przepis na chleb - 13000 przepisów (strona:631/867)

Sałatka z jajkiem i szynką 354

zjedzeniu, w ciągu dnia, w pracy, trzech pszennych kajzerek doznałam "spuchłego" brzucha i stwierdziłam, że koniec z taką ilością jasnego chleba. Nie mieściłam się za biurkiem :P :) Stwierdziłam, że połączę wędlinę z miksem sałat, papryką i innymi składnikami, które znalazłam w lodówce, a tym bardziej, że chciałam wykorzystać pozostałą część kukurydzy, którą miałam po zrobieniu sałatki z brązowym ryżem . Całość

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pomysł na śniadanie 122

Brie z ciemnym chlebem razowym z żurawiną i świeżą bazylią

KreatywnePiny
Pasta rybno ziarenkowa do kanapek, grzanek 163

oliwa z oliwek około łyżki Wrzuć wszystkie składniki do robota, lub miksera... Utrzyj z nich pastę. Pastę przełóż do szklanego pojemnika. Pasty nie lubią metalu. Plastiku tym bardziej. Kromki chleba ugrilluj na patelni. Połóż pastę. Dodaj co chcesz na wierzch. U mnie czosnek w ziołach, pomidor suszony, natka pietruszki. Smacznego. Chrupiące śniadanie gotowe

Z Kuchni Do Kuchni
WINEGRET - SAŁATKA UKRAIŃSKA 255

kiszone kroimy w kostkę. 4. Wszystkie składniki wsypujemy do jednego naczynia, np. miski, Doprawiamy do smaku sola, pieprzem oraz dodajemy troszkę oleju. Dokładnie mieszamy. Sałatkę ta jemy z dodatkiem chleba. SMACZNEGO

Kulinarnie z Polką na Kresach
Pizza z brokułami Reypol -Test 108

ocet spirytusowy, cukier,musztarda (woda , ocet spirytusowy, gorczyca, cukier, sól, mieszanka przypraw), żółtko jaj w proszku, czosnek granulowany (3%), substancja zagęszczająca-skrobia modyfikowana, stabilizatory :guma guar, guma ksantanowa, mączka chleba świętojańskiego: sól, wzmacniacz smaku glutamin sodu , mieszanka przypraw, aromat, substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu, przeciwutleniacz - EDTA zawart ość netto:480g Sos czosnkowy w wygodnej , przezroczystej butelce którą można postawić

Smakowite Dania
Pasta z serka białego i topionego z jajkiem + film 174

świetne urozmaicenie smarowidła do kanapek. Idealna na śniadanie do kanapek, gdy wszystkie inne dodatki nam się już przejadły. składniki na ok 400 g pasty 100 g serka białego do chleba 100 g serka topionego 2 jajka ugotowane na twardo pęczek szczypiorku szczypta soli szczypta pieprzu przepis Umyty szczypiorek i ugotowane na twardo jajka drobno siekamy. Do miski przekładamy serek biały

Smakowite Dania
Ciasto milionera 42270

łyżek śmietany kremówki   Ciasto milionera – Wykonanie: Mąkę przesiać przez sitko. Zimne masło pokroić w kostkę, dodać do mąki i wyrobić rękoma tak, by powstało ciasto przypominające ‚okruszki chleba’. Następnie dodać śmietanę kremówkę, cukier i zagnieść jednolite ciasto. Spód blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć równomiernie ciasto. Ponakłuwać je widelcem. Piec w temp. 190C przez ok. 15-20 minut

Kulinarne Przeboje
Tosty francuskie z salsą pomidorową, oliwkami i fetą 153

już po, to zaopatrzcie się w niezbędne produkty i zróbcie je sobie i najbliższym jutro. Niedziela, to idealny moment na wspólne smaczne rozpaczęcie dnia. Składniki na tosty: 6 kromek chleba tostowego ( mogą być czerstwe) 2 jajka 4 łyżki mleka szczypta gałki muszkatołowej szczypta curry w proszku sól i pieprz do smaku olej do smażenia Salsa pomidorowa: 2 średnie dojrzałe pomidory

Gosia gotuje
Owsiany zakwas na żur 169

Jeśli wolisz lżejszą i mniej kwaśną wersję żuru - zakwas owsiany będzie idealny! Zobacz również przepis na -----> żytni zakwas na żur ,  Żur ,  świąteczny żurek z chrzanem w chlebie Owsiany zakwas na żur - przepis: 1 szklanka płatków owsianych górskich 1 litr wody  3 ząbki czosnku 2-3 liście laurowe 4-5 ziaren pieprzu i ziela angielskiego 3 łyżki

Moje Qulinaria
Fasolka po bretońsku 153

fasoli na początku gotowania, tylko na samym końcu). Fasolka po bretońsku to jedno z bardziej popularnych dań w kuchni polskiej. Możemy ją zjeść samą lub podać z pajdą świeżego chleba. Bez dodatków mięsnych możemy ją przygotować również w wersji wegetariańskiej. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Fasolka po bretońsku appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
DOMOWA SZYNKA PARZONA, IDEALNA NA WIELKANOC 2138

Choć w moim rodzinnym domu jest zwyczaj pieczenia na Wielkanoc szynki w chlebie, to bywa również parzona domowa szynka. Zawsze przygotowywałam ją z tego przepisu , ale odkąd Babcia Lala podzieliła się ze mną swoim sposobem, teraz już zawsze przygotowuję ją wg nowej receptury. Jest to łatwiejszy sposób (nie trzeba szynki pilnować by się nie gotowała, czas parzenia jest również niezależny

Smaczne Zdrowe
Domowy smalec z cebulką 414

wiem jak Wy, ale ja uwielbiam taki domowy smalczyk na świeżej pajdzie chleba. Co prawda nie jest to jedzenie na co dzień lecz od czasu do czasu. Dlatego z utęsknieniem czekam, aż znowu go zrobię. Ta receptura jest mojego taty więc nie należy nic w niej zmieniać, bo i tak jest najlepsza. Jednak parę razy już próbowałam coś

Niezły Młynek
Kolorowe trio na chrupiącej kromce 222

solą, pieprzem, octem balsamicznym, cynamonem, miodem i sokiem z cytryny. Miksujemy na mus. 2.Kolendrę umieszczamy w moździerzu. Dodajemy oliwę, sól, pieprz, miód, chili i rozcieramy na pastę. 3.Kromki chleba WASA smarujemy musem z buraka, kruszymy twarożek wędzony, smarujemy pastą z kolendry i posypujemy ziarnami czarnuszki oraz siemienia lnianego. Dekorujemy świeżą kolendrą i zajadamy. Uwaga - pyszne

Sajkofanka smaku
BUŁKI BEZGLUTENOWE KUKURYDZIANE JEDNODNIOWE. 173

panowie - powiedzcie nam co na Was jeszcze działa? :)))) jeśli masz ochotę na więcej - zaobserwuj nas: tutaj i polub na facebooku tutaj :) Więcej przepisów (w tym m.in bezglutenowy chleb), w zakładce " PRZEPISY

Wypisz Wymaluj
Pasta z bakłażanów i orzechów włoskich 145

paski z bakłażanów nadziewa się pastą z orzechów i przypraw, powstają takie małe roladki. Ja się zdecydowałam na połączenie wszystkiego w jedno danie, aby móc je sobie rozsmarować na chlebie. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść