Nie mogłam się powstrzymać, to niby dość prosty prezent, ale satysfakcja z własnoręcznego przygotowania tych delicji jest niesamowita. Musicie spróbować .... Czytaj więcej »
FarmażonyZaintrygowały niektórych ostatnio, a tylko je pokazałam ... Pomysł przyszedł sam z siebie, zrobiłam i wyszło super. Paluszki makowe z nadzieniem orzechowym idealne na prezent :) pachną świętami
FarmażonyIdą święta la la la ....nie no śpiewać nie będę, bo jak na razie to jestem wykończona przez tą przed świąteczną bieganinę. Troszkę zaniedbałam przez to
FarmażonyEntliczek pentliczek, czerwony stoliczek.... Naszło mnie ostatnio na różności z jabłkami -(Pan robaczek nie byłby zadowolony ;) Zapewne to przez brak świeżych/sezonowych owoców i warzyw. Już
FarmażonyDziś obiad musiał być wyjątkowy, w końcu pierwszy dzień wiosny mamy, trzeba było to uczcić wyjątkowo. Hmm chociaż nie wiem czy mnie mąż radośnie przywita, gdy
FarmażonyTaki mały pomysł na piątkowy obiadek. Nie zawsze trzeba jeść rybkę czy jajko sadzone(te akurat mało które dziecię lubi), raz na jakiś czas można zjeść
FarmażonyJa naprawdę lubię poniedziałki, po weekendach z moją całą gromadą to dzień w którym, dochodzę do równowagi i mam wreszcie czas dla siebie. Jednak są takie
FarmażonyUwielbiam sezon na świeży szpinak. W tym roku obrodził nadzwyczaj pięknie i zajadam się nim w każdej postaci. Szpinak jest zdrowy i daje moc Jako dodatek
FarmażonySezon truskawkowy trwa krótko, trzeba więc najeść się do syta. Fakt można truskawki, zamrozić - jest to jakiś sposób, chociaż miejsce w zamrażalniku często bywa ograniczone. Można
FarmażonySezon na owoce jagodowe trwa, trzeba korzystać, dlatego każdy pomysł na ich wykorzystanie jest dobry (prawda?) Dziś marcepanowy, pyszny placek. U nas zniknął jak
FarmażonyUwielbiam lody o każdej porze roku. Z kupnymi różnie bywa, a myślicie, że domowe to skomplikowana sprawa?? Nic podobnego :) W dość szybki sposób możecie stworzyć swoje
FarmażonyThe post Spaghetti z tuńczykiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeCOŚ DLA OCHŁODY? Wspaniały, gęsty, słodko-kwaśny - rozpieszcza smakiem, chłodzi i koi pragnienie! SKŁADNIKI: - 150 ml zamrożonych jagód - plaster melona - 2 słodziki - 50 ml schłodzonej
SMYKWKUCHNICiekawe kto zna estakadę od dołu ? Muszę przyznać, że ja szczecinianka też nie miałam pojęcia , że na filarach po obu brzegach Odry są namalowane fantastyczne murale
Buniabaje w kuchniLubię spaghetti, ale nie zawsze chce mi się gotować makaron, więc dzisiaj propozycja na makaron z sosem podobnym do bolońskiego, ale z polskim, sezonowym akcentem.
Pasja Smaku