Kolejna odsłona pierogów tym razem z jabłek i mieszanych mąk. Uwielbiam jabłka mogę jeść je w ciągle i tak robię! Uwierzcie - są pyszne! W czasie remontu
Truskawkowa Fiestasernik na zimno z owocami Składniki: paczka herbatnikow 1/2 kostki masła 1 kg sera do sernikow smietana 30% 400 ml
Smaki EdytySkładniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 0,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 1
Czerwona Porzeczkazagnieść elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkować na cienki placek. Z placka szklanką wykrawać krążki. NADZIENIE Truskawki wymieszać z cukrem. Na gotowe krążki łyżeczką nakładać truskawki, zlepiać pierogi i gotować w osolonym wrzątku ok.3 minut od wypłynięcia na wierzch pierogów. Gorące pierogi wyjmować na talerze, udekorować truskawkami <a href="http://zmiksowani.pl/akcje-kulinarne/truskawkowy-zawrot-glowy-2013" target="_blank" title="Truskawkowy zawrót głowy
Kuchnia DanusiHOMOGENIZOWANA TĘCZA SMAKÓW Składniki: - 1kg serka homogenizowanego - 6 łyżek cukru pudru - 5 łyżeczek cukru waniliowego - 1 opakowanie okrągłych biszkoptów - 1 galaretka o smaku pomarańczowym - 1
Mentor Smakusię smak dzieciństwa. Jak tylko cena truskawek będzie nieco bardziej rozsądna, zrobię je ze świeżymi owocami, ale tymczasem dobre i takie. Ziemniaczane knedle z truskawkami, kwaśną śmietaną oraz sosem truskawkowym porcja dla 3 osób Do przygotowania knedli potrzebujemy: 1 kg ziemniaków 2 nieduże jajka (rozmiar M) ok. 300 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru(...)tłuczka). Do ziemniaków dodajemy jajka, sól, cukier i mąkę, najpierw ok. 200-250 g. Początkowo mieszamy drewnianą łyżką, a po chwili wyjmujemy masę na blat/stolnicę i zagniatamy. Jeśli ciasto bardzo się klei, dodajemy resztę mąki. Masę dzielimy na 2 części i z każdej formujemy wałeczek. Następnie odcinamy z nich niewielkie kawałki, rozpłaszczamy w dłoni na placuszki, a na środku
Ratunku obiadwięcej już mi nie potrzeba. Tradycyjnie jednak podaje się jeszcze æbleskiver , czyli, tłumacząc dosłownie, jabłkowe plastry . Nijak ma się to do rzeczywistości, gdyż æbleskiver to kulki z ciasta naleśnikowego z dodatkiem jabłek, smażone na specjalnej patelni. Nie mam takiej, niestety, więc na blogu póki co przepisu nie będzie, ale może uda mi się taką kiedyś upolować . I choć(...)ekonomicznego punktu widzenia zupełnie nie opłaca robić się ich w domu, bardzo chciałabym spróbować. Bo pyszne są; lekko chrupiąca skórka i mięciutki, wilgotny środek... Podaje się je z dżemem truskawkowym, cukrem pudrem i kryształem. Macza się kuleczkę najpierw w dżemie, a następnie w cukrze, i tak zjada. Pyszności. Z kubkiem grzanego wina smakują naprawdę wyśmienicie. Dla mnie w tej chwili
Pożeraczka, czyli raz adobrzelekko ściągającą galaretkę agrestową. Odstawiamy do lodówki. Truskawki kroimy na małe kawałki i wykładamy na stężałą warstwę zielonej galaretki. Następnie owoce zalewamy lekko tężejącą ostatnią już galaretką malinową (lub truskawkową) i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. W rondelku przygotowujemy polewę czekoladową: wlewamy kremówkę, dodajemy połamaną na kostki czekoladę i podgrzewamy do rozpuszczenia (nie gotujemy). W minimalnej ilości wody(...)polewa jest już letnia wyjmujemy blaszkę z lodówki i wylewamy na wierzch naszą polewę czekoladową. Rozprowadzamy ją równomiernie, wygładzamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Najlepiej przygotować to ciasto dzień wcześniej. Smacznego
