Brioszka (briosza) to francuski drożdżowy wypiek. Charakteryzuje się dużą zawartością masła i długim czasem wyrastania. Ja swoją wzbogaciłam o mieszankę keksową . Brioszka z bakaliami to wypiek
PatiGotujeKoszyczki z jajem przepiórczym i kabanosem. Można je podawać na ciepło i zimno. Małe fikuśne ze zdrowymi kiełkami które sama wyhodowałam. koszyczki: 150 g makaronu
wesoła kuchniaBitki z indyka w sosie – mięciutkie, delikatne, chude mięso wolno duszone. Bardzo smaczne danie, lubiane przez dorosłych i dzieci. PRZEPIS NA BITKI Z INDYKA W SOSIE
Dorota SmakujeChrzan jest rośliną od wieków znaną i cenioną. Korzeń chrzanu ma wiele właściwości leczniczych: oczyszcza drogi oddechowe, wspomaga leczenie kataru, chorych zatok, bólu głowy. Chrzan wspomaga
Dorota SmakujeSmaczne warstwowe ciasto składające się z biszkoptu nasączonego ponczem cytrynowym, warstwą ananasowej masy, ciasta miodowego, bitej śmietanki i galaretki z bananami. Choć składników dużo, wcale nie
Wanilia i KardamonSernik gotowany. Brzmi abstrakcyjnie? Jest to jeden z prostszych przepisów na naprawdę dobry sernik. Do sernika można dodać namoczone wcześniej rodzynki czy kandyzowaną skórkę, ale sernik
Mieszam w GarnkuPaprykowe jajeczka faszerowane Kolorowe jajeczka wypełnione pyszną pastą świetnie sprawdzą się zarówno jako przekąska na przyjęciu, jak i jako danie świąteczne. Są bardzo proste i szybkie
Blog z ApetytemProste i smaczne do przygotowania danie, z kiełbaską w roli głównej. Z papryką, cebulką, czosnkiem i cukinią. Doprawione suszonym oregano, słodką papryką i chili. Jego
cool and mintyWanilia – ceniona za zapach, właściwości i smak. Obok szafranu i kardamonu jest jedną z najdroższych przypraw na świecie. Ojczyzną wanilii płaskolistnej, czyli tej, która jest
mojewypiekiinietylkoPasta jajeczna z awokado i czosnkiem niedźwiedzim 2019-03-19 14:27:19 Porcje 4 Śniadanie jest jednym z najważniejszych posiłków, gdyż pozwala dobrze i
Wędrówki po kuchniKolejne ciasto z serii przekładańce. Biszkopt jasny, polewa czekoladowa i obłędnie smaczny krem cytrynowy na lemon curd. Ciasto najlepiej smakuje na drugi lub trzeci dzień gdy
Ewa w kuchniŁatwo jest wyczarować deser z delikatnej mąki, dużej ilości masła i cukru. Można też jednak całkiem inaczej. Czekoladowo-daktylowa babka z mąki orkiszowej w wersji FIT
Fitsweet.mePrzepis na taki sernik znalazłam tutaj ,ale zrobiłam ciut inaczej, tzn.tak samo tylko podwoiłam ilość budyniu i mleka bo jakoś miałam wątpliwości czy 1 budyń wystarczy
Moje domowe kucharzenie