Proste sałatki to to co szczególnie lubię jeść na śniadanie. Sezon na szparagi, botwinę czy kalarepę mobilizuje mnie do nowości, odkrywania nowych smaków i próbowania. Nigdy
Mango PapajaSałatka ziemniaczana z dodatkiem boczku, jajek, w towarzystwie pikantnych porów i korniszonów. Można podać ją do grillowanych mięs, ryb czy warzyw. Składniki: 4-5 kremowych ziemniaków
Czerwień i błękitSzparagi to bardzo fajne warzywa, które można przygotowywać na wiele rozmaitych sposobów. Doskonale sprawdzają się w zupie, na pizzy, w zapiekance, czy jako element sałatki. I
Kolizje SmakówWłaśnie teraz jest czas na najlepszą młodą kapustę. Moim ulubionym daniem z jej jest surówka z młodej kapusty z dodatkiem jabłka, marchewki i koperku. Smakuje
Kuchnia ŁukaszaZachęcam Was serdecznie do przygotowywania surówek samodzielnie, nie zajmuje to wiele czasu a zyskujemy świeżość i pewność że nie spożywamy środków konserwujących. Polecam mało docenianą białą
Kuchnia PROzdrowotnaL ekka sałatka z blanszowanych i marynowanych warzyw, szparagi, młode marchewki, kalafior, rzodkiewki, marynowana cebulka... dresing na bazie oliwy i jogurtu oraz dużo jadalnych kwiatów, w
SzczyptaSmaQSkładniki : garść rukoli pęczek rzodkiewek zielony ogórek czerwona cebula oliwa Przygotowanie : Umyte warzywa pokroić w kostkę, cebule ewentualnie drobniej Składniki połączyć, posypać lekko solą
Proste Potrawy500 g buraków*, 1 cebula sól, pieprz, sok z 1 cytryny, 1 łyżka miodu, 3 łyżki octu winnego**, 3-4 łyżki oliwy Buraki umyć, zawinąć w
królestwo garówMizeria to sałatka z zielonych świeżych ogórków. Nie uwierzycie , ale najbardziej lubię mizerię na słodko. Tak właśnie tak. Jednak dzisiaj zrobiłam bardziej klasyczną wersję z koperkiem
O kuchni z uczuciemRodzinna sałatka dla wielbicieli ostrzejszych smaków której bazą jest młoda kapusta pekińska to pozycja obowiązkowa. W sklepach od pewnego czasu mamy już intensywnie zieloną kapustę pekińską
Kuchnia PROzdrowotnaSałatkę przygotowałam na obiad w 10 minut. Idealna również do pracy jak i na kolację. Sprawdza się również na grilla i imprezę ze znajomymi gdy mamy
VioletoweKucharzenieSkładniki: (na 1 porcję) garść liści sałaty lodowej 5-6 listków świeżej kolendry 5-6 małych listków świeżej bazylii 1 pomidor średniej wielkości 1 ser typu
KreatywnePinyWróciłem z treningu ostatnio, głodny jak dwa wilki, bo już nie jeden, a nie miałem sprecyzowanej chęci na coś konkretnego. Otwieram lodówkę, patrzę, a tam polskie
BaRepasSkładniki: garść szpinaku 1/2 kalarepy 1 ogórek gruntowy 6-7 rzodkiewek 2-3 jaja, ugotowane na miękko czarnuszka Ogórka i kalarepę obieramy i kroimy w słupki
Mango Papajaskładniki: 2 filety z kurczaka 160 g makaronu świderki 1 puszka kukurydzy 1 puszka zielonego groszku 1 puszka czerwonej fasoli 1 słoik pieczarek marynowanych 1 mała
Domowy Smak Jedzenia