Smaczne ZdroweSkładniki: mąka pszenna 4 szklanki, mleko 3,2% 1 szklanka, woda 1 szklanka, masło 1 łyżeczka, cukier 1 łyżeczka, sól - szczypta, truskawki świeże 1/2 kg, śmietana
W Mojej Kuchni Lubięchcę Wam zaproponować truskawkową lemoniadę do której zamiast cukru użyłam stewi i syropu klonowego. Stewię i syrop klonowy otrzymałam z sklepu Delikatesy internetowe FFS . Stewia jest polecana dla osób które liczą kalorie, diabetyków i osób dbających o zdrowie. Jest 60-100 razy słodsza od cukru i nie zawiera żadnych kalorii.Nadaje się do słodzenia kawy, herbaty, napoi, ciast, sałatek, przekąsek
Ala piecze i gotujeDziś "na tapecie" konfitura z truskawek. Przyrządzenie takiej konfitury to naprawdę nic skomplikowanego, niestety zajmuje sporo czasu, ale za to możesz mieć pewność, że jest to
Kraina Tysiąca Smakówmiodowym cieście Sernik na zimno z brzoskwiniami Sernik na zimno z owocami Sernik orzechowy z brzoskwiniami Sernik szachownica Sernik z brzoskwiniami Sernik z mlekiem i kokosem Sernik z pomarańczową pianką Seromakowiec Strucla drożdżowa z serem i jagodami Szarlotka idealna Szarlotka krucha Szarlotka Sióstr Duchaczek Szarlotka sypana Szarlotka tatrzańska Śmietanowiec z galaretkami Tiramisu Torcik serowo-truskawkowy Tort brzoskwiniowy
Kuchnia domowa Aniorzeźwiającymi truskawkami. Ciasto reprezentuje typowo letnie smaki, które z pewnością uwiodą niejedno podniebienie. Truskawkowo Śmietankowy Sernik na Zimno z Mlekiem Skondensowanym - Składniki: 300 ml mleka skondensowanego 300 g sera dwukrotnie zmielonego 150 ml śmietanki kremówki 30% 100 ml mleka 2 czubate łyżki żelatyny 150 g truskawek + ok. 150 g na "boki" biszkopt lub okrągłe biszkopty galaretka truskawkowa Truskawkowo Śmietankowy Sernik
Słodka Stronałyżki * cukier wanilinowy – 1 łyżka * jajko – 1 szt * masło – 50 g * mleko 3/2% – 250 ml * sól – 1 szczypta * spirytus – 2 łyżki DODATKOWO: * marmolada truskawkowa * tłuszcz do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: UWAGA! Wszystkie składniki muszą zostać wcześniej wyciągnięte z lodówki i posiadać temperaturę pokojową. Do miseczki wlewamy ciepłe( ale nie gorące! ) mleko, dodajemy pokruszone drożdże(...)puszystą, biała masę z resztą cukru. Do miski z mąkę wlewamy rozczyn drożdżowy, mieszamy drewnianą łyżką, dodajemy ubite jajka i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Wyrabiamy gładkie i elastyczne ciasto. Do wyrobionego dodajemy roztopione i ostudzone masło oraz spirytus, ponownie dokładnie zagniatamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok.1-1,5 godz. Ciasto które podwoiło swoją objętość wyciągamy na stolnicę
Ostra na Słodkorazem dodałam je w całości… Zmiksuję je następnym razem Sernik wyszedł bardzo lekki i nie za słodki. Można oczywiście zwiększyć ilość cukru, jeśli ktoś lubi bardzo słodkie ciasta. Następnym razem jednak zrobię ten sernik w tortownicy o średnicy 26 cm to będę mogła wykorzystać całą masę (a tak część masy trzeba było zjeść, bo się nie zmieściła(...)biszkoptów 600 g truskawek 500 g jogurtu greckiego 400 g serka kremowego 300 ml śmietany 36% 1 szklanka cukru pudru sok z połowy cytryny 25 g żelatyny 1 galaretka truskawkowa 1. Jogurt i serek kremowy powinny mieć pokojową temperaturę. Cukier puder należy przesiać. Truskawki opłukać i osuszyć. 2. Spód tortownicy 23cm (lepiej jednak użyć tortownicy o średnicy
UgotujmyTo.pl