Bananowy jaglany szejk* z mleczkiem kokosowym i kawą; wiśniami i gorzką czekoladą (w środku też ) *z kaszy jaglanej W takich koktajlach
More food, love and dreamsSkładniki: 500 g świeżego filetu z dorsza, 80 g tempury, zimna woda, mąka do obtoczenia, sól, pieprz cytrynowy, olej do smażenia. Przygotowanie: Filet dorsza myjemy i
Aga w kuchniZ łososiem, kalafiorem, porem i marchewką. Sycące i pyszne danie, które idealnie sprawdzi się zarówno na rodzinny obiad jak i wykwintną kolację. Trzy warstwy
Kuchnia ElliePrzepyszne rogaliki z ugotowanych ziemniaków. W smaku - zaskakująco smaczne, coś pomiędzy drożdżowymi i kruchymi. Robiłam je bardziej z ciekawości, bez większego przekonania - a później, od pierwszego
Kto ugości moich gości?Dziś na deser polecam muffinki z gruszkami. W kilka chwil można przygotować pyszne owocowe babeczki. SKŁADNIKI: 2 jajka, 150 ml mleka, 100 ml oleju, 1
Tradycyjna kuchnia KasiIdealna, gdy: - niespodziewanie wpadną goście, -na małe domowe party, -na pożywną przekąskę, - do pochrupania podczas meczu lub serialu, - do lunch boxa na drugie
Sajkofanka smakuAle wymyśliłam... ;) Kolejne danie z tajinów . Z podanych składników wychodzą 3-4 porcje, w zależności od wieku i apetytu konsumujących :D Składniki na polędwicę: 1
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comDzień dobry, Od czasu kuskusu z kalafiora zwariowałam na punkcie pieczonej ciecierzycy - chrupiącej dzięki opiekaniu i aromatycznej od przypraw. Daję Wam słowo - groch włoski posypany solą
Chilli Czosnek i OliwaCały czas trzymam się postanowienia, żeby cześciej jadać śniadania. Najbardziej lubię te na słodko, a najbardziej na świecie kocham różnego rodzaju placki i placuszki. Ich przygotowanie
Zawsze głodna!Tajski czerwony ryż to niekleisty, częściowo oczyszczony ryż długoziarnisty. Jest bogaty w witaminy B1 i B2, żelazo i wapń. Gotuje się go dłużej niż ryż
W SMAKTarta cytrynowa z bezą jest jedną z moich ulubionych słodkich tart. Doskonale zbalansowane są w niej smaki kwaśny i słodki. Pamiętajcie, że cytryny, podobnie zresztą jak
W SMAKJakiś czas temu miałam przyjemność przebywać wśród diaspory żydowskiej w Antwerpii i tam po raz pierwszy jadłam kugiel, czyli tradycyjną potrawę żydowską zaliczaną do koszernych. Co
pieprzny smaczekBałam się, że mi nie wyjdzie, ale udał się pysznie. Wreszcie znalazłam idealne proporcje dla moich foremek. Dziś słodki piątek umili Wam przepyszny creme brulee, czyli
W kuchni wieczoremRisotto jest włoską potrawą, ale mimo, że mieszkam na Kaszubach bardzo często gości na moim stole. Dlaczego? Ponieważ połączenie ryżu, pieczarek i sera jest
Amatorka kuchennaWałek...to bardzo potrzeby instrument w kuchni. Wałek to broń przeciwko nudzie... We Włoszech każda szanująca się gospodyni i żona ma wałek, drewnianą łyżkę i ..pantofla
Z Kuchni Do Kuchni