Bardzo łatwe i szybkie roladki, wykwintny obiad w kilka minut. Roladki można upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni. Ser kozi ostatnio stał się moim ulubionym
Mania GotowaniaKolejna odsłona sosu Romesco. Sos jest idealnym wyborem w sezonie letnim, kiedy mamy ogromny wybór świeżych warzyw. Smakuje doskonale zarówno na ciepło jak i na
Mania GotowaniaLekkie, rozpływające się w ustach serniczki przełożone warstwą owoców. Bardzo fajna alternatywa tradycyjnego sernika, która sprawdzi się idealnie na imprezę. Polecam! Mini serniczki z frużeliną jagodową
Mania GotowaniaBŁOGIE, NIEŚPIESZNE I ODPRĘŻAJĄCE NIEDZIELNE ŚNIADANIE.. ŚNIADANIE FIT! Jak już pewnie zdążyliście zauważyć lubię jeść na śniadania jajka, w różnej postaci. Dzisiaj zapraszam Was na
SMYKWKUCHNIJuż jakiś czas temu otrzymałam do spróbowania herbatki Sirocco. Pewnie pomyślicie ot zwykła herbata, o czym mowa. Jednak nie, oj nie. To nie jest zwykła
Magiczne Życie MartyTe ciasteczka (usteczka, buziaczki, całuski) to wyjście awaryjne dla niespodziewanych gości lub niespodziewane zachcianki rodziny na coś słodkiego. Dzisiaj właśnie był taki dzień. Nie planowałam piec
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięulubiony . Dzisiaj chciałabym przedstawić mój z marchewką i pieczarkami- wybór warzyw i dodatków do gulaszu jest ogromy- więc tutaj może nas ograniczyć jedynie nasza wyobraźnia. Zachęcam do spróbowania mojego przepisu :) Polecam. Zaczynamy: Składniki: około 1 kg wołowiny 3 marchewki 200 gr drobnych pieczarek 200 ml kwaśnej śmietany 400 ml bulionu wołowego 5 ząbków czosnku sól, pieprz, papryka(...)papryką. Gotujemy dalsze 10 min. Na koniec zaciągamy śmietaną i w razie potrzeby doprawiamy przyprawami. Gotowe :) Gulasz podałam z kaszą i z sałatką z pora i ogórków kiszonych- przepis na sałatkę znajdziesz tutaj . Smacznego
Smaki EdytyThe post Sałatka z tuńczykiem, ryżem i czerwoną fasolą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeBiała herbata brzoskwinia naktarynka to jedna z moich ulubionych ze sklepu Skworcu. Na ciepło jest pyszna, na zimno mocno orzeźwia. Ja pijam herbaty bez cukru. Na
Blondynka GotujeW końcu mogę odetchnąć z ulgą w nowo wyremontowanym pokoju. Nie cierpię remontu, a zwłaszcza wtedy, gdzie nie mam dostępu do internetu. Kilka dni temu spróbowałam
Truskawkowa FiestaThe post Placki z cukinii appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeKażdy zna i lubi ogóreczki kiszone czy małosolne. Są niezastąpione do kanapek, sałatek czy po prostu same jako przekąska. Jest wiele sposobów na ich przygotowanie. Przedstawiam mój przepis, którego nauczyła mnie mama. Ogóreczki wychodzą przepyszne i twarde. Do przetworów używam ogóreczków z odmiany śremski. składniki: ogórki gruntowe do każdego słoika o pojemności 1,5 litra : 2 gałązki kopru z nasionami
Monia miesza i gotujePyszny, kolorowy i smaczny zestaw obiadowy do pracy! Wiele osób często nie przygotowuje posiłków do pracy, i gdy dopada ich głód, połykają wysokoenergetyczne batony, bułki słodkie
SMYKWKUCHNIOdkąd jakiś czas poznałam inne oblicze tej kaszy i wiem, że pęczak może być pyszny, staram się ją przygotowywać regularnie, a ten sposób jest naszym ulubionym
Bernika - moj kulinarny pamietnikPrzygotowujecie na zimę kompoty? Uwielbiam Kompot z wiśni, nie ma jak otwierany zimą kompot zapakowany do słoików, wystarczy tylko przekręcić nakrętkę i pyszny kompot przypominający smaki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię