W zasadzie jest to pół przepisu bo używam szaszłyka który kiedyś piekłam w piekarniku ( Rozsypany gulasz z piekarnika ). U mnie ( i chyba nie tylko u mnie
Buniabaje w kuchniCordon Bleu, czyli popularny kotlet szwajcarski, to nic innego ja sznycel z serem, szynką zapanierowany i usmażony. Sam kotlet wywodzi się faktycznie ze Szwajcarii, ale przepis
Bernika - moj kulinarny pamietnikDosyć ciężko o jakąś konkretniejszą nazwę, bo w niczym ta wędlina nie przypomina naszych kiełbas czy szynek. Najbliższa nazwa przez nas wymyślona to lekko kiszona kiełbaska
slodkokwasnaplUwielbiam szaszłyk. Ale nie mam ani możliwości robienia go na grillu , ani nie mam rożna w piekarniku. Wymyśliłam sobie sposób by mieć coś podobnego do szaszłyka
Buniabaje w kuchniSezon grillowy w sumie już niedługo...ale mi zachciało się już mięska takiego z grilla..tak więc przyszykowałam mięsko [ mięso wedle własnego gustu]..tzn,namacerowałam przy
Moje domowe kucharzeniePo raz pierwszy miałam do czynienia z takimi morelami... są one słodsze i dużo ciemniejsze niż te , które do tej pory używałam..Suszone morele można
Moje domowe kucharzeniePomysł z namaczaniem mięsa w mleku z dodatkiem cebuli podpatrzyłam w Kuchennych Rewolucjach , prowadzonych przez Magdę Gessler..Takie schabowe są bardzo pyszne..polecam..Ja robiłam jak
Moje domowe kucharzeniePost Roladki schabowe z boczkiem i mozzarellą w sosie pomidorowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojeŚląskie niebo (inaczej Schlesisches Himmelreich, śląski raj, śląski przysmak) to tradycyjna mięsna potrawa regionalna kuchni śląskiej, przygotowywana przede wszystkim na świąteczne okazje, wywodząca się ze Śląska
Bernika - moj kulinarny pamietnikTrochę inna wersja roladek. Tym razem farsz jest o zdecydowanie cebulowym smaku i jest rozdrobniony . Czytaj więcej »
Buniabaje w kuchniWitam :)Bazując na przepisie na frittatę - tym przepisie, zrobiłam zapiekankę :) Nam smakowała, Wam też będzie :) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćCześć :)Idzie zima, więc zapraszam na kolejne rozgrzewające danie. Tym razem z kapustą kiszoną :)Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeść