Sezon na śliwki trwa już jakiś czas, a ja jak dotąd nie miałam okazji nic z nimi zrobić. Jednak ostatnio, gdy zobaczyłam je w lodówce, miałam
Fabryka pomysłówTak, wiem znów proponuję Wam tartę, ale to jeden z moich ulubionych wypieków i ma tyle możliwości smakowych. Oprócz tart mam jeszcze parę kulinarnych zboczeń
Fabryka pomysłówTym razem w akcji gotowanie za głosowanie był remis arbuzolada kontra mojito i zgodnie z zasadami: ja, A. oraz mój brat wybraliśmy jednogłośnie arbuzoladę i to
Fabryka pomysłówOstatnio znów mam wrażenie, że czas ucieka mi za szybko, mimo że nie powinien. Ale cóż, teraz zaczął się sezon grzybobrania, a mój tata jako wielki
Fabryka pomysłówOstatnio u mnie jesiennie na maksa. Coraz częściej sięgam po jabłka i śliwki, ale także orzechy i grzyby. Te ostatnie wręcz zwojowały moją kuchnię. Tata chyba
Fabryka pomysłówDziś proponuję Wam obiad w 20 minut, który równie dobrze może być śniadaniem lub kolacją, w zależności od tego kiedy preferujecie jeść placki. Czasami nasze życie
Fabryka pomysłówDzisiaj znów pozostaję w jesiennym klimacie i przedstawiam Wam wcześniej zapowiadane w wersji słodkiej – migdałowe placki dyniowe. Placuszki przeważnie kojarzą się nam z leniwym weekendowym śniadaniem
Fabryka pomysłówBrak pomysłu na obiad? Brak chęci na gotowanie? Życie na speed’zie? To proponuję obiad w 20 minut, który idealnie się sprawdzi w powyższych sytuacjach. Dodatkowo
Fabryka pomysłówDzisiaj będę nieskromna, ale muszę Wam napisać, że to najlepsza tarta, jaką kiedykolwiek zrobiłam i jadłam! Za tym stwierdzeniem pójdzie jeszcze fakt, że kremy czekoladowe nie
Fabryka pomysłówPożywne sałatki to jedno z moich ulubionych drugich śniadań zabieranych na uczelnię lub do pracy. Wystarczy kilka składników, aby wyczarować cuda, które urozmaicą naszą dietę. A
Fabryka pomysłówSkoro można zrobić w domowych warunkach masło orzechowe to można i chałwę. Jako dziecko jej nie znosiłam, natomiast od dobrych kilku lat żyję z nią w
Fabryka pomysłówW kuchni kieruję się podstawową zasadą – ma być przede wszystkim smacznie i niebanalnie. Nie mogłabym chyba jeść non stop klasyki w postaci pulpetów, gołąbków, kotletów , zup
Fabryka pomysłówTo jedna z moich ulubionych wersji ziemniaczanych zapiekanek. Robi się ją dość szybko, a poza tym jest świetnym patentem na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków z obiadu. Podana
Fabryka pomysłów