Napoczęłam moją ostatnią tegoroczną dynię... Na początek usmażyłam pyszne placuszki serowe z dodatkiem startej i podsmażonej dyni. Do masy dorzuciłam trochę rodzynek i żurawiny oraz nutkę
Z miłości do słodkościBardzo lubimy krokiety, szczególnie takie jak te;) Czyli farsz zawinięty w naleśnik. Ja zrobiłam wersję bezmięsną grzybowo-serową, która okazała się naprawdę baaaardzo smaczna:) Krokiety są
Z miłości do słodkościCzasem pokuszę się na domowy fast food:) Jakiś czas temu znalazłam przepis na hot - dogi w naleśniku a nie w bułce. Bardzo mi się ten pomysł
Z miłości do słodkościDzieci uwielbiają naleśniki i wszelkie placuszki. A mój synek w szczególności:) Przygotowywałam mu już różne wersje placuszków, te powstały dosłownie z tego co znalazłam w lodówce
Z miłości do słodkościJeśli znudziły Wam się już tradycyjnie podane naleśniki mam dla Was fantastyczną propozycję;)) Wystarczy nadziać naleśniki Waszym ulubionym nadzieniem i zwinąć je tworząc fantazyjne sakiewki. Ja
Z miłości do słodkościNaleśniki kojarzą nam się zazwyczaj z pysznym daniem na słodko lub wytrawnie ale rzadko z ciastem, a nawet tortem. Przeszukując ostatnio internet w poszukiwaniu inspiracji na
Bernika - moj kulinarny pamietnikKilka dni temu dostałam wprost z jednej z naszych nadmorskich miejscowości porcję pysznego, bałtyckiego, wędzonego łososia. Mąż, który przepada za łososiem, w przeciwieństwie do mnie, poprosił
Bernika - moj kulinarny pamietnikKolejna propozycja na zupę pomidorow ą , która wcale nie musi być nudna. Poza tym dzisiaj cala Polska smaży naleśniki , wiec i ja przyłączając się do tej
Bernika - moj kulinarny pamietnikKolejny wpis w gotowaniu z Julią to naleśniki. Powiem wam ze często robię naleśniki i na blogu znajdziecie kilka wersji ciasta, ale te są genialne i
Bernika - moj kulinarny pamietnikKrokiety - chyba nie ma osoby, która by ich nie lubiła z aromatycznym, gorącym barszczem. To także świetny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu jaki nam pozostaje
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki: 500 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła sól, pieprz 15 dag sera żółtego 1 jajko Dodatkowo: jajko do panierki bułka tarta Wykonanie: Na patelni
Blondynka GotujeDla mnie świetny obiad. Nic dodać nic ująć. Jestem zauroczona świeżym szpinakiem:) Nawet mój syn powiedział, że pyszne, a to już bardzo dużo, bo jak
Blondynka GotujeGalette Bretonne to naleśniki z mąki gryczanej popularne w Bretanii oraz Normandii. Podawane są zwykle na słono. Nadzieniem mogą być warzywa, ryby, mięso, a nawet jabłka
Blondynka GotujeSkładniki: Farsz: 600 g kapusty kiszonej 1 marchewka 2-3 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 40 g suszonych grzybów 500 g pieczarek 1 duża cebula
Blondynka GotujePost Naleśniki przepis podstawowy pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje