Szparagowy zawrót głowy trwa dalej. W maju cały świat wokół się nich kręci, tzn. cała kuchnia Zachwycamy się zielonymi szparagami bo warto, są delikatne, nie wymagają
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięOkres szparagowy trwa u nas na całego. Piotrek postanowił to wykorzystać i ugotować kremową zupę szparagową z białych szparagów. Jak mamy w domu szparagi to potrafimy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWłosi mają swoją mozzarellę, a Polska ma BUNDZ / BUNC. Joanna M. po swoich wojażach po południowej Polsce przywiozła polski ser bundz/ bunc i mi małą gomułkę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięW sezonie wiosenno-letnim bardzo często przygotowuję mizerię. A mizeria to najzwyklejsza surówka z ogórków Jak przygotowujecie mizerię? Najbardziej lubię ogórki wyhodowane przez mojego tatę, teraz
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięAby przygotować wędlinę drobiową nie jest potrzebny szynkowar, wystarczy słoik, mięso i przyprawy, utrwala się wędlinę poprzez pasteryzowanie słoików. Wędlina ze słoika przygotowana tym sposobem jest
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięOstatnio na blogu pokazałam mój nowy sposób na przygotowanie pysznej, domowej wędliny drobiowej ze słoika , przygotowuje się ją bez szynkowara. Takim samym sposobem przygotowałam teraz mięso
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKto czyta naszego bloga wie, że jesteśmy fanami grzybów i ich zbierania. Gdy tylko rozchodzą się wieści, że w lesie pojawiły się grzyby wiadomo, że w
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPlacki ziemniaczane lubimy od zawsze, obecnie też jest jednym z naszych ulubionych dań na szybko. W naszym domu przygotowaniem placków zajmuje się zawsze Piotrek. Kiedyś ścierał
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDzi ś dzień ziemi, będzie więc lekko i ekologicznie. Pamiętacie czekoladki “After Eight”, te z przepysznym miętowym nadzieniem? W ł a ś nie taki
Mia Cucina SofietaNo tak, blog miał być o ciastach, ale chyba mi wybaczycie jak podzielę się z Wami tematem wytrawnym. Wiosna już zagościła u nas na dobre, a
Mia Cucina SofietaNadal jestem w temacie wiosennym, dziś makaron z nowalijkami na ciepło lub na zimno. Mam już dość ciężkich zimowych dan. Wiosną natura oferuje tyle świeżości, że
Mia Cucina SofietaZapraszam na pyszny lekki serniczek na Dzień Matki, podany na równie “pysznym” obrusiku wykonanym przez moją 6-cio latkę w przedszkolu. Technika stencil i parę muśnięć
Mia Cucina SofietaTak mi jest wiosennie i kolorowo, że nie mogłam się oprzeć cudownie żółtym kwiatom cukinii. Kupiłam je wraz z młodziutką cukinią z myślą o przygotowaniu przepysznego
Mia Cucina SofietaPowiem szczerze, że do zrobienia tego wybornego deseru natchnęło mnie zdjęcie Dusi i Jej crumble z rabarbarem. Ja i rabarbar nie lubimy się zbytnio, wiec użyłam
Mia Cucina Sofieta