lubi czosnkowo - brokułowe klimaty, ten polubi moja propozycję. Mam nadzieję oczywiście :) Fajna przekąska, ale i sycące danie. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki: 1 świeży brokuł duża pierś z kurczaka ok 25dag makaronu kokardki 400ml śmietany 18% 5-6 ząbków czosnku sól, pieprz, cukier do smaku przyprawa do kurczaka Przygotowanie: Makaron gotujemy z dodatkiem soli i odrobiny oleju. Wodę do obgotowania brokuła
ChilliJemylubi szpinaku, w tej postaci z pewnością zostanie jego fanem :) Bardzo sycące i smakuje równie dobrze kolejnego dnia. Zapraszam :) Składniki farsz: 50dag szpinaku mrożonego pół kilo piersi z kurczaka 3 ząbki czosnku opakowanie sera feta sól, pieprz Składniki sos: puszka pomidorów w puszce krojonych bez skórki 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego szczypta cukru pół szklanki wody sól, pieprz cebula ( może
ChilliJemyjest Ktoś na sali kto nie zna tej sałatki? Chyba nie znam nikogo takiego :) Króluje na spotkaniach ze znajomymi, czy szybkim obiedzie w domu :) Składniki: duża pierś z kurczaka mieszanka sałat (rzymska, masłowa, rukola) cebula (u mnie czerwona) 3 pomidory duża papryka czerwona puszka kukurydzy Przyprawa gyros 4 łyżki śmietany 12 % 2 ząbki czosnku cukier,sól, pieprz bazylia Przygotowanie
ChilliJemypoście). Dzisiaj chciałam Wam przedstawić krótkie podsumowanie tejże współpracy. Do tej pory sery Mońki wykorzystałam do takich dań jak: Pyszne pierogi z żółtym serem, cebulką i ziemniakami ( klik ) Piersi z kurczaka pod kremową kołderką ( klik ) Naleśniki ze szpinakiem, serem żółtym i pieczarkami ( klik ) Kiełbaski z grilla z ziołami i serem ( klik ) Pikantne serowe paluchy (przepis powyżej) (oczywiście wszystkie przepisy
My simple kitchentradycyjny, ciężki obiad. Prosta, bardzo sycąca i smaczna. Owoce granatu pasują do całości idealnie, dodają kwasowości i fajnie chrupią. Polecam!! Sałatka ze szparagami i granatem Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 70 g szynki szwardzwaldzkiej lub innej dojrzewającej garść rukoli około 1/3 główki sałaty lodowej około 6-7 szparagów zielonych cebulka dymka (1/2 zielonej części) 100 g pomidorków koktajlowych
Mania Gotowaniaosób) 150 g mąki kukurydzianej 150 g mąki pszennej 3/4 szklanki ciepłej wody szczypta soli odrobina oliwy z oliwek Farsz: 150 g sera żółtego pół piersi z kurczaka pieprz i sól do smaku listki świeżej bazylii-opcjonalnie odrobina oliwy z oliwek Przygotowanie Tortilla: 1. Zmieszaj wszystkie składniki na ciasto. 2. Wyrabiaj aż będzie odchodzić od ręki
KreatywnePinyDlatego dzisiaj korzystam z ustawowo wolnego dnia ;) Łono natury, słonko, grill = lenistwo, relaks i dobre jedzenie. Zostawiam Wam pomysł, który możecie wykorzystać właśnie podczas takich dni. SKŁADNIKI: 1 pierś z kurczaka ocet balsamiczny (u mnie gruszkowy) sos sojowy pieprz kilka listków sałaty rzymskiej lub innej ulubionej 1/2 awokado 1/2 papai 1/2 strąka czerwonej papryki 1 młoda dymka pestki dyni (uprażone
Kuchnia w opałachdużych liści świeżej bazylii 4-5 dużych róży brokuła szczypta soli szczypta świeżo zmielonego pieprzu 5 małych gałązek świeżej kolendry 2 łyżki czerwonego wytrawnego wina 1 pojedyncza pierś z kurczaka- pokrojona w średniej wielkości kostkę Dekoracja: świeże liście bazylii odrobina soku ze świeżej cytryny - opcjonalnie Przygotowanie: 1. Pomidory umyć, oderwać szypułki, odkroić mały plasterek od strony usuniętej szypułki i wydrążyć
KreatywnePinyCiągle szukam nowych pomysłów i rozwiązań jak fajnie zjeść podczas imprezy w plenerze i nie narobić się przy tym długimi godzinami. Jeśli masz tak samo- do dzieła! Składniki: pierś z kurczaka batat cukinia fasolka szparagowa papryka zielone szparagi pomysł na ....kurczaka z czosnkiem i ziołami olej rzepakowy Sposób przygotowania: Batata umyj, obierz i pokrój w paski lub kosteczkę. Dodaj
Wielki apetytKotlet de volaille (nazywany “dewolajem“) to roztłuczona pierś z kurczaka zrolowana z masłem, panierowana i smażona na oleju. Choć nazwa sugeruje pochodzenie z kuchni francuskiej, kotlety de volaille na dobre zagościły w kuchni polskiej, a ich rodowodu należy raczej doszukiwać się w Chicken Kiev, których z kolei nie wymyślono w Kijowie, a w Moskwie. ( źródło http://katalog-wiedzy.pl ) Składniki
Tradycyjna Kuchniaobiecany przepis na bigos, wczoraj miałam wolny dzień więc mogłam sobie trochę po kucharzyć ;) Składniki: litrowy słoik kapusty kiszonej (najlepiej domowej) około 400g piersi z kurczaka 1 cebula 1 słoik koncentratu pomidorowego sól,pieprz do smaku szczyp-ta zmielonego kminku Sposób przygotowania: Kapustę wrzucamy do garnka i zalewamy do połowy wodą wstawiamy na mały
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmnie pali, teraz to chyba nie pozostaje mi nic innego jak położyć się plackiem pod kocyk;) zupa prosta, bez kombinowania, idealna żeby się rozgrzać i najeść Składniki: 1 pierś z kurczaka przyprawy wg. smaku (sól, pieprz, słodka i ostra papryka, szczypta kminku) pół paczki mrożonych warzyw, na zupę jarzynową (ja swoją kupiłam w Biedronce, były w niej: kalafior, brukselka, marchewka
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwyczułam gorzkawego posmaku, ale może to mieć związek z faktem, że tak mało jej dodałam. Podsumowując jak na razie nie jestem zadowolona. Składniki: spora garść mixu sałat 1 pierś z kurczaka 0,5 grejpfruta czerwonego garść pestek słonecznika 1/2 małej cebuli (najlepiej czerwonej) ulubione przyprawy do kurczaka sos: 1 łyżka miodu 1 łyżka oliwy z oliwek
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmleczne, sól jodowana, pakowane osobno suche drożdże. dodatkowo potrzebujemy (do ciasta): 2 łyżki oliwy 150 ml letniej wody dodatki na wierzch pizzy (moja inwencja twórcza;)): papryka cebula wędzona pierś z kurczaka ser żółty 5% tłuszczy dostępny w sklepie Centrum Sylwetki sos pomidorowy *0,5 puszki pomidorów, czosnek, oregano, sól, pieprz wg. smaku (smażymy na małym ogniu, aż zgęstnieje) Sposób przygotowania
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćzabrałam ją na wynos do pracy ;) Składniki (tortownica o średnicy około 27cm): spód/430kcal/: 100g kaszy jaglanej firmy Kupiec jajko sól na wierzch: 150g gotowanej/podsmażonej z przyprawami piersi z kurczaka 100g czerwonej papryki/zielonych oliwek 100g koncentratu 50g mozzarelli light Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ważne żeby się nie rozgotowała, może być nawet lekko twardawa
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość