Manufacture
Popękane ciasteczka czekoladowe 76

Popękane ciasteczka czekoladowe Prosty przepis na miękkie ciasteczka czekoladowe do kawy.  Popękane ciasteczka czekoladowe Chocolate Crinkles zrobisz nawet bez użycia miksera. To bardzo prosty przepis

Cztery Fajery
Wolnowar czy multicooker 84

Wolnowar czy multicooker co wybrać i co jest lepsze. Wolnowar czy multicooker, co wybrać i co jest lepsze - to dość częsty dylemat. Wolnowar jest, moim zdaniem

Cztery Fajery
Różowa rozgrzewająca herbata z Kaszmiru 65

Różowa rozgrzewająca herbata z Kaszmiru Noon Chai - rozgrzewająca kaszmirska herbata Różowa rozgrzewająca herbata z Kaszmiru Noon Chai to raczej napój dla koneserów, niż przeciętnego zjadacza chleba

Cztery Fajery
Pieczone w słoiku ciasto jogurtowe z borówkami 83

razu po upieczeniu powstanie w środku próżnia i wówczas ciasto można przechowywać (w lodówce) do czterech tygodni. 6. Podczas otwierania powinniśmy usłyszeć charakterystyczne syczenie, podobnie jak przy otwieraniu przetworów. Mamy wówczas pewność, że powstała próżnia i ciasto jest zdatne do spożycia. Składniki CIASTO 250 g mąki (typ 500) 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli(...)lodówce do czterech tygodni (ponoć dłużej, ale tego nie sprawdziłam). Przed otwarciem upewnijmy się, że ciasto dobrze zachowało próżnię (powinniśmy usłyszeć przy otwieraniu charakterystyczne syczenie, podobnie jak w przypadku przetworów). Babeczki możemy podać z kremem i owocami. SYROP z BORÓWEK Do małego rondelka przekładamy wszystkie składniki  na syrop. Podgrzewamy na wolnym ogniu około 5 – 10 minut, aż uzyskamy

Tajemnice Smaku
Syrniki - rosyjskie placki z serem 85

Syrniki - rosyjskie placki z serem prosty przepis na tradycyjne rosyjskie placuszki twarogowe. Syrniki - rosyjskie placki z serem znane też jako twarożniki to małe pulchne placuszki ze

Cztery Fajery