Wesołych i w końcu nie białych! Wszystkim nielicznym, którzy zaglądają na tą wielce prowizoryczną stronę pragnę życzyć wszystkiego co dobre z okazji Wielkanocy. Bez względu na
les mirabellesBułeczki, które robi się na 13 grudnia - Lussekatter (ja mówię, że to są najdroższe bułeczki świata ze względu na szafran, który jest najdroższą przyprawą świata).
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comPo pierwsze - to AleBabeczki! Jak inaczej można nazwać te słodkie cuda, na które przepis pochodzi od fantastycznej kobiety? Kobiety, którą dziś rozpoznaje cała Polska, a która
bistro mamaPozostając w świątecznym klimacie pragnę podzielić się z Wami przepisem na piernik. Przyznaje, że to mój piernikowy debiut. O ile małe pierniczki piekę co roku już
Przysmaki KarolkiPomódlmy się w Noc Betlejemską, w Noc Szczęśliwego Rozwiązania, by wszystko się nam rozplatało, węzły, konflikty, powikłania. Oby się wszystkie trudne sprawy porozkręcały jak supełki, własne
Sto kolorów kuchniDzień dobry,W przeddzień Wigilii nie będę raczyć Was przepisami (menu z pewnością i tak już macie domknięte), tylko chciałam Was zaprosić na krótką
Chilli Czosnek i OliwaDzisiaj wpis przypominajka. To już czas, żeby nastawić zakwas do Wigilijnego barszczu. Przepis na barszcz znajdziecie w tym wpisie. Potem już
Sto kolorów kuchniPowolę sobie na cofanie się do różnych archiwów. Jednym z kulinarnych wspomnień jest Wielkanoc 2011. Poszalałyśmy wtedy z Izką z muffinkami. Mnóstwo roboty i mnóstwo przyjemności
Z butelką mleczka w tle